Смени жената 2021

• 101 878
  • 1 708
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
За ипотека ти трябва самоучастие и висок доход. Не е чак толкова лесно да се вземе ипотека, колкото ни го представят. Хора, които са с проблемна работа или нисък доход ще вземат ипотека, ама друг път.

# 1 321
Е, защо задължително наем, може и ипотека.
Ипотека, ама трябва доход на хартия. Фризьорката едва ли декларира целия си доход, а мъжа и кой знае от колко време е управител.
Голяма помощ е подареното жилище.

# 1 322
  • earth
Софийското семейство, ако беше наследило бабиния апартамент на Оборище, едва ли щеше да спретне ремонт и ново обзавеждане, щяха да лежат на дивана от 1960 година, пак мрънкайки, че нямат пари за нов диван.
Това няма как да го знаем.

Успешните хора имат тенденцията да подценяват ролята на  късмета в тяхните постижения. Неуспешните обратното.

Това се вижда и при тези две двойки. Пловдивчани работят яко, но и са получили нещо голямо наготово. Въпреки това те смятат, че всичко, което са постигнали се дължи на труда им. Софиянци не са получиили нищо наготово, но и не се напъват много, а само се оплакват от съдбата.

# 1 323
Дори и да не им бяха подарили жилище, семейството от Пловдив щяха да са по-добре от другите. Изглеждат работливи и двамата. Радо е такова клише, че можеш да отгатнеш позицията му по всеки един въпрос. Интересно защо още тогава не беше заминал за чужбина, където според него държавата ти плаща наема и раздава по 2000 паунда.
Аз не знам дали бих могла да го изтърпя една седмица, та до някъде разбирам фризьорката, но и тя прекали с демонстрациите на съжаление. А накрая какво очакваше като се опитваше да убеди бременна в 6 месец жена, че мъжът и е неудачник и няма да може да се грижи за нея.
Квартирата пък ми се видя най-малкият им проблем, не знам защо толкова се наблягаше на това, че даже мизерна я изкараха.

# 1 324
  • София
Радо хич не го съжалявам, но жена му изглежда свястна и сигурно тя тегли почти всичко вкъщи. Пловдивчанката малко прекали накрая, все пак другата жена е бременна.

# 1 325
Чета ви с интерес.
Ваня ми е симпатична с опитите си да е толерантна и да възприема външни влияния.
С риск да ядосам много от вас,  също е и типична жертва на диетите и фитнеса, уви като много жени в нашата култура, на която от фитнес мисли и диетни лишения не и остава много капацитет да се отдаде на личен прогрес.
Радо е доста тъпо парче. Ще седят заедно, но с цената на доста самозаблуди и от двете страни.
Пловдивчани са ми симпатични, защото изглеждат като доста поработили по връзката си, и с искрена дълбочина помежду си.
Георги ми се вижда в мир със себе си.
Розовата жена си е колоритна и интересна, звучи като някой на който може да се разчита.
Странно е, че нямат нормална кухненска маса, но това да са им кусурите. А и не са се заявявали като буржоа.
Колкото до наемите. Някой пише, че да имаш собствено жилище е ориенталско. Е да ама на запад ако наемем нещо имаш много повече права и гаранции, има страни в които процента вдигане на наеми е ограничен от закон, а в повечето държави договорите се подписват за години напред. Да не говорим, че хората извън най големите западни градове гледат да си купуват жилищата. Казвам го след 6 години живеене сред местни хора в 2 западно европейски държави. Хората със семейства, които не живеят в най големите метрополиси, гледат да си купуват жилищата, също както в България. В България системата няма тази зрялост и установен ред нито като наематели, нито като наемодатели.

Последна редакция: нд, 03 юли 2022, 22:10 от Belronika

# 1 326
С риск да ядосам много от вас,  също е и типична жертва на диетите и фитнеса, уви като много жени в нашата култура, на която от фитнес мисли и диетни лишения не и остава много капацитет да се отдаде на личен прогрес.
Честно казано, ме изуми твърдението ти, защото не видях нищо такова. Това, че показа палачинки с овесени ядки и направиха групово малко упражнения, не значи, че Ваня е жертва на диетите и фитнеса.
В това отношение крайна беше Биляна Йотовска, когато участваше в предаването.

# 1 327
За хора с финансови проблеми доста кутии с прахчета  имаха в кухнята...

# 1 328
имах една позната, само прахчета ядеше, фитнес-маниачка.

# 1 329
  • София
Нали е фитнес-инструктор преди да забременее, на нея това й е работата.

# 1 330
За хора с финансови проблеми доста кутии с прахчета  имаха в кухнята...
Сигурно са с отстъпка, нали работи в бранша.

# 1 331
Не разбирам защо тази злоба се изсипва тук към пловдивчанката.
Нормално българско семейство. Жената се опита да обясни и да мотивира Радо, че с работа, може да живеят нормално. Никъде не се изкара, че са богати. Дали им жилище - имали дали, щяха да си купят така или иначе. Фризьорите не вадят малко пари, особено тези, които са добри. Взимането на ипотечен кредит не е някакво геройство както го изкарвате. И нека бъдем реалисти - голяма част от младите семейства в България разчитат на помощ от роднини в закупуването на апартамента - кой ще даде спестявания, кой ще продаде нива, имот и т.н. А тези, които нямат, взимат по няколко заема и пак купуват (както е и моя случай).
А Радо и фитнесджийката си живееха направо в мизерия. Не може да се гледа бебе на такова място. И той е типичен пример за кривата ракета и космоса. Дали беше монтаж или сценарии, беше очевидно, че той няма никаква мотивация да направи нещо със себе си и да подсигури по-добра среда на детето си.
Не е вярно, че масово живеят под наем в чужбина. От 12 години работя с чужденци от различни държави в Европа. Всички до един живеят в собствено жилище. И при тях го има случая с това родителите да помагат на децата си да си купят къща. Наскоро един колега, белгиец, ми разказваше, че е дал пари на дъщеря си, за да може да си купи къща.

# 1 332
защо в квартирата на Радо да не може да се гледа бебе, едно бебе колко място иска? Майчина гръд и много любов. Бебето даже не иска луксозно креватче или собствена стая.
Факт, отгледали са бебето до 2-3 годинки. Радо, чакаше бебето, или поне така беше режисирано.

# 1 333
Аз този епизод го пуснах по-късно, но откъдето гледах не видях хората да демонстрират някакво благополучие. Реших, че в началото са казали нещо, което е подразнило, но на мен също и двамата ми се сториха нормални, симпатични хора и в никакъв случай не ми изглеждаше като да се правят на богаташи.

Родители да ти купят апартамент или да помогнат с пари е огромна помощ, която не може да се отрече. Някои имат късмета да е възможно, други не - такъв е животът. Но честно казано не виждам защо тези хора да не се оправят и иначе, ако не бяха получили тази помощ. Нормални работливи хора. Пък и да бъдем реалисти, вие ако имахте и искате да помогнете на децата си, не бихте ли? В гроба ли ще си ги носите тея пари?

Но за чужбините трябва да кажа, че много зависи с чужденци от кои държави работиш както и с хора от кой пласт на обществото, ако мога да се изразя така. Един поглед върху статистиките ти дава ясна представа, че в България процентът на хората със собственост е по-висок от на много други места. Има много градове в Европа, където една далеч не толкова просторна тристайка на прилично, но не централно място е над милион евро, далеч не всеки може да извади такива пари, за да купи жилище на децата си там. Също така много хора си купуват собственост в малките населени места около тези градове и пътуват до работа.

# 1 334
  • София
Мен пловдивчанката ме подразни с това, че обясняваше колко много работили, откъде тръгнали, живяли по квартири, при това още втората й приказка беше отрицателна за жилището на другата двойка, почти с отвращение говореше пловдивчанката за този период от живота си. И тъкмо очакваш да чуеш как с триста зора теглили кредит и още го изплащат, и бам, мама дала жилище и настъпило благополучието на успеха! Вероятно затова говореше с отвращение за квартирния период, защото не са си купили сами жилището, не са се поизмъчили, за да го имат и да оценят дори в някаква романтична нотка квартирните времена. И накрая това, че се отнесе нападателно и заядливо с бременна жена.

Общи условия

Активация на акаунт