Любители на котки - Тема 159

• 32 800
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
кукумицинка, точно това мисля да направя. Много благодаря за съветите. Hearts

# 406
  • на брега на морето
Мацето, не се стряскай. Понякога и Рафаела повръща само воднисто. Наблюдавай котето, ако повърне още веднъж-дваж тогава вземай мерки. Мекото изпражнение може да е еднократно и от храната.
Стомашни вирусчета по котките има, да, но се лекуват.

# 407
  • Велико Търново
Аз давам вече само Пурина - пауч и гранули, дори вчера поръчах през Емаг паучове, бяха по 1,50, имах и код за отстъпка, та излезе на сметка. Засега яде по 1 пауч на ден - сутрин и вечер, на обяд гранули, после ще разредя паучовете...
Ей я сладката муцунка

# 408
  • София
След като раздърпах това перде, е време за дрямка 🙃

# 409
  • Бургас
Ооох,голям смях с това перде...
И дреме с изключително доволна физиономия... Много е готин...
Моят мацуран раздърпва дамската ми чанта.Прав е,тя е от Коледа...време е за нова...
Biskvitka,много е сладка муцунката...
Наистина разбират човешката реч.
Особено твърдо като му кажа"Не"...
Тази котка е умна...и донякъде слуша...
Не знам след толкова ваксини,три за гъбичките и две тривалентни(така каза вет последно),няма ли да ме намрази...
Ааа...и обезпаразитяване с паста...
Дано още ме обича след всичко това...
И дано ми е здрав,много ме гушка и е изключително привързан към мен...

# 410
  • на брега на морето
След като раздърпах това перде, е време за дрямка 🙃
Скрит текст:
Като гледам самодоволната й муцунка намирам голяма прилика с Нала; само дето Нала не е с толкова дълги косми. Каквото и да направи всичко й се прощава с радост.

# 411
  • Велики Преслав
Аз също много прощавам, но и съм пошляпвал. А съм го удрял силно само един път, защото ме ухапа по носа, докато спя.

# 412
  • Варна
Една от котките ни има .... пърхут!!! Поне така изглежда. Тично людпички като пърхут по гърба.
Чували ли сте за такова нещо?
Чували сме и сме виждали Laughing Елена има. Според ветовете защото е дебеличка и трудно се почиства сама.

# 413
Бисквита, котето ти МИ прилича на малък Хитлер с крив мустак 😄

Мария, за първи път чувам, че мъжките трябва да преминат на уринари след годината. По-скоро е достатъчно просто да не се дава храна с риба, евентуално в комбинация с профилактична уринари и вече при установяване на проблем да се премине изцяло към уринари.

Сова, ще споделиш ли кое е маслото от сьомга, което ползваш Innocent
Взех 1 литър на марката Brit, май изчислих, че за една котка ще е достатъчно за 8 месеца, има си дозиране на опаковката според кг., а е подходящо и за кучета.

И само в допълнение...марката Brit e смотана, какъвто и премиум да й напишат на опаковките, и колкото и да се опитват да ви я пробутат в Петмола...там я видях за първи път.
Взех маслото от сьомга, защото бързах да взема такова и с идеята, че ще го сменя с друго, но то се оказа хубаво.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 14:22 от Анонимен

# 414
  • София
Една от котките ни има .... пърхут!!! Поне така изглежда. Тично людпички като пърхут по гърба.
Чували ли сте за такова нещо?
Чували сме и сме виждали Laughing Елена има. Според ветовете защото е дебеличка и трудно се почиства сама.

А, и в тази графа се вписваме, за евентуалните причини. Blush Ще пробвам с това масло от сьомга, благодаря за идеята, само дано не му се мръщи, че преди време ни бяха дали едни перлички с подобен състав и тя никак не ги възприе в храна. Трябваше да се борим и да ѝ ги цвъкам в устата.

# 415
  • Варна
И нашата не понася добавки никакви и си седи с пърхота. Явно не ѝ пречи, не е и заразен, защото Кетя няма, а ги реша с една четка. Понякога намалява, после пак се появява.

# 416
  • Бургас
Аз бях загледала марката Брит...ама щом е смотана...
Лидлските паучове хубави ли са последно?
Моят ще яде по 1 пауч на ден така или иначе...
Щом може бульон с хляб,и това ще му давам...Варя чисто пиле без сол,мазнина...та купичка бульон не ми се свиди...Аз бяло месо му давам...
Манджи не,защото нашите слагат подправки...Но от моята храна може да яде...

# 417
  • Велики Преслав
Вякой беше споменал, че котка не се къпе. Явно тоя човек не е подушвал до котка която се е изпотила лятото или е правила друго. Те дори като пишкат си понамирисват. Моя мъжкия го къпя лятото всяка седмица, зимата на две. Ползвам един шампоан със силиконово масло. Козината му става страхотна. Мека, бухнала, лъскава и обемна. Аромата също е страхотен.
Пък и той обича да го къпят

# 418
  • Бургас
Аз казах,че котка не се къпе...
Ми...понамирисваше като дойде,сега не...
И мен ме ухапа по носа докато спях,но не съм го удряла...
Котка не се удря,тя така намразва и отмъщава...
Спеше и успях да снимам гадната кожна болест:

Сори за безпорядъка,ама съм му дала мои дрехи,в тях се въргаля цял ден...
И не излиза от моята стая докато ме няма.Майка ми го е викала днес,ама тц...
Тя яде котки...В началото бягаше през глава от нея...

# 419
Аз бях загледала марката Брит...ама щом е смотана...
Лидлските паучове хубави ли са последно?
Моят ще яде по 1 пауч на ден така или иначе...
Щом може бульон с хляб,и това ще му давам...Варя чисто пиле без сол,мазнина...та купичка бульон не ми се свиди...Аз бяло месо му давам...
Манджи не,защото нашите слагат подправки...Но от моята храна може да яде...

Брит имат и по-премиум серия, и по-масова. За сухата храна им е в бели опаковки по-качествената храна, а масовата е в тъмносини.

Не ме разбирай погрешно, то с всичко може да ги храниш. Въпрос на възможности е, но между вариантите да стоят гладни, да ядат от най-евтините консерви или духа храна за 2 лева килото, или да ядат супа с месо и хляб, първият вариант е най-зле, третият - най-добре, особено за котки с по-активен начин на живот, каквито са бездомните и дворните, при който въглехидратите не са им фатални, а им дават енергия. Обаче при само една котка и възможност за малко по-скъпа храна, има и по-добри опции от супа с хляб. Котките всъщност се нуждаят от някакви минимални количества сол и не харесват съвсем безсолно. Така че при готвено месо бих им посолявала с малко калиева или обикновена сол. Всички готови масови храни - и сухи, и мокри съдържат и сол, наред с другите по-вредни и пристрастяващи овкусители, която освен това играе ролята и на консервант.

Общи условия

Активация на акаунт