Любители на котки - Тема 159

• 33 814
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Мария, успокой се. Преди много години една сутрин предишната ми котка повърна глисти! (Тя лятото беше градско-вилна котка). Изпаднах в истерия, обадих се в работата, че има проблеми, с пинсета събрах няколко гадини в хартия, хванах котката за врата, хвърлих я в колата и отпраших към вета. Щеше да ме убие, че не съм я обезпаразитявала вътрешно по-често. Е, никой човек в къщи не хвана гадините, и тя се изчисти от лекарствата.
За да завъди човек глисти, трябва да глътне техни яйца. При една добра хигиена и миене на ръце няма как да стане (а в настоящата ситуация си мием непрекъснато ръцете и без наличие на паразити по домашните любимци).
Сигурно обезпаразитяване от вътрешни паразити просто не става с капки на врата.

# 121
Това е острица. Не глист. Отидете на ветеринар, няма страшно.
Ама е заразна за мен...
Спи в леглото ми...
Сложихме Бродлайн в неделя...

Моето коте имаше такива (доста болно го прибрах), спеше ми в леглото - жива съм. По дупето имаше черни точки (явно яйца), но след Бродлайн накапване през 11 дни - се изчисти. Иначе извади няколко големи и бели неща...
Що я пипаш гадината (острицата). Спазвай лична хигиена и няма да се заразиш. Котето не е виновно. Стига изпада в истерии, че пак ще те "нахраня" и пак ще ме изтрият 😺

# 122
  • Между гори и планини
Аз съм имала котарак с тения преди 30години. Точно по биология учихме за паразити. И тогава нямаше толкова лекарства. И пак го излекуваме и не се заразихме. Въпреки,  че си гушкам и целувам всички котки.

# 123
  • на брега на морето
Как разбрахте, че е тения?

# 124
  • Бургас
Абе признавам си,че и аз целувам две домашни,но неваксинирани и необезпаразитени котки на приятели...
Ама каквото-такова.
Исках да купя хапче,не можело,паста трябвало да му се слага в устата...
Уффф...
Май ще сменям ветеринаря...
Не знам,не знаел от кой вид е червеят...
Направо...
Ще питам на още едно място...
Не му е сложил Бродлайн,а едно със С...
Ама струваше 21лв...

# 125
Котето е много малко за хапчета, за това обезпаразитяват вътрешно с паста. Като порасне повече, става и с хапчета. А противопаразитните трябва да действат на всички вътрешни паразити в стомашния тракт.
И категорично НЕ Е добре да се целуват животни! Може да се галят, прегръщат и до там.
Защо? Котките постоянно се ближат (а като месоядни устата им е пълна с бактерии), в козината им може да има куп бактерии, които са безопасни за тях, но не и за нас. От много години живея с котки, обичам ги много, обгрижвам ги, две погребах и още плача за тях, но никога не бих целувала животно. Е, не си падам и по целувките на хора, с изключение на един човек...

# 126
Здравейте, преди седмица беше кастрацията на котката ми . Снощи обаче реши, че трябва да си изяде превръзката и да разрани ревовете. Докторът й сложи яка и ми каза да я мажа с разтвор. Мястото ми се струва подуто и втвърдено вътре. Котето цял ден лежи, разбирам, че е страннп с тази яка и е голям стрес за нея, но ми се струва , че няма енергия. Вашите ако да били с яки така ли да се държали?

# 127
  • Между гори и планини
В изпражненията имаше малки правоъгълни членчета които мърдаха. Тогава бях 7 или 8 клас и точно за това учихме по биология.  Котките на майка ми винаги са ходили в накъсани вестници ва тоалет и им се чисти веднага. Ако беше пясък, щеше да полепва и едва ли щях да голи видя. Погледни в интернет,  тенията е като голяма венузо, която се закача и смуче, а опашката става на членчета и те се отделят в изпражненията,  готови да атакуват друг.

# 128
  • София
Здравейте, преди седмица беше кастрацията на котката ми . Снощи обаче реши, че трябва да си изяде превръзката и да разрани ревовете. Докторът й сложи яка и ми каза да я мажа с разтвор. Мястото ми се струва подуто и втвърдено вътре. Котето цял ден лежи, разбирам, че е страннп с тази яка и е голям стрес за нея, но ми се струва , че няма енергия. Вашите ако да били с яки така ли да се държали?
За яката не мога да кажа нищо, но разрезът е напълно нормално да е втвърден. При зарастването така се втвърдява. Все едно е пъхнато парче от молив под кожата. След месец-месец и нещо се разнася. Важното е да няма зачервяване. В момента и нашата Преслава е с такъв надут шев (в понеделник я кастрираха), но раната е съвсем спокойна. А защо е била с превръзка? Голям ли е разрезът? Обикновено оставят раната да диша.

Котьо, Мацо имаше тения когато го прибрахме. Там, където спеше всичко ставаше в нещо като оризчета. Много лесно се изчисти. Но тогава нямаше много информация, нито интернетът беше масово използван, за да се прочете нещо. Във ветеринарния кабинет ми дадоха хапче Азипирин за 10 кг. куче/коте. На око го натроших, за да му дам 1/10 от хапчето (със сигурност е бил грамове, а не 1 кг) и изтребих всичко. Сега едва ли бих посмяла. Joy

# 129
В изпражненията имаше малки правоъгълни членчета които мърдаха. Тогава бях 7 или 8 клас и точно за това учихме по биология.  Котките на майка ми винаги са ходили в накъсани вестници ва тоалет и им се чисти веднага. Ако беше пясък, щеше да полепва и едва ли щях да голи видя. Погледни в интернет,  тенията е като голяма венузо, която се закача и смуче, а опашката става на членчета и те се отделят в изпражненията,  готови да атакуват друг.

Звучи като Пришълецът срещу Хищникът 😺 Или като филма "Life". Там, едно малко, бяло нещо, започна да расте и изби целия екипаж 😬😈

Котето е много малко за хапчета, за това обезпаразитяват вътрешно с паста. Като порасне повече, става и с хапчета. А противопаразитните трябва да действат на всички вътрешни паразити в стомашния тракт.
И категорично НЕ Е добре да се целуват животни! Може да се галят, прегръщат и до там.
Защо? Котките постоянно се ближат (а като месоядни устата им е пълна с бактерии), в козината им може да има куп бактерии, които са безопасни за тях, но не и за нас. От много години живея с котки, обичам ги много, обгрижвам ги, две погребах и още плача за тях, но никога не бих целувала животно. Е, не си падам и по целувките на хора, с изключение на един човек...

О, аз си целувам моето, нали ми е дете 😁
Души ми храната, после си ям... Честно казано - гнус ме е от някои хора, но от животни - не. Трябва да е... знам ли - с чума, за да не го пипна с голи ръце.
Какво беше... токсоплазмоза, може имат почти всички собственици на котки, но мисля, че само бременните трябва да се пазят и хората с имунен дефицит.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 20:20 от Анонимен

# 130
Ако ги намерят мъжките котараци,ще ги удушат.
Ако се разболеят...знаете...
Естественият подбор е жестока работа...
Аз сега отивам да питам защо седмица след като е сложен Бродлайн,имаме живи глисти и кога аз да си пускам изследвания.
Личната ми ще припадне,аз съм с толкова заболявания,сега като ѝ кажа,че имам котка...с глисти...имаше и бълхи...
Както и да е,глисти може и от парка да хванем,сега ще гледам да оправя котьо и няма много да бързам с ваксината.
Съвсем нормално е да има живи глисти. Всички хапчета и капки трепят само възрастните. За това след 10-тина дни се повтаря, защото горе-долу толкова им трябва за да се излюпят.
Нямаше ли в изпражненията до сега? Не е нормално да няма, а да започнат дори да излизат от него.
Ако е имало надали си целувала котето или не си си мила ръцете, та шанса да се заразиш е минималистичен.

# 131
Мацо имаше тения когато го прибрахме. Там, където спеше всичко ставаше в нещо като оризчета. Много лесно се изчисти. Но тогава нямаше много информация, нито интернетът беше масово използван, за да се прочете нещо. Във ветеринарния кабинет ми дадоха хапче Азипирин за 10 кг. куче/коте. На око го натроших, за да му дам 1/10 от хапчето (със сигурност е бил грамове, а не 1 кг) и изтребих всичко. Сега едва ли бих посмяла. Joy
Олеле, много ме наплашихте, момичета (и момчета)!
Младежът значи е имал тения в първите дни, когато спахме заедно в офиса. После му дадох хапче за обезпаразитяване (Цестал май беше). Обаче дали не сме се 'целували' ... пряко или косвено, хич не мога да съм сигурна.
А най-малката ни котка е вечно на кухненския плот и никак не съм убедена, че не сме се 'целували' чрез домакински кърпи и храна, която е успяла да души и дори близне в наше отсъствие.
Да тичам ли да се изследвам за паразити? И другите вкъщи?
Ще ме изхвърлят с всички котки, ако съм 'посяла' паразити в любимите ми хора с моите любимци. Sob

# 132
Чета ви и се плаша, защото Щаси е непрестанно целувана. Да не говорим, че обича да пие вода от чашките на щерката.

Ето я след кастрацията. Беше с костюм, но се научи да го сваля и накрая й надянаха фуния.

# 133
  • София
djasra, спокойно! Не си се заразила! Ако мислиш, че не сме се гушкали с Мацо ... А и децата бяха на 4 и 8 г. Непрекъснато им беше в ръцете. Никой не се зарази. Но непременно отново дай хапче. Мисля, че тенията се развива по-бавно и трябваше на 30 дни да се дава. Но по-добре прочети, че може и да не помня.

# 134
  • на брега на морето
Питам за тенията, защото Зайко е на Моста от години и ме мъчи нещо - вече беше много болен, лежеше без сила, горещини и всеки ден нови двайсет. Един път видях нещо бяло, обло като оризово зрънце, но по-голямо. Обадих се на доктор Стоянов по телефона, нямаше как да оставя зайчето само, за да отида до кабинета; горе-долу се разбрахме и през ум не ми мина за тения. Дълго време след като почина се размислих; той не беше ваксиниран и обезпаразитяван. Докато беше здрав и на крака нямаше видими паразити. Но докторът му даде два пъти лекарство против паразити в мозъка - въртеше се в кръг и падаше без да може да се изправи.

И аз целувам усти и мустаци, ще взема да пусна едни изследвания. Добре, че не се налага водене при чичо доктор.

Общи условия

Активация на акаунт