Забременели след ин витро - тема 49

• 53 777
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
Не се притеснявайте , може би замразен трансфер ше ви донесе повече късмет и по- добри условия за точица да се развива .
Не знам кой ви лекува и вашето състояние , но при само 4-5 ембриончета , дали е удачно да изчакват всички до 5-6 ден и чак тогава да замразяват ? може би дамите с повече опит могат да споделят . 
Здравейте момичета. Не знам дали тук в тази тема е подходящ въпросът ми. През март тази година имах първи опит на пресен ЕТ , който завърши с аборт. Сега ми предстои нов опит, но днес доктора каза че само ще има пункция без трансфер тъй като на изследванията е излязло високо ниво на прогестерон. Може да е за добро , дано да имам късмет и да се замразят повечко качествени ембриончета. На първия опит имах 4 но не замразиха нищо , трансфера беше на 1 петдневен и останалите не оцеляха на 6 ден вече спряха развитие.
От изследванията показва 2,1 Ng/ml... И казват че е високо ниво на прогестерон...

# 646
Waterviolet, Да въпроса ми беше дали 2,1 е високо ниво на прогестерон. Изледването е по време на стимулация три дни преди пункция на яйцеклетки.

Alexadubai, Аз живея в Испания и лечението ми е тук. При първия опит изкараха 10 яйцеклетки, от които 8 зрели ,но само 4 се оплодиха. И аз не разбрах защо не замразиха на трети ден поне две. Лечението ми се извършва чрез здравна каса, не знам дали е заради това но мен не ме питат, а доктора решаваше през целия етап. Когато питах защо не замразиха ми отговориха , че вече нямах. На 5 ден бяха оцеляли 2 от 4-те и ми прехвърлиха едното и на следващия ден вече последното не беше оцеляло.
Аз не разбрах какъв е въпросът…Дали 2,1 е високо ли?
Предполагам е изследван на 3-ти ден от цикъла, в такъв случай над 1,5 се води висок и евентуално лош резултат при трансфер. Лигавицата става презряла докато дойде време за трансфер.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 13:59 от Mialma

# 647
Този прогестерон наистина не е ок е за трансфер, така че се настройвай за ЗЕТ. Дано ти е на късмет. При мен беше обратното, но в повечето случаи са по-успешни замразените  трансфери. В случая няма и голям избор, защото нещата са обречени. Иначе относно 3ти и 5ти ден е писано и коментирано много. Индивидуално е спрямо това какви проблеми имате. При първите ми опити преди години бях твърдо за пети ден. Но при мен имаше неуспешни бременности, неизяснен стерилитет и не исках напразни надежди с прибързани трансфери. Така се получи, че на успешния ми опит извадихме първоначално повече яйцеклетки, станаха повече ембриони и решиха част да замразят на трети ден. Не бях много ок, но нали уж имаше още няколко, които да чакаме до пети ден, в крайна сметка склоних. Накрая от тях оцеля само един. Останалите, които по-късно връщахме размразихме и чакахме отново до пети ден и беше безмислено това замразяване на трети. Само им треперих дали ще оцелеят и дали е имало смисъл да ги съхраняваме няколко години. При  последващите ми опитите за второ дете, които преминаха в нови стимулации, заради влошеното качество и по-голяма възраст, просто се молех да докараме до някакъв ембрион и бях склонна вече за трети ден. По стечение на обстоятелствата лекаря и ембриолозите ме натиснаха отново да изчакаме пети ден и за щастие се оказаха прави. Така че въпреки нашите желания и усещания е хубаво да се вслушваме и в препоръките на лекарите и решението да се вземе заедно.

# 648
Да тъкмо влязох в приложението , което имам като здравна история и предния път нивото ми е било 0.6. Дано да е за добро. На всички тук пожелавам много късмет и щастлив финал. А аз се надявам един ден и аз да мога да се включа в групата и да достигна до края!

# 649
Здравейте,

моля ви за помощ!
В петък - 8ми ден след ЕТ на 1 брой пуснах ЧХГ, излезе 9. Почти всички казаха, че няма шанс. Рев, рев, преживях го. От клиниката не ми признаха резултата, искаха да продължа лекарствата и да пусна утре. На мен обаче днес ми дотегна да се бода и пуснах ЧХГ днес (13ти ден). Излезе 50!
Направо съм в потрес....не го очаквах след резултат 9 на 8ми ден.
шанс има ли?

# 650
Shantii , за мен е по-скоро БХ.

# 651
Shantii , за мен е по-скоро БХ.

Какво значи това?

# 652
Биохимична бременност. Може още да продължи да се качва чхг , но в някакъв момент ще почне да пада.
Искрено се надявам да греша, но е много ниско за този ден. Би трябвало по-скоро да е 4-цифрено вече  Нали 5-дневен ти беше Е?

# 653
Биохимична бременност. Може още да продължи да се качва чхг , но в някакъв момент ще почне да пада.
Искрено се надявам да греша, но е много ниско за този ден. Би трябвало по-скоро да е 4-цифрено вече  Нали 5-дневен ти беше Е?
Да Sad

# 654
Следващият път ще е твоят Heart

# 655
Шанс винаги има. Обикновено при ниски, бавнорастящи или неравномерно растящи стойности няма добри прогнози. При теб за момента расте добре. В моята клиника от едно време се разнася за някакъв случай на родено дете след първа стойност 11, ако не се лъжа. Така че чудеса всякакви. Съответно по същия начин бяхме порицавани при по-ранно тестване или нежелание за повтаряне при ниски стойности. При първия ми опит при стойност 5, три пъти трябваше да повтарям, за да ги убедя, че е БХ.

# 656
Шанс винаги има. Обикновено при ниски, бавнорастящи или неравномерно растящи стойности няма добри прогнози. При теб за момента расте добре. В моята клиника от едно време се разнася за някакъв случай на родено дете след първа стойност 11, ако не се лъжа. Така че чудеса всякакви. Съответно по същия начин бяхме порицавани при по-ранно тестване или нежелание за повтаряне при ниски стойности. При първия ми опит при стойност 5, три пъти трябваше да повтарям, за да ги убедя, че е БХ.
А какви бяха стойностите при трите ти повторения на Бх?

# 657
Те моите бяха много ниски. 5, 2 и 1. Тествах се малко по-рано от датата, защото се падаше уикенд и не ми се чакаше. Дразненето беше, че при видино спадаща стойност от 2 пак ме накараха да потретвам, което беше абсолютно излишно

# 658
Те моите бяха много ниски. 5, 2 и 1
Разбирам! Благодаря за куража! Сърдечно благодаря!

# 659
Привет момичета, минавам само да се похваля и да дам кураж - днес бях на преглед и доктора видя пулс. Толкова не се бях притеснявала от преглед досега. Направо се тресях от нерви. Имам 3 загуби в тези седмици и безброй трансфери. Надявам се до края всичко да е наред. Важното е да не губим кураж!

Общи условия

Активация на акаунт