Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 959 340
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 530
При постваксинална температура на близка парацетамолът не помогна. Нурофенът свали температурата.

# 4 531
Придружих близък човек на ваксинация.
В МВР болница 2 екипа бяха в очакване. Работят през почивните дни до 16 ч.
В Пирогов на фурготите правят само ПСР тестове. Ваксинират в Медицинския център до Детското отделение - каб. 9 и 10. През почивните дни работят до 18 ч., а в делнични дни - до 20 ч. Поставят ваксина след измерване на температура, сатурация, кръвно налягане и разказ за хроничните болести. Спрямо конкретната пациентка поискаха 3 дни да приема ксизал и до втората доза Натаспин Н.
Днес масово се ваксинираха възрастни хора. Явно "китайската капка" от страна на децата дава ефект и твърдите бели глави склониха пред спринцовката.

На нас с дъщеря ми утре трябва да ни направят втора ваксина Пфайзер. Мислехме пак на фургоните отпред в Пирогов да ходим, но щом не правят вече там, се чудя къде да отидем, може би в Окръжна. От вчера започнахме да пием Ксизал, дано тоя път да я понеса по- леко.

# 4 532
В Пирогов е много удобно - първите кабинети след входа са ваксинационните. Документите се попълват отвън, на масичка.

В МВР нямаше нито един пациент.

# 4 533
При постваксинална температура на близка парацетамолът не помогна. Нурофенът свали температурата.

Да и аз днес вечерта пробвам с нурофен, защото 6 дена се измъчих хем с температура, хем с працетамол.

# 4 534
Mbracciano три седмици да пиеш аспирин след ваксинация?
Защо се препоръчва такова нещо?
Не съм чула сред моите познати някой да е пил аспирин след ваксината. На мен също никой нищо не ми препоръча.
А аспиринът не помогна ли за понижаване на Т?
Освен аспирин, си взела и парацетамол ли?

# 4 535
Аспиринът прави протекция против тромбоза. Има съдоразреждащо действие. Също Нтаспин Н и Серапептаза.

# 4 536
На моята мъж също препоръчаха аспирин след ваксина, АЗ. Парацетамолът на мен пък не ми помогна и за главоболието и за т, нурофенът веднага.

# 4 537
Шарлот в МВР болница къде се намира ваксинационния център , отвън или вътре има кабинет ? Днес трябва да си сложа втората доза и видях , че в " Александровска " вече не работят през уикенда .

# 4 538
Не съм чула сред моите познати някой да е пил аспирин след ваксината. На мен също никой нищо не ми препоръча.
Много хора пият Аспирин протект 100 на Байрон ,стомашно устойчив.Против тромби. Аз също пих близо месец ,вечер след храна.Това не е обикновеният аспирин 600. Преди седмица беше свършил в София  навсякъде, защото се търси много. Сега не знам дали са заредили, аз купих българският.

# 4 539
Много хора пият Аспирин протект 100 на Байрон ,стомашно устойчив.Против тромби. Аз също пих близо месец ,вечер след храна.Това не е обикновеният аспирин 600. Преди седмица беше свършил в София  навсякъде, защото се търси много. Сега не знам дали са заредили, аз купих българският.
Четете си листовките на хапчетата които пиете! Аспирин протект се пие на гладно, с обилно количество вода и поне 30 мин. преди ядене. Ще си докарате сериозни стомашни проблеми, ако го пиете след ядене!

# 4 540
Шарлот в МВР болница къде се намира ваксинационния център , отвън или вътре има кабинет ? Днес трябва да си сложа втората доза и видях , че в " Александровска " вече не работят през уикенда .
Влиза се през вход от улицата, граничеща към кръговото на Руски паметник. С движение по диагонал се излиза във вътрешен двор. Преминат отново по диагонал отвежда до т.н. "нова сграда", в дъното на чийто единствен партерен коридор са два кабинета. Бях там към 15 ч. Посрещна ме портиер, който обясни пътя и двата екипа, при които нямаше нито един пациент. Работят до 16 ч. Пред болницата имаше много свободни паркоместа.
Успех!

# 4 541
Аспиринът прави протекция против тромбоза. Има съдоразреждащо действие. Също Нтаспин Н и Серапептаза.
Многократно специалисти предупреждават да не се пие аспирин без да има за какво и той не помага за този вид тромбоза, който може да се причини от ваксина или от Ковид.

# 4 542
Парацетамол на мен също не ми сваля Т. Само Аналгин. Имам и един много стар Амидофен, за щастие много рядко вдигам Т.
Сега пих само 1 Аналгин. После спах и не съм мерила.
Нурофен също не пия.

# 4 543
  • София
Ние с мъжа ми с Янсен въобще не сме имали никакви странични ефекти.
/На всичкото отгоре пихме бира вечерта на ваксинацията/.

# 4 544
Благодаря за разясненията за особения аспирин, само не разбрах във ваксинационният център ли е бил препоръчан?
Тук не съм чула някой да пие аспирин след ваксината.
Аз след втората игла пих парацетамол за Т, защото се вдигна до 40 ° С , но после взех еднократно аналгин, който реално ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт