Любители на котки - Тема 159

• 33 785
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Не знам кой какво визира, но знам едно: КАСТРИРАЙ ЖЕНСКАТА СИ ДОМАШНА КОТКА!!!
И го пиша заради разни хора в тая тема, които прокламират глупости с убеденост на професори.

# 571
Когато взехме Майкъл, от развъдника ни казаха, че имало и някакви “чипове”, които се слагали на мъжките котки, вместо кастрация. Така не им спирали развитието. Действието било около 1,5год.  и ако искаме вече след това можело да го кастрираме.
Някой слагал ли е такъв чип?

# 572
  • Бургас
Поне месец.

Мария, мъжката кастрация при котките е много лека, единствено съвземнаето от упойката е нещото, което се усеща.
Да,много се зарадвах,че котето,което харесах е мъжко.

Джаста Праста,знам,че няма какво да се правят хилядите родени котенца,дори не знам живи ли са другите от котилото на моето,дамата,която го даде,спря да пише.
Имаше тежка калицивироза,езикът беше черен,на дупки,небцето в язви...Сега лекуваме гъбички...
Моля се да се съвземе,но нещата(да чукам на дърво),отиват на добре,расте,играе...

# 573
Здравейте! Някой сблъсквал ли се е с котешко акне и как го лекувахте?
Нашето мина като му сменихме купичките. Много е важно да не са пластмасови.

# 574
  • София
Трябва да се засили имунитета. Пробвай с VetoMune. Боги е с акне, но за съжаление не ѝ хареса добавката. Други котки я облизват с кеф. Приема се с месеци и не става насила. Иначе ветеринари ми бяха дали да мажа с разреден хибискръб. Гадно е, защото започва да се ближе, а той си е вид сапун, който люти и се пени. И от него се отказах. Със сребърна вода също пробвах безрезултатно. Най-добре е това с имунитета, а не да се действа само външно.
Да, пластмасовите купички могат да предизвикат акне.

Мария, изобщо не става въпрос за раждане на непотребни котенца. Това е проблем при дворните и бездомните котки. Домашните котки на практика няма как да забременеят в апартамента. Става въпрос за здравето на любимците ни. Всяко едно разгонване без последвала бременност повишава риска да се разболее от рак на млечните жлези или пиометра. Две приятелски котки се разболяха на 6-7 годишна възраст от пиометра. Кастрираха ги и поживяха още няколко години, но определено им съкратиха по 5-6-7 години от живота. В момента пак има такова коте. На приятелка на дъщеря ми е. Колкото и да ѝ говорехме, не я кастрира. На всичкото отгоре тайно е давала таблетки за разгонването. Уж ветеринар ги бил предписал. На 6 години цялото ѝ коремче стана в тумори. Изрязаха каквото можаха, но едва ли ще изкара дълго, защото пак се появиха. Sad

Колкото за напълняването, това зависи от конкретния организъм. От моите само Наско напълня в корема. Все пак не е нещо фрапиращо, стигна до едно ниво и спря да пълнее. Сега гледам, че Рижко е направил шкембе, но това явно е от залежаването в домашни условия. На улицата беше строен, макар да е кастриран преди няколко години. Но при майка му нещо се обърка. Много е дебела, а е улична котка. В момента наистина се храни обилно, но е такава дебела от предишната ѝ "адресна регистрация", където един дядо храни с попара над 10 котки. Там със сигурност не беше пренаситена, а хората не ѝ даваха храна, защото си мислеха, че дебелината ѝ е от много ядене. Sad

Когато взехме Майкъл, от развъдника ни казаха, че имало и някакви “чипове”, които се слагали на мъжките котки, вместо кастрация. Така не им спирали развитието. Действието било около 1,5год.  и ако искаме вече след това можело да го кастрираме.
Някой слагал ли е такъв чип?
Пиги на bubalesa е с такъв чип. В крайна сметка пак е игра с хормоните. И по-лошото е, че е сравнително ново нещо. За таблетките трябваше да минат години преди да разберат, че са вредни. Дано наистина са безвредни!

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 23:25 от Тaня67

# 575
[/quote]
Заведохме го на ветеринар и там му избръснаха пъпките. После ги доизстискаха, защото едната пъпка беше доста се вклинила. Потече малко кръв , почистиха я и ни дадоха бяла паста до го мажем. Мина за три дена. На местата на пъпките му изникна козинка.

# 576
  • София
Цитат
Заведохме го на ветеринар и там му избръснаха пъпките. После ги доизстискаха, защото едната пъпка беше доста се вклинила. Потече малко кръв , почистиха я и ни дадоха бяла паста до го мажем. Мина за три дена. На местата на пъпките му изникна козинка.
Ако котешкото акне е с пъпки като при хората, то тогава това, което писах по-горе е нещо друго. Боги се чеше непрекъснато под брадичката, всичко е на черни точици от раничките, които си прави. Но пъпки няма.

# 577
По-голямата ми котка беше на 7-8, най-много 9 месеца, когато я кастрирахме. Вече имаше кисти на единия яйчник и сериозни удебеления на няколко гърдички. Дори на тази малка възраст се оказа, че сме позакъснели с кастрацията...
Потвърждавам от опит - домашните котки трябва да кастрираме, ако сме загрижени за здравето им.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 14:19 от djasra

# 578
  • Бургас
Не го знаех...
Мъжките нали не са заплашени от такива неща?
Ако не реве,вие и маркира(е,малко може да маркира),не мисля да му кълцат топченцата.
Близки имаха некастриран котак,беше почти човек в котешки облик,мил,деликатен...Не правеше проблеми...
Е,няколко пъти стана татко,беше породист.

# 579
Относно котешкото акне , аз наричам пъпки тези образувания, които изникват по брадичката на котето. Съвсем не приличат на пъпките при хората.

# 580
От котешко акне страдат само породите без козина. Нещо друго ще да е при твоята.

# 581
  • София
Благодаря на всички!🌹От бебе е с метални купички. Утре ще ходим на лекар, че беше в отпуск.

# 582
  • Велики Преслав
Котката ми която роди, когато беше на около 7 месеца и се поду долната устна. (Ако намеря снимка ще пратя) Та аз също мислех че е акне щото беше като черни точки. Казаха да вземем едно мехлемче и се оправи. Но не е акне.
Ако имам грешки извинете. От друг телефон съм. Моя малко го препикаха.

# 583
  • на брега на морето
Котката също надебелява след кастрация.
И двете ни котки са кастрирани, и двете не надебеляха след кастрацията.

Мария, трябва да осъзнаеш разликата между човешки и животински организъм. Не работят и реагират еднакво. Тестването на лекарства и козметика върху животни е безполезно зверство.

От друг телефон съм. Моя малко го препикаха.
Laughing Жив ли е?

# 584
Здравейте, отдавна не съм писала, но ще помоля за вашата подкрепа, съвети и мнения. Преди около 2 месеца забелязах на моята Пуфи, че и текат лиги, когато силно мърка. Заведох я на вет.лекар и ми казаха, че има котешка левкемия, защото се забелязаха язви в края на езика към гърлото. Предписаха антибиотик и обезболяващи. След това минахме на имуностимулатори, хапчета.
Четох доста в интернет и горе долу знам какво да очаквам 🙁
Пак ходих при Вет.доктори, защото виждам че самите язви не минават напълно. Казаха, че ще е така. Дадоха ми хапчета, от които да давам, когато забележа влошаване, плюс витамини.
Някак си не мога да се съглася само с това. Трябва да се подсилва имунитета. Поръчала съм храна на Аплаус, която е за малки котета и укрепва имунитета. Но мисля че трябва да има и някакви други лекарства за имунитет, не само витамините които давам.
Ще съм благодарна, ако можете да помогнете с някакви съвети.
Ето това е Пуфито. На 2 годинки е.

ПП, правихме тест за котешка левкимия, излезе отрицателен. Докторката каза, че тъй като болестта е в началото и за това е отрицателен. След месец ще го повторим. Но щом е в началото, а и котката е млада, значи трябва да укрепим имунитета с нещо, за да може да има години пред себе си - така си мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт