Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 511
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз се чудя дали да си правя тест за антитела, гризе ме любопитство Grinning

# 121
Мен ме гризе любопитството какви са били резултатите от количествения за антитела преди боледуването на тези, които са се заразили след ваксина. Т.е. има ли някакъв смисъл от теста изобщо.

# 122
  • София
За антителата... аз вероятно ще си направя тест след втората седмица на втората доза. Ей така за сравнение откъде тръгвам. Наесен да видя има ли, няма ли.... въпреки, че е ясно че клетъчния имунитет няма общо с антителата

# 123
HugHug
Първа доза АЗ- нищо първите 24 часа, освен много болезнен участък от убождане. После втрисане без темп.
Втора доза АЗ- нищо първите 12 часа, после втрисане близо 3 часа, без температура, беше ми студено. Главоболие и обща физическа отпадналост. Пих нурофен.
24 часа по-късно, пушка съм.

# 124
Наблюдавам разминаване между препоръките за антиалергични препарати (антихистамини) в Бг и САЩ. Тук масово се предписва от лекари "чадър", докато там съветват да се избягва взимането им.

# 125
Тук лекарите обичат „да си връзват гащите“. Simple Smile
Аз също, затова пих и антихистамин, и парацетамол профилактично.

# 126
  • София
Парацетамол и аз пих.
Първа игла - защото имах над 38,3 и стигнах до 38,9 и не се търпеше.
Втора игла - защото съм глезла Grinning

# 127
На познатите ми, които се ваксинираха, не са изписвани антихистамини. Аз съм правила алергична реакция към медикамент и затова ЛЛ ми изписа. Обичайно и две инжекции урбазон ми слагат като допълниние към хапчетата като противоалергична подготовка, но за ваксината каза, че няма нужда, и съм само с таблетки.

# 128
Аз се обърках от толкова много информация Simple Smile Затова моля тези, получили през последната седмица сертификат за ваксиниране с Pfizer, да напишат има ли го "проблемният" текст (че *** е ваксиниран срещу SARS Cov-2) на български и английски.
И вече навсякъде ли в София издават сертификати след втора игла?

# 129
  • София
Липсващият текст касаеше сертификатите с ваксината АЗ.
Антеа, благодаря, че задейства нещата!

# 130
  • София
Поставихне с мм втора доза Комирнати, сертификати веднага издадоха,дори ги ламиниран вече.
В Окръжна болница Сф,нямаше никой,чудесна организация.
Текста го има,да отбележа взе пак и на двата езика

# 131
  • София
Да кажа само, че вече в системата сертификатите и за АЗ са поправени с целия текст.

# 132
  • В заешката дупка
И аз съм в чужбина. И при нас няма препоръки за пиене на каквито и да е лекарства предварително.

# 133
И аз съм в чужбина. И при нас няма препоръки за пиене на каквито и да е лекарства предварително.
Да, същото и при нас. След ваксина препоръчаха парацетамол при температура над 38. Толкоз.

Също не изписват лекарства и при леко протичане на ковид, никакви.

# 134
Предварително нищо не съм пила, но и нямам алергии. За Т също нищо не пих, защото за няколко часа си спада сама. Единствено след първата доза АЗ пих един солпадеин заради главоболието, че не се траеше.
Пия примолут нор от много време и въпреки предположенията, че може да има връзка между хормоналните препарати за жени и тромбозите, не се притесних за втората доза, защото тези рискове са със съвсем различен произход и би трябвало хората с тромбоцитопения да не се ваксинират с АЗ, а не жени на противозачатъчни или други хормони, водещи до засилен риск от тромбообразуване. Ама си връзват гащите или нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт