Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 624
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Сложи всичко в една лъжица, нагрей я отдолу със запалка и когато всичко се втечни го налей в кутийка или в същото флаконче.

# 466
Здравейте, предварително се извинявам ако е писано някъде назад в темата, но някоя от вас да е намерила магическо решение за чистене на петна от сапунени балони по детски дрешки?

# 467
Актуално е това с балоните сега и при нас ама сякаш не съм видяла петна 🙄

# 468
  • Mediterraneo
Едно време за дъщеря ми ползвах зехтин и след време като извадих нейните дрешки да ги дарявам... Всички бяха на едни ужасни жълти петна от зехтина, а бяха прани. Затова сега си ползвам старата хавлийка.

Петната по дрешките гарантирано не са от зехтина. Никога не съм ползвала такъв, но дрехи, стояли прибрани години наред, винаги се сдобиват с петна. Справка- кърпите, споменати преди това. Чисто нови чаршафи и кърпи, купувани от бабите ми, също на жълти петна след 30 години по шкафовете. С едно хубаво пране всичко изчезва.

# 469
Как чистите каменните подноси? Тип тези за месо или суши. Ние ползвахме едното плато за сирена и от обикновеното саламурено останаха петна, където са стояли кубчетата. Търкане, сапун, циф, даже в миялната го пуснах - стоят си. Ще го снимам довечера, но си стои беличко на местата, където е имало сиренце Sad

# 470
Как да премахна попаднал латекс , блажна боя от дърво ?

# 471
Как да премахна попаднал латекс , блажна боя от дърво ?

Последно латекс или блажна боя? И какво дърво, натурално, лакирано? Латекса обикновено е на водна основа и може да се измие с малко усилие. Блажна боя само с шкурене или сериозно нагряване - както свалят боя от стена.

# 472
Блажна боя само с разредител АМВ, а латекс с вода и оцет.

# 473
Смесено - латекс и боя.
Благодаря ви.

# 474
Как чистите каменните подноси? Тип тези за месо или суши. Ние ползвахме едното плато за сирена и от обикновеното саламурено останаха петна, където са стояли кубчетата. Търкане, сапун, циф, даже в миялната го пуснах - стоят си. Ще го снимам довечера, но си стои беличко на местата, където е имало сиренце Sad

Аз имам каменни плочи, но черни. Остават им петна от мазно. И аз реших въпроса, като взех едно мазно парче сьомга и натрих хубаво цялата плоча, докато стана не на петна, а еднакво мазна по цялата повърхност. Постоя така и измих. Получи се добре.

# 475
  • Los Angeles CA
Вмъквам се тук е въпросче, как си съхранявате вълнени дрехи ( жилетки, шалове) през лятото и как ги пазите да не бъдат храна на молци?

# 476
Във вакуумни торби и с торбичка лавандула в тях.

# 477
Аз слагам силно ароматни сапуни. Дори и в джобовете на саката.

# 478
Принципно молците бягат от силна миризма под каквато и да е форма. Аз лично при сезонно чистене и прибиране завивам във вестници- възможно " най-пресни" и закачам в гардероба лавандула, но ако не съм си изсушила съм купувала разни закачалки- ароматизатори  с кедър,камфор, лавандула и т.н.

# 479
Тая работа от бабиния скрин с кестените върши ли работа? Баба винаги си слагаше кестени при дълбоко замръзените одеяла за сватби Blush

Общи условия

Активация на акаунт