Чакаме със свити сърчица Коледните чудеса! ❤ - Декемврийски бебета 2021 (Тема 2/2021)

• 27 396
  • 780
  •   1
Отговори
# 675
Момичета имам въпрос. Само мен ли ме избива на сън през деня,а вечерта се будя поне по 2 пъти?

# 676
  • до най-прекрасния мъж
Момичета имам въпрос. Само мен ли ме избива на сън през деня,а вечерта се будя поне по 2 пъти?
Не, аз също съм така. Заспивам към 22.30-23.30, ставам до тоалетна поне 2 пъти, докъм 2.30. През това време само се въртя и дремя, но не спя пълноценно. После заспивам до 5.30-6.00 криво-ляво. И след това спя от 7 до 9.30-10.00. Следобед също ми се спи, но рядко успявам да дремна. От два дни вече се престраших да пускам климатик и спя една идея по-добре. Пак със същия режим, но поне не се въртя толкова. Иначе, като ме хване съклета и само се мятам в кревата. Сърцето ми спи, а сънят неспокоен. Както писа някой нагоре, въртят ме краката. Не болят, просто ме въртят. Когато ми е топло, съм все така и това е от дете. Помня, че майка ми и на лекар ме е водила, ама аз съм била 4-5 годишна и не съм могла да обясня какво ми е. Само казвах, че ме болят краката в прасците.
Иначе, тая сутрин отбелязах рекорд, събудих се чак в 7.40. И то защото ММ нахлу в спалнята да ми сложи Клексан. Събудил се рано, пил кафе, видял, че спя и решил да ме остави да си дремна. gabby, такова ще е, даже приятелка ме "успокоява", че и по-зле ще става като расте бебенце. Най-вече по отношение на нощните ставания до  WC, болки по ставите, после бебето като започне да рита и да се движи повече сънят става по-неспокоен и накъсан.
Така че, когато ти си спи, поспивай, особено ако вече си в болнични и не работиш.
Аз кято не спя, започва и едно упорито главоболие да ме мъчи.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 11:21 от blue.angel

# 677
И моят сън е разпокъсан през нощта. Следобед се случва да дремна, особено книгите много ме приспиват, това до сега не е било. А тези възглавници за бременни как точно ги слагате? Аз купих една, но май не ми е удобноа, а и с нея става още по-горещо 😖

# 678
И аз идвам да попитам как се справяте със сърбежа по корема. Изобщо имате ли такъв? Като изляза от банята е някакъв ад, то даже не е сърбеж, направо си боли. Като сложа някоя дреха, която е изпрана е пак същото. Да си сложа възглавница на корема - абсурд, ще се запали веднага. Добре че не излизам много, но като се облека първо е 5мин мазанес олио, после 15мин чесане, пак мазане и после евентуално мога да изляза.
Мисля да сменя праха за пране, но се чудя само моя корем ли е толкова претенциозен.

# 679
  • до най-прекрасния мъж
Fairy, да не правиш алергия към нещо? Ако переш с омекотител, махни първо него и виж как ще е. Ако не, може от праха за пране. А е твърде възможно и липса на някой микроелемент или витамин.
Аз се обелих цялата преди няколко дни - лице, корем, ръце, отстрани ребрата, гърдите и те, барабар с ареолите и зърната. Но нямам сърбеж, само ми се излющи цялата кожа. На слънце не се излагам, а козметиката съм я свела до минимум. Моята кожа нищо не търпи, даже от хубави крем сапуни се пресушава и бели. Зимата става кошмар и мажех с лосион за тяло на Nature box с бадемово масло. Сега не смея, не знам дали е ОК състава.

# 680
Алергия направих преди повече от месец към Палмърс и още едно известно мазило (не се сещам сега), но тогава беше зверски постоянно сърбене + малки пъпчици. Възможно е да е алергия от перилните препарати. Ще те по слушам и ще махна обекотителя първо.
Бях чела някъде, че кожата като се опъва става по-чувствителна, но май е рано за това.
Pgeober, всичко ще бъде наред щом сте в болница. Ти мина ли на преглед да потвърдят, че няма отлепване?
И аз се будя по 2-3 пъти на вечер. Сутрин много ми се спи, но трябва да закуся до 10 и нещо и лекарства имам, така че ставам заради тях. После ако успея пак да заспя е супер, защото продължава да ми се спи, ако не - продължавам да ям. Голям глад ме гони напоследък, но то си е време вече да трупат мазнинки.

# 681
Привет момичета!Имам въпрос ходите ли на фризьор , козметик ?И какво ви е мнението за боядисването по време на бременност?

# 682
  • London
Тъкмо мислех да ви попитам същото относно съня 😁
Последните дни и аз усещам как заспивам рано рано, но после се събуждам към 1-2 и до сутринта се въртя само в леглото. До преди това спях като заклана през цялата нощ, та не мога да си обясна защо. 🙄

Алисън, аз моята я слагам между краката и я гушкам. Свикнах много с нея и не я давам на никой 😆

# 683
Привет момичета!Имам въпрос ходите ли на фризьор , козметик ?И какво ви е мнението за боядисването по време на бременност?

Ходих на козметик за кола маска, и на маникюр си ходех, относно фризьора не смея, особено сега когато трябва да лежа 24/7

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 22:50 от gabby92

# 684
момичета, за въртенето на краката помага магнезии, така или иначе се взима понякога по време на бременност, гледайте само дозите да са ок. Имам в семейството хора страдащи от restless legs syndrome и това помага. Иначе със съня като ви чета все едно аз съм го описала…

# 685
Здравейте, знаете ли докога се приема Акард? С инвитро бременност съм в 13г.с. и прием на Акард 150мг, а АГ ми каза само фолиева киселина да приемам засега!

# 686
  • София
И с миналата ми и с тази бременност си се боядисвам - имам много бяла коса и нямам голям избор. При някои жени знам, че не хваща много боята, но аз лично нямам такъв проблем - хваща си ме колкото и преди. Ходя си и на маникюр и ползвам гел лакове - има разнородна информация по темата, но според моето АГ няма проблем с лаковете и боите за коса.

Относно Акарда много зависи заради какво ви е изписан, дали просто заради инвитрото профилактично - тогава най-добре да си слушайте лекаря или поради тромбофилии или с цел профилактика при евентуален риск от прееклампсия. Аз лично с миналата ми бременност приемах до 34 г.с. За момента съм 16-та и съм само на клексан, но предполагам, че не са ми включили аспирина само защото имах тежко изкървяване, което не е съвсем овладяно към момента.

# 687
Аз се боядисах също, с безамонячна боя, колкото и фризьорката да ме убеждаваше, че няма проблем с амонячна 🙂 и на маникюр с гел лак си ходя , иначе за съня аз бях така домпреди няколко седмици, сега си заспивам нормално 10:30-11:00 и ставам в 7 за работа, до вц гледам да ходя преди да си легна. Случва се да ставам, но вече не всяка вечер

# 688
А с изблика на хормоните как се справяте? Чувствам се като ревла. Постоянно се притеснявам за нещо...

# 689
момичета, за въртенето на краката помага магнезии, така или иначе се взима понякога по време на бременност, гледайте само дозите да са ок. Имам в семейството хора страдащи от restless legs syndrome и това помага. Иначе със съня като ви чета все едно аз съм го описала…
За магнезий препоръчвам да говорите с АГ-то предварително. Взима се, но след определена седмица (предполагам, защото на мен до преди няколко седмици ми казваха "рано е за магнезий"). Една приятелка беше на терапия с магнезий заради други неща, забременя и ѝ казаха да го спре.
Габи, никак... Изтрещявам си и си рева на филми. Добре, че мъжа ми си се занимава с неговите неща, а и знае да не ми обръща внимание

Общи условия

Активация на акаунт