Любители на котки - Тема 159

• 33 790
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Относно кастрацията, ще изкажа моето мнение.
Родителите ми живеят на село в разкошна къща с още по-разкошен двор. Винаги са имали по един или няколко котарака. Да, само мъжки.
Установихме, че когато е кастриран котаракът си стои само в пределите на двора и не излиза извън границите му. Когато обаче не е, започва да ходи по чужди къщи и дворове и това завършва фатално за живота му.
Такива котараци там не изкарват повече от 3-4 години - при наличието на съседи-изроди, които ги тровят, бесят на асмата или стрелят по тях с ловна пушка, вероятността да го блъсне кола е по-малка, но и това се е случвало.
Затова започнахме да ги кастрираме- за да запазим живота им и да им се радваме по-дълго.
Миналата година си отиде Томи- живя 16 години и умря от старост и немощ.
Баща му, моят най-любим кот-големият Томи нямаше този късмет и се изгуби на 4 год. възраст, затова се зарекох вече да ги кастрирам.
Сегашният Мишо е на 2 години и също е кастриран. Кастриран, за да живее.

# 601
  • София
За пръв път чувам, че лигавене при мъркане е проблем. Питала съм доктора, защото Мади понякога го прави, и той каза, че неговият котарак целият го намокря от вълнение, като се качи върху него.

# 602
  • София
За пръв път чувам, че лигавене при мъркане е проблем. Питала съм доктора, защото Мади понякога го прави, и той каза, че неговият котарак целият го намокря от вълнение, като се качи върху него.
Moже би проблемът е, че 2 години не се е лигавила, а сега е започнала. И язвите на езика. Иначе Рижко и Преслава са точно от тези, които всичко наплюват. Винаги имам салфетки около мен, защото е много неприятно. Рижко чак  понякога се задавя от прекалено много плюнки.

Дано се разбере какъв е проблемът и да е нещо безобидно!

# 603
И аз си мислех, че се лигави от кеф, но когато докторката отвори устата и се видя, че не е така.
Котето си го прибрах от село миналата година, за да лекуваме язва на окото. После се появиха ранички по гърба и тях лекувахме. Сега това ....
Общо взето при тази диагноза може само да се лекуват симптомите и да се опитваме да държим имунитета силен. Лечение няма, за съжаление.

# 604
Пропуснах да попитам мамите на повече от една котка, разделяте ли ги? ... Споделете опит при две и повече котки, след кастрация. Благодаря!:hibiscus:
Трима в прайда и тримата кастрирани в една и съща клиника.
Никой от тях не е бил замаян или омаломощен. Първа беше по-голямата писана. В момента, в който отворихме клетката се защура по котешкото дърво, по шкафа от там на леглото. Не сме я отделяли и при такова поведение нямаше как да я опазим спокойна. По-малката обаче дълго беше хъскана и гонена от по-голямата след като се върна от клиниката. А голямата е кротушанка, но пък страхливка.
Така че според мен зависи от състоянието на котето, което е кастрирано и от характера на другите. Сами ще Ви покажат как да действате.
Помня за първата кастрация какви подготовки бях направила. Опаковах цялото дърво със стреч, за да не се катери котката, заредих по ъгли и скривалища легълца, постелки, водичка, тоалетна наблизо... Изобщо не ги отрази, но пък беше нещастна, че не може да си легне на обичайното място на клона и аз... разопаковах. Simple Smile

# 605
  • София
Да се посмеете и вие 😂😂

# 606
  • Бургас
Mila,и аз се страхувам,че моето коте може да има някакъв проблем като левкимия...
Да видим ще минат ли тези гъбички...
Дано е здраво, много е миличко...
Малко било за тест...
Ама ако има левкимия,е грешка да се слагат ваксини...

# 607
Здравейте! Имам 2 персийски котки на 8 години са вече - мъжка и женска. Мъжкият е кастриран. Проблема ми е следният, една от двете котки, не зная коя, се е изпишкала на чисто новия ми мемори матрак на спалнята. Голяма локва е, мирише и не знам как да го почистя. Вече е попило доста в матрака, какво да правя?
Някой имал ли е подобен проблем?

# 608
  • София
Здравейте! Имам 2 персийски котки на 8 години са вече - мъжка и женска. Мъжкият е кастриран. Проблема ми е следният, една от двете котки, не зная коя, се е изпишкала на чисто новия ми мемори матрак на спалнята. Голяма локва е, мирише и не знам как да го почистя. Вече е попило доста в матрака, какво да правя?
Някой имал ли е подобен проблем?
В първи пост има рецепта за почистване. Не съм я пробвала, но няколко човека споделиха, че има ефект. Но не знам доколко ще е ефективна при мемори пяна.

# 609
  • София
Благодаря ви за съветите! Прибрах Аби от клиниката в 12.20ч. Операцията е минала добре, с отлични кръвни изследвания, но лек конюктивит на едното око (ще трябва да капем капки). Тя веднага се размърда, като ми чу гласа, омърлушена е, което е нормално. И тя и Клео са оперирани от д-р Димов, Бествет (София). Силно го препоръчвам, добър лекар и фин човек.
След като се прибрахме вкъщи, веднага отиде до тоалетна, не се заваляше (добре е дозирана упойката). И след това си легна в банята (на тъмно и спокойно) аз и послах меко килимче на едно от местата, на които си ляга и цяло пухкаво одеало под душа (и там си почива). Много е миличка, но не иска да сме при нея, иска спокойствие (повърна 3 пъти, но ме предупредиха, че може да се случи).
Послушах ви и оставих Клео да се разхожда около нея, за сега нямат сблъсък (и се надявам да нямат) само Клео и изсъска веднъж.
Благодаря Ви за положителните емоции! Всички ги усетихме. Flowers Hibiscus

# 610
  • на брега на морето
Не, не, остави засега Аби съвсем сама. Нека преработи емоциите си. Надниквай често да видиш как са нещата.

# 611
  • Бургас
Горката Аби,изписаха ли ѝ обезболяващо?
Ще се оправи,ама... операцията си е операция...

Искам да се оплача от котката.
Такаа...не иска да си яде гранулите Еколибрио...
Взех да ги смесвам с Роял Канин гастро,защото имам доста...Сложих доста и от двата вида.Връщам се днес и какво да видя-изял е всички до 1 гранули от Роял Канин,оставил е другите...
Не иска лечебния пастет на Purina...
Малък каприз...Сега взех Роял Канин за котенца и го смесих с Еколибриото.
Яде го уж...
Ако иска само Роял Канин гастро?
Как свикна,направо...
Дано хареса Роял Канин за котенца.
Може ли на котенце да се дава пауч за възрастна котка?
Подариха ми и мостра на една суха храна без глутен и май без зърно,ще го пробвам,ама...
Сега не смея да му купя някаква скъпа храна...
Моли и другите дворни(полубездомни котки),всичко ще изядат,но...
Този още дошъл,недошъл,негледан,нехранен като хората...започна с капризи...

# 612
Мария, преминаването от една към друга храна трябва да стане бавно и плавно в продължение на 5-6-7 дни.
Първия ден към храната, с която е свикнал принцът добавяш само две-три звънца,, на следващия още толкова и така малко по малко, докато новата стане 100%. И ако няма проблеми - повръщане, разстройство, сърбежи и т.н. Появи ли се подобно нещо, се връща познатата, изпитана храна. Чакаме да отмине и пак започваме да въвеждаме по 3-4 гранулки от новата...

# 613
Мария, от къде  купи роял канин гастро ? Гледах на 2 места днес в Бургас - нямат.

# 614
И аз се чудя, имаме котки около блока, как ядат всякаква храна и не ги хваща болест.
Знам, защото са от години и никой не ги води по лекари, само ги хранят.

Аз ви чета жадно, имах разкошен котарак. Беше кастриран и пак обикаляше чужди дворове на село. Сгази го кола.
Още тъгувам за него и не смея да взема друго коте.

Общи условия

Активация на акаунт