Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 603
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Чистих на сухо с четка с по- твърд косъм. После минах с парцал с препарат за стъкла.

# 451
Сдобих се с хавлиени кърпи от миналия век. Новички! Де с етикетче, де-без. Има розовки, синички, ама най-вече чисто бели, от тъй емблематичните за стария строй "вафлени" кърпи. И както се досещате, докато са стояли в скрина, чакайки ме да ги открия, са пожълтели. Нямав идея каква е причината, но видимо не са оцапани с нещо, а сякаш плата е променил цвета си с времето.
 Някой имат тук-там петънце, а някой са по-опетнени, имах и такива, чието жълтеене е по-оранжевеещо-кафеникакво.
А тъй ми стана мило, и така искам да им се радвам,... Моля ви се,  кажете има ли начин да ги върна към живота, за да ги ползвам с носталгия и с любовта, с която са ми завещани? Или няма шанс за връщане на времето назад и да ги нося с тъга в H&M за талон с отстъпка.  Щото не са една-две-три, а и са наследство, спомени..

Благодаря от сега за помощта
😘

# 452
Изваряване на кърпите с домашен сапун. Не съм го пробвала, а съм го чела в темата.

# 453
Ти въобще изпра ли ги и си останаха жълти, или просто питаш? Защото и аз наследих такива, и с едно хубаво пране на 90 градуса, светнаха.

# 454
Избелващо прахче , но от по_Скъпите / ДенкМит или Хейтман / и качествен прах за бяло /не са за предпочитане Рекс, Бинго , Бокукс и подобни / .
Пускаш с предпране на 90 С , и опция за силно замърсено .

# 455
И аз наследих от вафлените кърпи с петна, но изчезнаха след изпиране.
Чак специални препарати не съм ползвала, а и програмата си беше за нормално
замърсено.

# 456
Хубав прах за бяло пране , на поне 60 гр. /Скип е чудесен/ и сушене на слънце ще е достатъчно.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 21:09 от Пролетно цвете

# 457
А петната от слънце махат ли се някак?

# 458
А петната от слънце махат ли се някак?
Петна от слънце досега не съм имала.

# 459
Момичето пита дали слънцето премахва петната. Чувала съм петното /кърпата мокра, разбира се/да се натърка обилно със сапун и се остави да изсъхне на слънце. После изплакване.                       
  Но първо изпери както са те посъветвали с прах/не гел/ за бяло, поне на 60 градуса. После, ако има останали петна, опитай със сапун.

# 460
Споделям хитринка за мека и гладка кожа, която за съжаление практикувам само след плаж. След душа в хотела, докато съм още мокра, се намазвам хубаво със зехтин. Ползвам моя хавлия, защото зехтинът оставя гадни петна и не искам да кофтя персонала. Мъкна със себе си и стара хавлийка, и шишенце зехтин. Стоя по бельо, докато не "дръпна" маринатата Joy
Така се спасявам и от проблемите след дългия плаж, и от гадно сухата си кожа. Хашимотките ще ме разберат.

# 461
  • Sofia
После отмива ли се?
Не оставя ли силният мирис по кожата?

# 462
Моята кожа е ужасно суха заради заболяването, попива за половин час. Отмива се и не мирише, но все пак ако пробваш, не слагай после светли дрехи. Едно време за дъщеря ми ползвах зехтин и след време като извадих нейните дрешки да ги дарявам... Всички бяха на едни ужасни жълти петна от зехтина, а бяха прани. Затова сега си ползвам старата хавлийка.

# 463
От жегата ми се е счупило червилото понеже го нося и в раницата ...някакъв трик дали може да се залепи,едва ли ама да питам 🙄🙄🙄

# 464
Зависи от дължината на счупените части.Пробвай да ги държиш ден в хладилник да стегнат малко и после да си съединиш със скъсена клечка за зъби. Другото, което аз правя когато стигне основата е да го доизразходвам с помоща на четка от гланц за устни.

Общи условия

Активация на акаунт