Любители на котки - Тема 159

• 32 839
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Мария, навярно не води котета, защото са я кастрирали (за това и дясното ухо е 'клъцнато', а не цяло), а не защото е стара. 11-12 години не са много за гледана котка Simple Smile

Честит рожден ден на Мади! Да е здрава и още дълго да присъства в живота ви, Лято Heart

# 346
  • Бургас
Ами...понякога изчезва...
Може да са я кастрирали...
Те заедно с една прекрасна нейна дъщеря изчезнаха,малката Моли ѝ казвахме,нашата Котана се върна,но малката не...
Дано не са я убили,а са я взели за гледане...
Беше с дълъг косъм,като копринена...

А наборчето търчи,мяучи...иска пауч и ме раздърпа толкова рано.
Само яде и търчи...
И спи,също много се гушка.
Има някакви кръгли плешиви участъци,взеха му проба дали са гъбички
Иначе расте,явно от глистите е имало разстройство,сега е по-добре.
Лошото е ,че свикна с гранули Роял Канин гастро и не иска други...
Дайте вкусни и полезни гранули,на не чак толкова висока цена?
Роял Канин излиза,че е само скъпа храна...
Имам пакет,има дори глутен???
УжасТ

# 347
  • на брега на морето
Мира, черните котки носят късмет! При мен поне е така - мине ли ми черна котка път нямам проблеми. Simple Smile

# 348
  • София
Честито на рождениците!
В събота замъкнах Страх на село. Почна да разучава, отъркаля се в прахоляка, но в даден момент се домъкнаха селските котки, които свикнаха да им давам храна. Той се наежва, почва да им хъска, те си хапват. Изкачквам малко и им казвам да се махнат и той доволен ги изпровожда извън къщата, един вид той ги е изгонил. Да но дойде, така нареченият от мен Макс, който не се плаши и го галя. Съответно като му кажа да се махне, той не се маха и Страх само седи отстрани и му хъска. Взех Макс, изкарах го извън къщата, той си се върна и си легна пред купичката, нищо че Страх седи и му хъска. Пълен непукист.
Радвам се че този път Страх не се ската при постройката на комшийте, макар да се поразходи по дувара до нея. Сравнително лесно го хванахме преди да си тръгнем, нямаше как да го оставя, защото правим ремонт на покрива на къщата и идват майстори и хвърчат тухли. Определено обаче му харесва и се надявам лятото да го изкара там. Ще видим какво ще правя с останалите приходящи котки. Едната, която идва да хапва е трицветна и според мен много бременна..

# 349
  • София
Записвам се да споделя че записах Пухиндрел за кастрация, май му дойде времето. Оставихме го 4ри дни сам сега, свекъра идваше да му почиства и да му оставя храничка, обаче като се прибрахме урината му миришеше ужасно, като на узрял котарак. Отделно пак ми се изпишка на спалнята. Не знам дали е разгонен, ама по-добре да мине и замине. ММ каза че съм ужасен човек че му отнемам мъжкото достойнство и няма да го води той хахах.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 12:29 от Мацето

# 350
Здравейте, току-що в офиса (в София) две мои колежки донесоха 2 изхърлени котенца, сега им търсим бъдещи стопани. На около 50 дни е казал, че са ветеринаря, при който са водени и обезпаразитени. Ако някой желае да вземе да ми пише. Едното е рижавко, а другото е бяло-черно, момченца са. Коригирам си публикацията: една жена е обещала да ги вземе в петък, надявам се уговорката да е в сила до тогава.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 14:04 от kremm

# 351
  • София
Здравейте, предстои да кастрираме Рони в най-кратки срокове. Искаше ми се да изчакаме до годинката, но положението става нетърпимо. Не маркира (голям ни е чистник), но вие почти денонощно и много напира да излиза навън. Нощеска ми идеше да го пусна да се оправя и да си търси късмета. На висок етаж сме, но около блока има много котки и се чуват нощем. Може би и това го провокира.
 Някой ако не се лъжа беше дал препоръка за ветеринар в Джулайвет, Слатина. Ако може да ми припомни името на ЛС ще съм благодарна.

# 352
...Дайте вкусни и полезни гранули,на не чак толкова висока цена?
Роял Канин излиза,че е само скъпа храна...
Имам пакет,има дори глутен???
УжасТ

Pure life kitten на цена от 20 лв. за килограм. Имам 1 кг., така си стои (не я предлагам😃), споменавам, защото откакто Плъх хапна N&D kitten, друга суха - не иска, иначе харесваше pure life kitten, тя е хубава храна.
Вземи му витаминозна паста на котето, малко е, болнаво е, има нужда.
Тази:
https://zoomagazintiger.com/kotki/vitamini-i-dobavki-kotki/vitam … ioli-Vigorpet-Cat

И тази:
https://zoomagazintiger.com/kotki/vitamini-i-dobavki-kotki/vitam … va-kotka/kalo-pet

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 06:59 от Анонимен

# 353
Подкрепям Совата, и наш маймун яде самo N&D +0.500 кг.акана с червено месо... Аз храня и веднъж в седмицата със сурово месо....   Мария скъпо ще ти се стори първоначално,но храната засища и е кач. излиза  по лев на ден....пазаря на заплата и винаги има има и от старата..... застъпват се.

# 354
  • София
Момичета, има ли шанс селската ни маца, която е преместила новородените котета незнайно къде, все пак да ги върне в нашата барака някой ден?
Засега само майката идва, гали се, похапва, мърка,  стои много време при нас, но от бебетата няма следа.
Реално тя ги роди в един кашон в нашата барака на село, но две седмици по-късно кашонът беше празен и котетата ги нямаше.

# 355
Моето не желае сурово месо...взех му пресни, пуешки гърди... отказа им.

Мария, kitten да пише на храната, това N&D от снимката по-горе е за големи котки, а до 12 месечна се дава за малко коте. Има причина да е така - разлики в мг.хранителни вещества. Също и размерът на гранулите (по-малки са). Паучовете пък, повечето са като пастети.

# 356
А от тази ползвате ли? Доволна и ли сте?

# 357
Совичке,моят яде само телешко и свинско...пилешко и пуешко и той не иска (ама му се ослади агнешко по Гергьовден ден)...аз не пазаря он лайн...предпочитам да вляза в маг.   Даже вече ме познават,и знаят какво искам..... горната храна не съм я виждала в магазина.....не мога да кажа нищо...          Голям бък в системата....само при мен ли е така.... нито да пиша нито да харесвам...

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 20:39 от Пепи 02

# 358
Днес, сайтът зарежда бавно. Явно работят нещо по него.

# 359
  • Бургас
Засега ще яде друга храна kitten,не е от евтините,от ветеринарните лекари е.
Паста за подсилване е супер идея да му взема,ако хареса храната,мога да вземам чувалче за 70-80 лв от сайта,пак излиза на сметка,ще е за 3 месеца поне.
Сега си чакаме пробата за гъбички и растем,мъркотим и дерем без да искаме...
Засили се да ми се радва и да ме лови,хлъзна се(на собственичката си прилича) и от желание да се хване,яко ме издра по дължината на ръката.
Все едно съм ходила на война...

Слагам си една чаша вода на бюрото и си мисля,че не я закача.
Голяма заблуда.Видях го как скочи,близна два пъти и си слезе най-спокойно.
Аз вода от чаша вече няма да пия...
Кафе без кофеин само в кухнята...
С шишенца съм по принцип,така ще си карам.
Целува ме по устата обаче,тази подробност няма как да я избегнем.
Не аз него,той мен...Ако не си натърка главата в мен и не ме нацелува,няма да е той просто...
И...имам чувството,че всичко разбира.
Заявявам му"Е,Харков,няма как да ми пиеш вече от водата...",при което поглежда право към бюрото,където държах чашата...
Също и:"Който играе с четката в тоалетната и гъбата за пода не яде пауч..."и уж пази поведение...
Та така...
При нас е весело.
Дано накрая на седмицата може да го ваксинирам,да няма гъбички.
След ваксинация нали нищо не им става?Няма температура,странични ефекти...

Общи условия

Активация на акаунт