Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 202
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 905
  • Terra incognita
Мен снощи ме втресе, навлякох зимнта пижама и се завих с одеяло, но не съм вдигала повече от 37.5. Въпреки това глътнах един парацетамол и си легнах. Днес вече нямам нищо.

# 4 906
  • София
Не знам защо тук битуват мнения, че човек като има температура ако не е висока не бива да се сваля и да не се пие нищо защото така имало някаква полза за организма ... това е погрешно, всеки лекар ще ви го каже.

Това е много странно, всички лекари, особено педиатрите ни съветват да не даваме лекарства за понижаване до 38,5. Честно аз преди не издържах и давах, последните два пъти не дадох до 38,5 и за 12 часа изчезваше температурата. Вече над 38,5 не се издържа със сигурност. Аз с АЗ изпих един парацетамол вечерта, на следващия ден си поддържах някаква никаква температура и не пих нищо и си отмина.

# 4 907
Аз все още се двоумя за кърменето след ваксината която ми беше поставена на 4 Август

# 4 908
Логиката, че така се подпомагал по някакъв начин организма като не се пие нищо е абсурдна.

Нищо абсурдно няма. Причинителите на доста болести умират или поне се размножават трудно при висока температура. И точно затова вдигането на температурата е еволюционен способ на организма да се бори с тях.
И като не смъкнем температурата организмът ще се справи по-лесно ... това е невярно.

Няма да споря, не съм лекарка. Но така съм чела и чувала. Всеки обаче е свободен да прав каквото ще.

# 4 909
Мисълта ми е, че няма смисъл човек да страда ако има начин да се облекчи и това по никакъв начин не повлиява отрицателно на организма а напротив.

# 4 910
Че облекчава е вярно. И затова, ако му се налага да работи, ще пие нещо, да му олекне. Но това не значи, че така си помага да оздравее, така само потиска симптомите, а да си лежи в леглото с температура е по-добре.

# 4 911
  • Terra incognita
24 часа след ваксината: докладвам абсолютно пренебрежими симптоми. Болката в ръката почти изчезва, към обяд имах лека сънливост, а следобяда вдигнах лека Т, около 37,3-4. По едно време ме побиха леки тръпки и това беше, след това спадна до 36.8. Искам да окуража колебаещите се, че няма нищо страшно.
Сега да попитам как стои въпросът с алкохола, някъде чета, че може да попречи на ефективността, на други места чета, че няма проблем. Иска ми се да изпия 1-2 чаши бяло вино.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 22:31 от VickyTaylor

# 4 912
Голяма депресия без причина три седмици след Janssen. Чух, че е възможен страничен ефект? Или си въобразявам?
А за треската - взех Фервекс само като видях че отива към 38. Свалих я за минути. Следващият ден над 37.5 не се качи, въпреки че нищо не пих. До края на деня спадна от самосебе си. Болката в ръката изчезна на четвъртия-петия ден.
Болки в ставите имах, но като "прищракване" и лека сухота в "сухоглътката". Цикълът ми си дойде нормално и протече нормално, въпреки че очаквах аномалии.
Не пих алкохол само в самия ден. После бих бира и бях ОК.

# 4 913
24 часа след ваксината: докладвам абсолютно пренебрежими симптоми. Болката в ръката почти изчезва, към обяд имах лека сънливост, а следобяда вдигнах лека Т, около 37,3-4. По едно време ме побиха леки тръпки и това беше, след това спадна до 36.8. Искам да окуража колебаещите се, че няма нищо страшно.
Сега да попитам как стои въпросът с алкохола, някъде чета, че може да попречи на ефективността, на други места чета, че няма проблем. Иска ми се да изпия 1-2 чаши бяло вино.
Препоръчват да не се пие 48 часа, но не смятам, че 1-2 чаши вино ще са проблем. Иначе препоръката е заради отслабване действието на ваксината, не че нещо ще се увреди човек.

# 4 914
И аз се отчитам 36 часа след първа игла Файзер, никакви симптоми дотук, единствено вчера болка в ръката като силна мускулна треска, също и забелязах вечерта, че виждам някакви светли петна като си движа очите по-бързо, но може и да не е от ваксината де 😂 Днес вече нищо ми няма и болката в ръката е едва осезаема. Температура не съм вдигала или поне не съм усетила. Основно ме гони голям глад, вероятно е заради ваксината - камък ми падна като най-после се ваксинирах и си отпуснах душата, та се разядох. 😂 Не съм пропускала кърмене, бебето ми е на 6 месеца, нищо необичайно не забелязвам при него като реакции от това, че си го кърмих още веднага. Днес бях доста уморена, но по-скоро защото имам две деца, които не ме оставиха да спя. 😄 Майка ми и мъжът ми също са с Файзер, с две дози, при тях също и двата пъти пренебрежими реакции.

# 4 915
Скрит текст:
Логиката, че така се подпомагал по някакъв начин организма като не се пие нищо е абсурдна.

Нищо абсурдно няма. Причинителите на доста болести умират или поне се размножават трудно при висока температура. И точно затова вдигането на температурата е еволюционен способ на организма да се бори с тях.
И като не смъкнем температурата организмът ще се справи по-лесно ... това е невярно.
По принцип препоръките са да се взимат антипиретици, ако човек се чувства зле. Има деца, които при 39-40 градуса са в добро общо състояние например и високата температура не им пречи, тогава не е необходимо да се сваля. А пък да взимаме парацетамол(или каквото и да е друго) за 37.5 е смехотворно. Медикаментите не са бонбонки все пак.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 14:19 от Не се сърди, човече

# 4 916
Абе да ви кажа и аз забелязах повишен апетит след първа доза Пфайзер, но го отдавам на душевното успокоение, че всичко е минало добре. Надявам се да не продължи така и да се овладея.

# 4 917
И аз бях нетипично гладна и след двете дози, но само първите дни.

# 4 918
А на мен ми изчезваше трайно апетита след ваксина - явно е различно при всеки.

# 4 919
  • Пловдив
А на мен ми изчезваше трайно апетита след ваксина - явно е различно при всеки.

И аз два дни нямах абсолютно никакъв апетит и не усещах глад. Това след втората доза. Мой познат пък каза, че не спирал да яде и след двете дози.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 11:58 от marzeliva

Общи условия

Активация на акаунт