Любители на котки - Тема 159

• 33 858
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде там
Скоро не съм показвала съкровището.След два дни става на годинка.

# 151
  • Бургас
Ааа,неща,които не мога да докажа няма да коментирам публично.Че накрая аз ще изляза виновна...
Аз и в човешки болници съм виждала всякаква липса на хигиена...А по болници съм лежала много.
Върхът беше,когато една "сестра" дойде с окървавени ръкавици да ми маха системата от абоката,успя да ме омаже...
Виках,крещях,вдигах скандал в стаята на лекарите...И ме успокоиха"Ама не се притеснявайте,през здрава кожа не може да проникне инфекция,а абокатът е затворена система."Малка бях и глупава,трябваше журналисти да викам...
Та...не се чудете...

# 152
  • Велико Търново
Мария, на каква възраст ти е котето?
Нашето е на 2 месеца и миналата събота ветеринаря му даде хапче против паразити, паста - не. Тази седмица ще го ваксинира.
Иначе, вчера си стоя самичък почти цял ден, мислих го през цялото време 😉, но като се прибрахме всичко си бе наред, няма белички, хапнал си, пийнал водичка... Послушанчо 🙂

# 153
Колко ваксини трябва да имат до тримесечна възраст котета?

# 154
# 155
  • Пловдив
Здравейте, обръщам се към вас за съвет, осиновихме 4 годишна котка, от приют, добре гледана, кастрирана, обезопаразитена. До скоро гледахме друга котка, но за съжаление си отиде от нас (когато го пиша очите ми се пълнят със сълзи).  Срещаме значителни трудности с новата котка, не излиза, крие се, страхува се от всичко, почти не яде. Дава да я галим, но ако е в скривалището. Купихме същата храна с която е хранена, играчки, за да може чрез игра да я привлечем, но никакъв ефект, изпада в паника и ако рязко я доближим се крие. Не знам дали някой е изпадал в такава ситуация, но всякакъв съвет ще ми е от помощ. Не съм с илюзия, че е лесно се свиква, но се чудя какво още можем да направим, за да е щастлива и да се отпусне. Благодаря предварително!

# 156
  • Велики Преслав
Първи стъпки в случая са
1 Бавно я взимате, така че главата и да е на рамото ви. Започвате прегръдки с милване и чесане на главичката. Така докато не почне да мърка
2 Говорите и като на детенце.
3 Показвате и по всички възможни начини че сте приятели и добронамерени към нея 
4 Преди лягане, ако е възможно я взимате в леглото с вас.

# 157
Не ѝ обръщайте внимание, оставете я на спокойствие, с осигурена храна, вода, тоалетна, място за криене и играчки, като опознае мястото и рутината, ще се отпусне и сама ще ви потърси.

# 158
Браво, че сте взели голяма котка от приют!

Тя е с формиран характер, вероятно е видяла лошо отношение или - просто й трябва време да свикне с новия си дом. Нямам опит с котки от приют, но имам опит с бездомни, със сигурност е различно да ги гледаш у дома но... според мен й дайте време да се адаптира към домашната среда. Оставяйте й храна и вода (ако може в стая където няма никого) котките са най-уязвими докато се хранят, може би не яде, защото сте около нея, а все още не е напълно сигурна във вас?

# 159
  • на брега на морето
Като я галите в скривалището я ужасявате. Скривалището трябва да е неприкосновено. Там тя се чувства в безопасност. Дайте й време да се отпусне.

# 160
Нашето летче, е разхлабено,  на последък, къто пръцне е с мозък. Пералнята се видя в чудо.
Има ли нещо ефективно за затягане.
Оризова вода ?

Daviz, и Драко има рд след два дни (по паспорт това, иначе не знаем кога е роден) 🤗

Много обича да ме дебне. Навсякъде където приседна или прилегна 😁

# 161
Не знам защо с превръзка, залепия я и каза 10 дни, но тя не спря да се дръгне
На нашето коте не са му слагали превръзка. Явно всеки ветеринар си действа по свой начин.  На следващия ден, след кастрацията ходихме само да погледнат дали има нужда от яка или боди, в случай, че се ближе. До колкото разбрах, ако е червено около шева означава,  че се ближе и се възпалява ( със светлина, например фенерче се вижда по-добре).

# 162
Здравейте!
Много са хубави и пухкави всички котенца, нека и да са Ви здрави. Ние също гледаме за първи път коте и сега какво ни прави впечатление. От както се научи да излиза навън не ще да ползва неговата си тоалетна а иска навън. Послената седмица пък идва само да закуса и да вечеря, през другото време е навън. Не ходи по другите дворове, разкарва се из двора, рови си, играе си с тревата или с бучките пръс. Много говори на птичките. Седим /пиша в мн. ч. защото цялото семейство го обожаваме, бати, кака, тати и мама/ и го гледаме как дълго време им говори. Когато сме всичките навън той е най- щастливото коте, ходи при всеки един да види какво прави, взима ни тревичките от ръцете, които скубим и т.н. Та въпроса ми е следния, като се развали времето и захладнее зимата, дали ще почне да използва пак неговата си тоалетна, коята е у дома, и дали ще иска пак така да излиза постоянно на вън?
Все още не е кастриран, тъй като е на 9 месеца а вета ни каза да стане поне на година.

# 163
  • Между гори и планини
Моите и зимата си ходят вън. Не помня от кога сме сменили последно вътрешната, но си стои чиста. Нито сняг, нито дъжд ги плашат,  дори играят в снега. Сега се прибират само за ядене и кратка дрямка,  зимата се търкалят повече пред камината.

# 164
  • София
Блеко като е мокро и студено си ходи в тоалетната вътре. Иначе и той предпочита сред природата 😁.
Задължително се явява сутрин (за закуска), посреща ме когато се прибирам от работа и за вечеря наминава . През останалото време се смотава някъде да спи (и все на различни места, но в рамките на "имението" си).

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 23:54 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт