Смени жената 2021

• 101 896
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 1 305
Не лъже Радко.Дяволът му викахме.  Живеехме заедно в общежитието на НСА преди има няма 18-20 години. Същият си беше.
Един ден дойде в при мен с райбер в ръката да пием кафе.
Не се учудвам как е протекъл животът му.

Diziler, дай малко по сериозно. Има специалност кинезитерапия в НСА. Учат хората анатомия, биомеханика и разни още такива.

# 1 306
  • София
Така е, учат се анатомия, вътрешни болести, патология, ортопедия. Придобиват се медицински познания, но са доста по-ограничени от тези в общата медицина. Освен това кинезитерапията започва от бакалавър, а не от магистър. Но и в кинезитерапията, както във всяка специалност, успяват тези, които поддържат и надграждат наученото в университета. Както Вашият познат се старае, учи, практикува, посвещава се, а Радо сигурно е забравил и малкото, което е бил преписал за три на изпитите.

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 11:01 от Vilichka

# 1 307
Аз също имам позната завършила кинезитерапия в НСА. Не работи това, макар че е по-добре платено от сегашната ѝ работа (учителка на проблемни деца). Възхищавам ѝ се, обожава си работата. Аз не бих издържала психически на такъв труд. Много се радвам на хора, които въпреки обидно ниското заплащане на такъв изключително важен труд го правят с удоволствие.

# 1 308
А направи ли ви впечатление когато се срещнаха двете жени в края на епизода? На пръв поглед симпатичната бременна жена изведнъж си показа ноктите и започна да съска. Без да са я нападали, тя започна да се оправдава и да хейти. Както е усмихната и ведра, така изведнъж подпали без повод и започна да лее злоба.

Пловдивчаните са ми много симпатични. Дали е подпухнала фризьорката или не, дали има изкуствени мигли, не ме интересува. Поведението е важно. Показва много по-зряло поведение. А и не е някоя кифла-мързелана, която да разчита на готови пари. Все пак работи и то не малко.

# 1 309
Е, жената е бременна и вероятно по-чувствителна. Според мен реагира така защото ситуацията ѝ напомни собствената ѝ несигурност, не от лошития. Така си помислих аз.

# 1 310
  • София
Тя беше много добре настроена в началото, но пловдивчанката трябваше да започне да й обяснява какви неудачници са. Естествено, че ще й скочи, само че по съскащ начин. Пловдивчанката и тя не се спря.

# 1 311
Разликата между кинезитерапевт и рехабилитатор е точно в медицинското образование, задължително за втория.
Скрит текст:
Понеже отворихте темата, може ли да помоля да ми пишете на ЛС ако имате препоръки за добри рехабилитатори, които бачкат в здравно заведение в София в център/широк център. Най-добрия кинезит. от НСА (Мишо Л.) го имам предвид, но не ми върши работа, защото фондът няма да ми го покрие. Извинявам се за Оффа!

# 1 312
Аз пък харесах провдивчанката. Нито беше надута, нито менторски се държа с бременната , а съвсем адекватно и насочи мисълта, че Радо не става. Нямаше да го направи дори според мен, ако беше видяла у него хъс да си стъпят на краката, вместо жалко мрънкане от мъж как завижда на една жена, която изкарва парите си работейки здраво.
Относно дадения апартамент на пловдивското семейство-дава се на хора, които се борят и градят. Самите те не се определят като буржоа или богати, а като стъпили си на краката хора, измъкнали се от мизерията. Това не са богаташи, а съвсем нормална средна класа. Като богаташи ги определя мизерния Радо.
Интересно ми е към днешна дата въпросния какво работи.
ПП. Всъщност завиждам на самообладанието на фризьорката, подложена на недоразумението Радо цяла седмица.
И при все, че знам,ч е това са предавания, които имат сценарий, не мога да не отбележа, че ме впечатли на финала разчувстваната двойка пловдивчани, които демонстрираха чувствата си един на друг, докато софийската двойка гледаше тъпо в една точка...

# 1 313
  • София
Някак не върви да обясняваш колко ди постигащ и да допълниш, че са ти дали жилище.

# 1 314
Предаването е много монтирано, изрязани са сцени и реплики. На последния разговор показаха, само част от това което си казаха двете жени.

# 1 315
Някак не върви да обясняваш колко ди постигащ и да допълниш, че са ти дали жилище.

Напротив. Може да са дадени стени/жилище, но не знам защо съм убедена, че всичко вътре си е тяхно, сами са си купували и правили, което си е още едно жилище.
Софийското семейство, ако беше наследило бабиния апартамент на Оборище, едва ли щеше да спретне ремонт и ново обзавеждане, щяха да лежат на дивана от 1960 година, пак мрънкайки, че нямат пари за нов диван.
Та, някой знае ли въпросния Радо какво работи днес?

# 1 316
Май родата на фризьорката е налазила форума 😭🤣

# 1 317
Глупости, аз съм буржоа софийска Simple Smile
Просто топажи тип Радо ме побъркват, а нападателната му жена, двойно повече.

# 1 318
  • София
Дори да са били стени - дали са й. Иначе без стени щеше да плаща наем за други стени.

# 1 319
  • София /Абсурдистан
Е, защо задължително наем, може и ипотека.

Общи условия

Активация на акаунт