Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

 • 800 010
 • 16 360
 •   4
Отговори

Анкета

С коя ваксина се ваксинирахте?

Опции:

* Може да изберете максимум 5 опции.

# 30
 • Мнения: 47 176
Ами не знам защо така?
Даже нищо не ми пише на картончето за втора дата, сестрата само погледна календара и каза 22.05?
Ще ходя тази седмица да питам.
Точно 9 седмици ми се падат.

# 31
 • Мнения: 15 758
Азалия, аз също съм с ритъмни нарушения, след аблация съм. Но за щастие, нито КОВИД, нито ваксината са ми повлияли по какъвто и да е начин на сърцето. Пия си по 1/2 Конкор, от 3 години, друго нищо.
И аз пия Конкор по половин таблетка. Нямам индикации за WPW и въобще нищо на сърцето, и не се налага аблация. Имам екстрасистоли от много години. Напоследък беше кротко. Изключвам декември след боледуването докато влеза в обичайния си ритъм и се отърся от стреса, защото мъжа ми едва оцеля. И от януари до първата доза всичко си беше кротко и спокойно. Тогава три дни поред едни такива особени, трептящи претупвания от 3-ти до 5-ти ден след ваксината, които не спираха докато не глътна 300 милиграма Ритмонорм. Сега пак е така - вчера, днес, надявам се утре да спре. Усещането е както започва прескачането преди съвсем да изляза от ритъм. Аз стигам до пулс 200... Сега не стигам такъв, просто серия от малки претупвания. Ти разбираш за какво говоря, щом си така.

# 32
 • Мнения: 1 055
Изкарах ноември само с месец липса на обОняние. На 23.02 се ваксинирах с АстрА зенека, реакции стандартни една вечер. Мъжът ми се ваксинира дни преди мен със същото. Н осми ден вдигна 39 градуса, до тогава нищо. Държа го осем дена след това пак нищо. Пуснахме антитела аз имам десет пъти повече от него, но и двамата сме над количеството за изграден имунитет. След всичко тръбяно, и неговата температура, втората доза нея сложихме. За мен известна доза заболели бяха след ваксиниране+пролетните грипове. Моето наблюдение е това.

# 33
 • Мнения: 5 555
Аз също съм с първа игла АЗ на 22.03.
Втора игла ми е на 04.06. по картончето.

# 34
 • София
 • Мнения: 23 430
На мен ми е на 07.06.

# 35
 • СОФИЯ
 • Мнения: 10 814
За дата на втората доза може да проверите в пациентското досие. При мен пише "не по рано от...", а на картончето е посочена дата ден по-рано, което вероятно е грешка.

# 36
 • Мнения: 17 959
Аз наминавам да видя как са другарите по съдба със Астра Зенека. Първата доза ми беше 1 март, втората я сложих точно на 70 ден.

# 37
 • София
 • Мнения: 4 893
Аз съм пушка.
Вчера веднага след излизането от ВМА обаче пих един парацетамол. Вечерта си измерих температурата, че май нещо ми се струваше, че паря - нищо такова, 36,7. Приятелят ми я караше към замръзване 36,1.
Като си легнах обаче нещо ми беше студено, та изпих още един парацетамол. През нощта се изпотих като Веселин Маринов на концерт, та сега съм като нова.
Интересно, но този път не ме боли ръката и съвсем спокойно спах на тази си страна. Предният път не беше някаква нетърпима болка, но не можех да легна на нея. При приятелят ми е абсолютно същото. Аз си сложих втора игла на 80-ти ден, той - на 82-ри. Пак казвам, въпреки че няма 84 дена, ми беше предложена Moderna. Освен това лекарката, която ме ваксинира, ме разпита подробно как съм била след първата игла и имам ли сериозни оплаквания.

# 38
 • Мнения: 9 276
Съншайн, радвам се, че сте добре. Направо щях да се задавя от смях на частта с Веселин Маринов. Simple Smile

Иначе още добри новини за ваксините и индийския вариант:

https://twitter.com/sailorrooscout/status/1393721604694237189

Ново проучване от Оксфорд потвърждава, че настоящите ваксини срещу коронавирус работят добре срещу B.1.617.2!
AstraZeneca и Pfizer все още създават достатъчно антитела, за да неутрализират B.1.617.2 и значително да намалят риска от хоспитализация и смърт.
Изследователите са установили, че B.1.617.2 НЕ е устойчив на ваксините като B.1.351 (Южна Африка) и реагира като B.1.1.7 (Великобритания) и P.1. (Бразилия) варианти. До излизане на проучването вижте:

https://www.thetimes.co.uk/article/vaccines-are-nearly-as-effect … variant-2rdqx5bdr

# 39
 • София
 • Мнения: 8 109
Да обобщя информацията и от моето семейство тук.
Аз (33 години), боледувала ноември, вече има две дози Пфайзер. След първата имах лека болка в ръката и сънливост за ден. След втората нищо. Антитела не мисля да пускам. И отново да спомена, че ваксината ме отърва от симптомите на Лонг Ковида.
Мъжът ми (36 години) - не се зарази от мен, нямаше антитела преди ваксината. Ваксиниран с първа доза АЗ на 21 февруари. Силна реакция - без температура, но два дни едва ходеше от болки в мускулите, отпадналост и втрисане. Тест за антитела три седмици след първа доза - НЯМАШЕ НИКАКВИ. Втора доза АЗ на 9 май. Без реакции, освен лека болка в ръката. Антитела не мисли да пуска пак.
Сестра ми, на 25 години, не е боледувала. Първа доза АЗ на 22 февруари. Два дни с лека температура отпадналост. Три седмици след ваксината тест за антитела - резултат 88 при референтни стойности до 13. Интересно, че месец по-късно беше с резултат 54. Втора доза АЗ на 9 май - без реакции.
Приятелят на сестра ми (30 години) - неболедувал, без антитела. Ваксиниран с първа доза АЗ на 27 март. Един ден мускулни болки, лека температура и болки в ръката. Три седмици по-късно антитела малко над 20 при референтни стойности до 13. Втора доза още няма.
Майка ми (56 години) - неболедувала. Първа доза АЗ - 26 февруари. Леки реакции за един ден - втрисане и отпадналост. Три седмици по-късно резултат за антитела на теста на Рамус 290 при норма 50 и протективен титър (според тях) 1050. Втора доза е на 9 май - без реакции.
Татко (63 години, с придружаващи заболявания, неболедувал). Има вече две дози Пфайзер. Без реакции и на двете. Месец след втора доза има 1100 антитела на тест на Бодимед, на който пише, че над 520 имаш над 85% клетъчен имунитет.

Надявам се да съм полезна с това обобщение.

# 40
 • Мнения: 17 632
Искам да попитам жените, които планират бременност, които са се ваксинирали, имате ли някакви оплаквания след ваксината?
Какво като цяло казаха лекуващите ви лекари и гениколозите за ваксина и бременост?
Аз разпитвам моите лекари, чета, гледам да се информирам, никой реално не може да ми каже, какви рискове носи(то и никой не знае, нова ваксина и непроучена, няма как да се знае).
Силно се колебая как да постъпя.
Карала съм корона декември, средно тежко. ММ е след втора игла Астра Зенека.,но той е в рискова среда и там не стояха никакви колебания за или против ваксина.
Моята лична каза да се ваксинирам, но само с Файзер и да си изчакам 3 месеца след ваксината.
 Мога още утре да ида, но не знам как да постъпя. Ще пътува в чужбина Август и ваксинация само би ме улеснила в това отношение.
Тези дни ще говоря и с гениколог.
Решението трябва да си го взема сама, но съм много раздвоена
по въпроса. Честно казано страхувам се. Но пък при евентуална бременност ще бъда по-защитена ако съм ваксинирана.
Мм понесе тежко ваксината. Беше зле на първа доза.
При всеки познат е различно.

# 41
 • Мнения: 1 632
Записвам се и аз в темата.
Ние с ММ с АЗ - първа доза на 25.02, втора на 11.05. След първата доза Т, болки в мускулите, главоболие, отпадналост - в различни комбинации при двамата, но всичко отшумя за 24 часа. След втората доза нямахме никакви оплаквания и двамата.
Сестра ми е с втора доза Пфайзер от 12.05 - и при двете нямаше оплаквания никакви.
Майка ми (70г.) все още се ослушва. Почти се е навила, ама се подмотва и много ме ядосва. Пие хапчета за високо кръвно и антидепресанти. Не знам защо, но е решила, че антидепресантите и ваксината не са добра комбинация. Аз рових, четох, не намерих такава информация. Личната й е нова от две години и не я е виждала, въобще не я познава. Мисля няма проблем да се ваксинира, но и няма с кой да се консултираме, а реално за нея е най-опасен вируса и нея най-много я пазехме. Живеем в съседни апартаменти и да я изолираме няма как. Детето щъка постоянно между двата апартамента, а и тя самата хич не се пази. Все е навън, по магазини и седянки. Та сагата ми с ковида още не е приключила.

# 42
 • Мнения: 22 201
Моята майка е на 78, има стент и пие лекарства за кръвното и сърцето, но първа се ваксинира, главно заради нас – да не ни създава грижи и притеснения, ако пипне вируса.

# 43
 • Мнения: 13 292
Моето мнение е, че е въпрос на време индийския вариант да бъде внесен от Англия. Та по-добре да го изпреварим с навременна ваксинация. При планирана бременност също, не бих си причинила притесненията след това.

# 44
 • Мнения: 390
А някой друг да е имал проблеми с ниско кръвно след втората доза Астра? В сряда я сложих, оттогава съм по-отпаднала от обичайното и кръвното ми е ниско. По принцип съм с нормално кървно и сега се чувствам замаяна. Дали е от ваксината или е съвпадение?

Общи условия

Активация на акаунт