Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 127
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 845
Здравейте, тъкмо се бях престрашила да ходя утре да се записвам за Пфайзер, и преди малко като четях пак за ваксините, прочетох за смъртни случаи в Австрия от Пфайзер-79 души са починали малко след ваксинацията, 6 души след Модерна, 7 души след Астра Зенека. Пак ме хвана шубето.Иначе няколко мои познати и съседи са имунизирани вече с двете дози на Пфайзер и споделят , че нямат странични ефекти.
Много ви моля, кажете ми нещо успокоително, дайте ми кураж. Знам, че всеки трябва да си реши сам за себе си, но все пак.
Страдам от тревожност и панически атаки, което усложнява положението ми, притеснявам се. Имах преди десетина години хранителна алергия, поучих обриви по тялото, и спазвах строга диета.Беше ми забранено да ям белтъчини, мазнини. Така бях 2 месеца.Не знам и каква ваксина да си избера. Предпочитам Пфайзер. Личната лекарка ми казва да си избера аз ваксината, смее ми се, че се страхувам, въобще отнася се несериозно. Казва като се страхуваш сложи си на Джонсън и Джонсън.
Моля дайте ми съвет, мнението на Пехоко също ще ми е много важно. На 59 години съм.

# 4 846
Майка ми е на 80+, с Пфайзер. Никакви реакции и двата пъти. Леля ми на 75, с АЗ, също без реакции.
Действай смело!

# 4 847
  • Terra incognita
Здравей, моят съвет е да спреш да четеш чврни хроники, за които дори не се знае истина ли са или не. Аз също страдам от тревожност , но днес се ваксинирах.
Относно алергиите, може би е добре да се консултираш с алерголог дали не е добре да се направи подготовка на организма. Успех!
Днес като изчаквахме 15 мин след ваксината това коментирахме помежду си. Че е добре да се избягват телевизия и интернет.

# 4 848
Зита, и мен ме беше страх, и аз съм с паник атаки, хипохондрия и какво ли не. Сложиха ми ваксината, чаках да умра, не стана. Вероятността да умрете от Ковид е неимоверно по-голяма (извинявам се за бруталността на изказването). Сложете си ваксината и не мислете, забравете, че се е случило. Сигурна съм, че няма и да разберете, че сте я сложили. Баща ми е на 61 години, скоро сложи Модерна, с всякакви заболявания е, единственото, което стана е че го боля ръката.
Смело! Simple Smile

# 4 849
Зита, след като страдаш от тревожност и получаваш панически атаки, най-вероятно работиш с психиатър и взимаш някакви медикаменти? Ако е така, направи една консултация с него - може и да ти препоръча ваксина, която се е "представила" добре върху хора, приемащи медикаментите като теб (ако приемаш такива, разбира се).

Аз съм с първа Астра, втора Пфайзер. След 1вата усещах дискомфорт в ръката денонощие, след втората - никакъв страничен ефект.

Не съм запознат кой е умирал и кой се е прераждал, кой лежал на легло и кой тичал в парка. Дадоха ми 5 двойни листа да прочета за ваксината, евентуални странични ефекти и всякакви подобни тралала, след това ми удариха една реч още 10 минути за възможни сценарии след ваксината, питаха ме имам ли въпроси - аз направо заспах от скука още докато четях листите, които трябваше и да подпиша (това извън България).

# 4 850
Спрете да четете негативните новини с ваксините, това са изключително редки събития. Около 1000 пъти е по-опасно да се заразите с ковид отколкото да ви стане нещо от ваксината което може да е съществено събитие.... всички под иглата, не бъдете страхливци и се опазете и вие и околните, има голям смисъл за това.

# 4 851
  • София
И аз от днес с първа Файзер. Биха ми я в 15.15,за сега само ръката ме понаболява. Доста ме беше страх преди онождането, направо все едно живота ми се променя. Но реших някак си, че трябва да го направя. Бях 2г. по майчинство, връщам се на работа и там контактите ми стават неизбежни.

# 4 852
Вчера бях в Метро - зад мен имаше човек който подкашляше на опашката, когато стигнах до касата тоя само дето не си изкашля гръкляна - маската му беше на брадата, като се пооспокои си я дръпна на носът. Заради ей такива се заразяват уязвими хора, никой не им прави забележка, при това положение какво повече да му мислиш дали да се ваксинираш или не, тук всяка коза е за свой крак. Имаше поне 10 човека на опашката.

# 4 853
Странно е да не изпитвате страх от "онождане"с всякакви непознати вируси току що прескочили от дивата природа в човешката популация. Но пък изпитвате страх от ваксина създадена от човешка ръка само с цел да ви предпази ... нали разбирате колко абсурдна е тази дилема и притеснение?
Абсурдно е надменното изказване! Подминавайте като няма с какво да помогнете. И е хубаво да не забравяте, че човешката ръка както гали, така и бие ако ме разбирате

# 4 854
  • София
Зита аз също направих преди 2г зверска алергия на храни и бях месец на диета, не знам от какво беше, ваксинирана съм с АЗ. Майка ми беше силно притеснена че е правила анифилактчен шок от АБ, говорих и много, лекарите и обясниха че няма какво да я притеснява, ваксината няма тези съставки , никаква реакция нямаше освен болка в ръката. Смело давайте , ще усетите единствено облекчение след ваксината и страховете ще са ви били напразно.

# 4 855
  • Пловдив
Вчера бях в Метро - зад мен имаше човек който подкашляше на опашката, когато стигнах до касата тоя само дето не си изкашля гръкляна - маската му беше на брадата, като се пооспокои си я дръпна на носът. Заради ей такива се заразяват уязвими хора, никой не им прави забележка, при това положение какво повече да му мислиш дали да се ваксинираш или не, тук всяка коза е за свой крак. Имаше поне 10 човека на опашката.

Това е ужасно и за съжаление такива има много. Подобно поведение може да се окаже много рисково при толкова  заразен вариант като делта. Каквито и мерки да се взимат, с това самосъзнание и недисциплинираност ...

# 4 856
Мерки се взимат-за успешно разпространение Imp. В Б-с 6-8.08-музикален фестивал; 10-13.08 street food фестивал /за там и преди ковид не ми се говори/ ;16-18 още някакъв музикален..Та така.Вчера вървях зад едни англичани, които много се радваха,че в БГ се живее като преди вируса.

# 4 857
Ей така бях вчера в Лидъл, един пенсионер с маска под брадата кашля, кашля през цялото време докато обикаляше из магазина, и все след мене ходеше, направо се видях в чудо накъде да хвана.

# 4 858
Ама стига с това кашляне, моля ви! Не се кашля само от Корона! Има астматични, алергични, тютюнджийски и още хиляди кашлици... то стана по-срамно да се изкашляш, отколкото да се изп*рдиш.
Асматичмата кашлица на детето на моя приятелка в училище беше направо кошмар за детето, а и за нея ... все го набеждаваха горкото, че е болно и го гледаха като чумаво. Айде, по-спокойно, моля!

# 4 859
Аз в Лидл веднъж наблюдавах как един татко отиде, свали си маската и се изкашля точно над детските книжки. Много гадно, а самият той беше с жена си и детето. На хората просто не им пука, разберете го. Жадуват да си докажат здравата имунна система, пък че някой си бил "кекав" - тях какво ги интересува??? Те нали са си добре! Това виждам и чувам от твърде много хора, явно е истина.

И ние кашляхме доста, като бяхме болни и затова избягвахме да ходим където и да е. Цял месец след боледуването ми още може да се изкашлям някъде, но съм винаги с маска и гледам бързо да изляза дори,  а не хората да гадаят от пушене ли ми е кашлицата или от астма.

Общи условия

Активация на акаунт