Любители на котки - Тема 159

• 32 819
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Сега като споменаха омегата, може и да не е от лосиона biogance, а от маслото, от сьомга 😃 така да й е минало. То се препоръчва за хубава кожа и козина, пък и други неща... Цвъкваш два пъти в мократа храна и готово. Нямам идея от какво се появи, не яде зърно или нещо вредно.

Точно се прибрах от работа и заваля. Много съм доволна, че бях вкъщи да гуша Плъх, а тя веднага се скри при мен.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 22:38 от Анонимен

# 391
Какво се случва при вас в столицата 🤔
Поредната буря с градушка. Поне не беше толкова силна, че да потроши прозорци и коли.Защото още настръхвам, като си спомням как преди години една градушка строши всички прозорци на западната стая, надупчи колата и строши предното й стъкло. А за смяна се чакаше с дни, защото на повечето коли стъклата бяха счупени. Бабата и до сега е с големи вдлъбнатини навсякъде (ако беше нова кола, сигурно щях да изпадна в истерия).

# 392
Благодаря за идеите! И нашия пърхут е по гърба към опашката.

# 393
  • Бургас
bubalesa,какъв пауч яде котето?
Моето Уискас...
От Роял Канин гастро изяждаше по около 35 грама на ден,казаха 25 на денонощие,но аз си му оставям да има в купичката.
За малко по-малко от 7 дни изяждаше 200 грама Роял Канин гастро,но му давам и по 1 пауч на ден.
Сега се отпусна и хапва повече гранули.
Имам 400 грама Роял Канин гастро,но той се яде две седмици и после се опитва нова храна.Така казаха вет...А и няма диария вече,била е от паразитите, калицивирозата...
Вече няма язви и афти в устата...
Вероятно десетте дни антибиотик засилиха гъбичките...
Дано и сега се излекува.
Equilibrio е близка по състав на Роял Канин гастро.
Мога да му взема запечатана,не ми харесва идеята за насипна храна.Обаче поне седмица трябва да е на нея,за да се уверя,че проблем няма.Мирише почти като Роял Канин,Уискас Китен мирише различно,а и малкият не я харесва.
Може би засега ще яде до килограм гранули на месец,когато порасне, повече... Вероятно винаги ще си иска пауч,не било ок да е само на гранули или само на мокра храна.
Когато порасне,над годинка и нещо,трябва пък да се сменя с храна за мъжки котки,която предпазва от урологични проблеми...
Сурово месо няма да давам,вярно,че му е естествената храна,но не живее в естествената си среда.
Уискас не е хубава храна уж,но малко ми е трудно да купувам пауч за по 2-3 лв всеки ден...

# 394
  • Велико Търново
Мария, последните месеци купуваме от лидл-ските паучове-тези новите, които пуснаха, без зърно. Яде повече от единна ден, не и ги меря точно,даваме сутрин и вечер пауч-не винаги цял, през останалото време има в купичката от гранулите, които показа. Също купуваме консерви Nuevo. Не знам дали трябва да я ограничаваме, не и меря храната, но и тя не е дебела, даже дребна ми изглежда. На Рижко му мерехме гранулите, но на Пиги и даваме колкото и се хапва.
Не поръчвам храна по интернет, затова не съм запозната с част от марките, които се коментират в темата, тъй като не ги виждам при вет.

# 395
Мария, за първи път чувам, че мъжките трябва да преминат на уринари след годината. По-скоро е достатъчно просто да не се дава храна с риба, евентуално в комбинация с профилактична уринари и вече при установяване на проблем да се премине изцяло към уринари.

Сова, ще споделиш ли кое е маслото от сьомга, което ползваш Innocent

# 396
  • София
Мария, последните месеци купуваме от лидл-ските паучове-тези новите, които пуснаха, без зърно.

Mоже ли да споделите името на тези паучове за да купя за моите хубостници на село. Вчера бях в Лидл и прекарах половин час на щанда за котачета, уж изчетох всеки вид консерва и пауч, но такива без зърно не видях никъде,а знам че е вредно и не засища и не трябва да им се дава. Търся си храна на нормална цена, защото храниме 3 големи котки, а това лято се очертават още 6 бебета, които са тазгодишното котило на майката. И ще ми се завие свят от разходи по тях, а гладни сърце не ми дава да ги държа. Отделно понякога прииждат и гаджетата на моите момчета, така че се заформя котешки приют в двора и все някой е гладен и цвили пред вратата.
МП вдигна ръце от мен вече с тия котки . Flushed

# 397
  • Велики Преслав
Ти малко си се оляла Stuck Out Tongue Winking Eye. Аз в момента съм с 6.
   Пък моето коте, което припадаше, се оказа че има ниска кръвна захар. Сега му даваме една добавка. Не е припадало повече, но мина малко време.

# 398
  • София
Ти малко си се оляла Stuck Out Tongue Winking Eye. Аз в момента съм с 6.
   Пък моето коте, което припадъше, се оказа че има ниска кръвна захар. Сега му даваме една добавка. Не е припадало повече, но мина малко време.

По принцип бебетата са родени в двора на съседката, но майката ще ни ги доведе. И с миналогодишните така направи. Говорихме си със съседката, че ще ги раздаде поне женските из селото, но въпреки това искам да съм подготвена и за изненади Laughing

# 399
  • Бургас
Сигурни ли сте,че паучовете от Лидл са ок?
Мога да купувам и аз.
Аз сутрин и вечер му давам по половин пауч Уискас,а гранули винаги има,преди Роял Канин,сега новите...
И пиле давам...
Плюска...повече,отколкото трябва за неговата възраст,ама е слабичък и има нужда...Бил е най-малкият,едва ли много е успявал да се добере до много храна.

# 400
  • Велики Преслав
Нашия капризен батко, не ги близва.
Обаче малкото яде всичко което му мирище приятно. Вчера се опита една тиквичка на скара.

# 401
Мария, последните месеци купуваме от лидл-ските паучове-тези новите, които пуснаха, без зърно.

Mоже ли да споделите името на тези паучове за да купя за моите хубостници на село. Вчера бях в Лидл и прекарах половин час на щанда за котачета, уж изчетох всеки вид консерва и пауч, но такива без зърно не видях никъде,а знам че е вредно и не засища и не трябва да им се дава. Търся си храна на нормална цена, защото храниме 3 големи котки, а това лято се очертават още 6 бебета, които са тазгодишното котило на майката. И ще ми се завие свят от разходи по тях, а гладни сърце не ми дава да ги държа. Отделно понякога прииждат и гаджетата на моите момчета, така че се заформя котешки приют в двора и все някой е гладен и цвили пред вратата.
МП вдигна ръце от мен вече с тия котки . Flushed
Скрит текст:

# 402
  • София
Скрит текст:

О, да. Тези ги видях, но бързо се отказах, защото ако не се лъжа бяха по 3лв за 4броя по 85гр. и ми се сториха скъпи. Много искам да им давам качествена храна, но нямам възможност в момента. Pensive Даже мисля да погледна пилешките сърчица, дробчета, фенер...и ще взема за да им сваря. Мисля, че ще си хапнат с кеф.

Благодаря ви все пак. Flowers Hibiscus

# 403
Това е по 75 стотинки на пауч. По-евтино няма май. Евентуално Феликс на промоция да е 5-10 стотинки по-евтино. Другият вариант е консерви. Там има и много евтини, с незнайно съдържание. Кастрирай възрастните женски, защото есента ще имаш още малки котенца. Ако им вариш нещо, използвай и бульона, за да им дробиш хляб в него,  може и да сложиш някакви зеленчуци като морков, картоф и тиквичка, които са подходящи за котки. Дори и с хляба, пак ще получат повече истинско месо и протеин, отколкото има в евтините консервирани храни.

# 404
  • София
Привет!

Пухиндрелчето току-що повърна и се изходи по-меко. Повръщаното не беше топки косми а вода само. За сега не мисля да изпадам в паника и ще го следя, но кога да се свържа с ветеринаря, ако продължи да повръща ли? Има ли такива стомашни вирусчета при котките? Мисля че някой беше споменавал оризова вода че е давал? По-принцип знам и че за човек след повръщане трябва да се изчака поне час два да се успокои корема.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 10:37 от Мацето

Общи условия

Активация на акаунт