Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 591
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
За почистването на гъби за фон дю тен - https://www.youtube.com/watch?v=ddEDHOnM6_M Ако са тип за 2лв от джъмбо няма оправия - засъхне ли нещо по тях започват да се ронят (ползвам ги за съвсем различно нещо покрай хоби и изобщо не се задържат, но за тези пари ми вършат работа)
___________________________________________________________________________________
За зимните аксесоари - трудно е да се даде съвет за "къде да се държат?" при положение, че всеки има различни шкафове. Вкъщи шапки, шалове и ръкавици стоят във вакуумиращ плик под леглото през лятото или в надстройката на гардероба. Летните шалове стоят на една закачалка с кръгчета от джъмбо през лятото, а през зимата - в плик с цип под леглото.

Сетих се за нещо тарикатско по повода, най-вероятно съм го виждала преди години, но съм забравила - вакуумиращите пликове, ако са по-лекички, могат да се сложат и на закачалка от тези с щипките (за панталон?) и да стоят изправени в гардероба, ако нямате място за хоризонтално съхранение. Няма да стане за зимни завивки, но за по-дребни неща ще е ок.

# 586
Зимните шапки, шалове, ръкавици, съхранявам в кутии за всеки член от семейството в отделна и на един висок рафт до вратата.

# 587
Благодаря за клипчето за гъбите, но не бих си го причинила това. Чак се погнусих.
Питането ми е за ежедневно почистване на гъбичката. Не я оставям да изсъхне, а веднага я пера с твърд сапун, с течен не ми се изпира добре сякаш. Някой ако го прави по друг начин, бих се радвала да прочета.

# 588
Закупих машинка с батерии на Еър уик. Гледам, накрайника на ароматизатора (пълнителя) е с някаква странна форма. Това значи ли, че обикновени пълнители не могат да се слагат в машинката? 🙄

Не, не значи. Аз сменям човката на Еър уик и я ползвам на по-евтини флакони. Не с всички видове се получава. Обяснявам си го с разликата в налягането вътре. Аз лично купувам едни ароматизатори, май са турски, с картинки на Айфеловата кула, Египетските пирамиди, Колизеума и тн.

# 589
Моля за съвет с какъв препарат да си изчистя мебелите след основен ремонт. Нови са, но са пипани от кой ли не.. Един вид и дезинфекция.
Става въпрос за мдф и пдч. Благодаря

# 590
  • София
Моля за съвет с какъв препарат да си изчистя мебелите след основен ремонт. Нови са, но са пипани от кой ли не.. Един вид и дезинфекция.
Става въпрос за мдф и пдч. Благодаря

Препарат за стъкла с алкохол.

# 591
Аз слагам силно ароматни сапуни. Дори и в джобовете на саката.
W, изваждате ли сапуна от опаковката, или не?

# 592
Обръщам се към вас за мнение и помощ, тъй като не знам къде другаде да питам.
Какво ще кажете за малките (настолни) съдомиялни? Има ли смисъл? Модели и нещо важно, което да ми е от полза при избора ?

# 593
Обръщам се към вас за мнение и помощ, тъй като не знам къде другаде да питам.
Какво ще кажете за малките (настолни) съдомиялни? Има ли смисъл? Модели и нещо важно, което да ми е от полза при избора ?
Моята е малка - Midea, защото съм в кухненски бокс и отделна трапезария, и нямам място за голяма в момента в бокса. Аз съм си доволна, откакто я имам, не мия нищо на ръка. Има смисъл и още как!
Странно е, че същата на външен вид на едно място я видях с марка Finlux, а тук пък е Crown.
За мен беше важно да е максимално функционално вътрешното пространство и разположението на кошниците, защото слагам тенджери и тави за миене, а моите не са малки. Ако имаш конкретни въпроси и мога да отговоря, питай.

# 594
Супер са и те! Не се отказвай! Гледай чиниите да се нареждат с лице към теб, а не странично, защото страничното пълнене е по-трудно, когато не можеш да издърпаш добре кошницата докрай и имаш високи чинии.

# 595
Малки съдомиялни , тип кубче бих си купила , но само от високия клас ..
Евтините ..
Са боклуци ..
Има отделна тема за това ,  не е нужно да се спами  тук ..

# 596
Аз слагам силно ароматни сапуни. Дори и в джобовете на саката.
W, изваждате ли сапуна от опаковката, или не?
Вадя го. Аз купувам само бели сапуни /така ме посаветва дерматолог/ и съответно такива слагам. Цветни не бих сложила. Не че ще оцветят нещо, но...

# 597
Евтините ..
Са боклуци ..
А къде в Бургас има малки и да не са за вграждане? Не искам да поръчвам онлайн, без да съм видяла как е вътре.

# 598
Евтините ..
Са боклуци ..
А къде в Бургас има малки и да не са за вграждане? Не искам да поръчвам онлайн, без да съм видяла как е вътре.
В Техномаркет , Технополис , Техмарт и др ..

# 599
Много благодаря на всички за отговорите. Тенджерата не е нищо специално.. от най-обикновените стари тенджери,  не е с дебело дъно и незалепващо покритие (очевидно). Удобна ми беше, защото е голяма и събира много материал. Ще опитам още веднъж със сода, въпреки, че съм почти убедена, че няма да се получи. Бебешкият Бочко ще го изпробвам още сега. Ще потърся и този препарат, който Лалка сподели. Дано се получи. Благодаря ви на всички още веднъж.
Поръсване с дебел слой сол и една вечер пристояване. После само с тел всичко пада. Спасявала съм такава с дебело и с тънко дъно. Еднакво добре става.
 Summer Storm,  надявам се да не съм закъсняла много със съвета си. 🙄🤗

Общи условия

Активация на акаунт