Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 900
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 510
Майка ми на 72 г.се ваксинира в четвъртък с Пфайзер. Същия ден нищо, но от следващия има зачервяване на мястото на убождането.  Сега съм при нея и виях, че червенината е с диаметър около 6-7 см. и мястото е с температура.
Може ли да се сложи компрес с нещо?

Може с риванол, но няма смисъл. Ще мине.
Аз имах подобно нещо след  първа доза АЗ.

# 3 511
Може разбира се охлаждащ компрес или нещо друго да облекчи болката. Лекар се търси само ако положението стане нетърпимо, иначе е нормално да има такива странични реакции.

# 3 512
Да се отчета- ваксинирахме се в Пирогов преди 2 часа. Аз и дъщерята с Файзер, ММ с Янсен. Имаше няколко човека пред нас, за 10 мин минахме, никаква болка при поставяне на ваксината, любезен персонал. Доволна съм. За сега нямаме странични действия. Аз за всеки случай глътнах един парацетамол, като по- страхлива.

# 3 513
Ваксинирах се с Пфайзер днес в Александровска . Много благодаря за информацията . Нямаше абсолютно никой , само младите лекари , които скучаеха . Дадоха ми пълна информация , относно това , коя ваксина е подходяща за мен , спрямо моето здравословно състояние , вредни навици и т.н. Втората доза ми е на 1ви Август . За сега нямам никакви странични ефекти , болки или каквито и да е страдания . Казаха , че предвид това , че съм се сблъсвала с вируса идвам точно на време.

# 3 514
  • Sofia
Да, и аз вчера като бях в Александровска, лекарите се бяха събрали на седянка около масата под шатричката и се черпеха с бонбони😊.
Никаква работа нямаха, разпитаха си ме подробно за здравословното ми състояние. Нямаше бързане, стрес. Оставиха ме да поседя на хладно във фургона няколко минути след ваксината, за всеки случай.
За мен си беше супер, ама си зададох въпроса, дали изобщо са останали хора, които искат да се ваксинират.

# 3 515
  • Terra incognita
Сега покрай Европейското, Олимпиадата и летните почивки така ще се завърти делтата и не само тя, че ще цъфнем още август- септември. Тогава белким се замислят някои хора, че то сега ни е широко около врата.

# 3 516
Brin de muguet благодаря много за инфото вчера Hug Бях се залетяла към моловете , но след като ми написа за Александровска размислих . В тази жега това е голям жест Hug

# 3 517
  • Sofia
Аз изтръпвам само при мисълта за молове. Вече година и половина не съм стъпвала на подобно място. Това щеше да е последното място, на което да отида, за да се ваксинирам. И предпочитам да съм в близост до болнично заведение, именно ако се прояви някаква алергична реакция.

Пп : а аз сега ближа рани след втората доза. Температура 38, болки по цялото тяло (кожа, стави, мускули) и пак ужасната болка в мускула на ръката. Миналия път с мъка работих на компа. Сега предвидливо си взех 3 почивни дни след ваксината 😊.

# 3 518
  • тук и там
При мен трети ден,след втора доза Пфайзер.Нищо ми няма. ( и при първата бях така).Вчера бях вяла  и изморена-може да е от ваксината,може и да не е било от това. Бях и яко подпухнала,пих отводняващо и съм окей днес(но аз поначало задържам вода).Не съм вдигала температура,не ме е боляло нищо(освен ръката).
Към тези които ще слагат Пфайзер съвет- давайте лявата ръка(ако сте десняци)  за ваксинация,защото наистина има мускулна болка в ръката два дни.

# 3 519
И с АЗ има, но то никой не слага вече.
Винаги давам лява ръка, и за абокат.

# 3 520
  • Варна
Вчера си сложих втората доза  ваксина Pfizer в РЗИ-Варна. Днес следобед имам лека температура ,болка в ръката и ми е отпаднало. За всички които са от Варна, на сайта на РЗИ публикуват къде има зелени коридори и се поставят ваксини и през Събота и Неделя.

# 3 521
И при мен вчера втори ден на 2 доза с Пфайзер , вечерта започнаха да ме " гъделичкат" ставите и ми беше отпаднало, пих нурофен, днес съм добре

# 3 522
  • в страната на чудесата
Няма изискване за становище от педиатър при ваксина 12-15 години. Това е измислица на Пирогов. Писмото на РЗИ е изпратено до всички лечебни заведения и е идентично със съобщението на сайта на МЗ:

“Във връзка с Писма на Министерство на здравеопазването с № 16-00-4/28.06.2021 г. и на Изпълнителна агенция по лекарствата с № ИАЛ-31647, ви уведомявам, че считано от 3 юни т. г., децата на възраст 12 и повече години могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 с ваксината Comirnaty – концентрат за инжекционна дисперсия на производителя Pfizer/BioNTech. Родителите, които искат децата им да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, могат да го направят при общопрактикуващия лекар или във ваксинационен пункт.
Ваксините COVID-19 vaccine Moderna, Vaxzevria – инжекционна суспензия и COVID-19 Vaccine Janssen – инжекционна суспензия са предназначени за активна имунизация при лица на възраст 18 и повече години.”

# 3 523
Следобяд се ваксинирахме в Пирогов с ММ.Имаше хора , не се задържаше опашка. Питаха ме само с коя ваксина желаем - като казах Файзер отговориха , че е все едно Файзер или Модерна, но уважиха решението ни.Не питаха  нищо  за здравословно състояние , боцнаха ни и само казаха без алкохол , натоварване и мокрене днес. Не предупредиха да изчакваме , тръгнахме веднага .

# 3 524
  • София
Майка ми на 72 г.се ваксинира в четвъртък с Пфайзер. Същия ден нищо, но от следващия има зачервяване на мястото на убождането.  Сега съм при нея и виях, че червенината е с диаметър около 6-7 см. и мястото е с температура.
Може ли да се сложи компрес с нещо?
На мен ли ми каза да мажа с Тридерм ако се появи въпросното зачервяване и подуване. И аз с него действах. Точно 3 пъти и ми мина. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт