Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 111
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 815
  • Terra incognita
Аз искам да попитам за следното.
Има ли майка която кърми и се е ваксинирала със ваксина за ковид и продължава да го кърмене.
Питам защото съм майка на 9 месечно бебе
Питай в кърмаческата тема. Има със сигурност.

# 4 816
  • Варна

Незнам какво гледате и смятате, ама ясно си пише кое за какво е изчислено.

# 4 817
В Испания сега се опитват да ваксинират по бързо бременните жени,защото има риск за майката и бебето. Има болни в болниците и с секцио по спешност,за съжаление.

# 4 818
Благодаря за отговора! Smiley Разбрах вече - сори че толкова бавно "стоплих" Blush

Нормално е да се объркаш, защото различните Vaccine Tracker смятат на различна база - едни от цялото население, втори - от населението над 18 години, а трети - от населенеито над 12 години, откакто ваксината беше одобрена и за тях.

Ето www.economist.com смятат от населението над 12 години и според него България е със 17% с една доза и 16,6% напълно ваксинирани.

https://www.economist.com/graphic-detail/tracking-coronavirus-across-the-world

# 4 819
Аз искам да попитам за следното.
Има ли майка която кърми и се е ваксинирала със ваксина за ковид и продължава да го кърмене.
Питам защото съм майка на 9 месечно бебе
Ей ме на . Всичко е наред с мен и малкото. 4 различни , независими един от друг доктори питах и 4- мата казаха , че най - много да предам антитела на малкото , нищо друго.
Само да вметна , вчера разбрах , че ваксините ( бебешките от ваксинационния карендар )на племенниците ми в Германия са на Бионтех .

# 4 820
  • Terra incognita
За антителата чрез кърма вече казаха, че не се предават. Навлизат в устната кухина и до там. За съжаление.

# 4 821
Аз съм кърмачка и днес се ваксинирах с Комирнати. На базата на прочетена информация и допитване до други кърмещи и тяхната информация го реших, не съм питала сега конкретно лекари, защото не знам на кой антиваксърски настроен може да попадна. Четох, преценявах, реших. Би трябвало всичко да е наред по пътя на логиката от всичко прочетено. Simple Smile

# 4 822
За антителата чрез кърма вече казаха, че не се предават. Навлизат в устната кухина и до там. За съжаление.
К'от  токо'а Stuck Out Tongue Winking Eye
Нищо му няма на малкия , даже започна по - бързо да бори железния дефицит , изненада неговата докторка с бързи добри резултати .

# 4 823
  • София
Някой активно спортуващ ваксиниран в темата има ли? За щерката питам, че тя ни е на дневен ред. Отразява ли се на тренировките? Или да спре за няколко дена? На 14 е.

# 4 824
Аз съм активен спортист. Не тренирах един ден след първата доза (Астра Зенека), имах температура. На втория ден - тежка тренировка. Преди тренировката ме болеше ръката, по време - не, после пак си ме болеше по същия начин. След втората доза тренирах още на другия ден.

# 4 825
Какво е мнението Ви за комирнати?

# 4 826
Някой активно спортуващ ваксиниран в темата има ли? За щерката питам, че тя ни е на дневен ред. Отразява ли се на тренировките? Или да спре за няколко дена? На 14 е.
В Германия след Пфайзер съветват активно спортуващите за 2 дни без тренировки

# 4 827
  • София
Благодаря. Ще съобразяваме, значи, с графика на девойката. Още се чуди тя, ние ѝ даваме време сама да реши. Зимата го изкара безсимптомно покрай мен, това ни дава някакво спокойствие, може би измамно.

# 4 828
Този път ще се похваля- след втора доза Пфайзер на 1 август нямам никакви странични действия, за разлика от първия път. Дъщерята също без проблеми като първия път.
Не знам дали е коментирано, но как стои въпросът с плажуването. От 8 август сме на море в България, има ли проблем да се печем, или да се пазим от слънцето?

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 18:52 от maq-mi

# 4 829
  • На брега на реката
От днес и аз съм с първа доза Пфайзер. За сега нищо, дано така си и остане!
Въпреса ми е за Аспирин протект. На майка ми и при двете дози са и казали да не пие Аспирина, в деня на ваксинацията. Аз пия всяка вечер, по препоръка на кардиолог.
ЧУдя се, да ги пия ли тази вечер или не? Вас какво са ви съветвали?

Общи условия

Активация на акаунт