Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 627
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 175
  • София
https://bnr.bg/post/101512218/d-r-fauchi-covid-vaksinata-na-djon … tu-delta-varianta

Относно векторните ваксини, което споменах по-рано, че се открива клетъчен имунитет при тях.Та си държа на теорията че трябва векторна+ рнк, едната за клетъчния имунитет, другата да държи висок брой антитела.

# 5 176
  • Terra incognita
Нали отхвърлиха подобна комбинация, не разбрах защо

# 5 177
Здравейте.
Аз искам да ви попитам следното.
Моя съпруг се е ваксинирал със Янсен .
Дадоха му сертификата.
Как може да се сканира сертификата от телефона.
Без да носи сертификата със себе си .

# 5 178
Здравейте.
Аз искам да ви попитам следното.
Моя съпруг се е ваксинирал със Янсен .
Дадоха му сертификата.
Как може да се сканира сертификата от телефона.
Без да носи сертификата със себе си .

Може със сканиране, ама нещо не работи (не работеше при мен). Но влизаш в сайта, там си въвеждаш последователно номера на сертификата, паспорта и каквото там и накрая ти качва файл на телефона.

# 5 179
С Green Pass може.
Сканираш QR кода.

# 5 180
  • В заешката дупка
Аз онзи ден вече си сложих бустерна доза. Модерна. Бях ваксинирана с Янсен май месец. При нас (Исландия) сега привикват всички с Янсен да си сложат втора доза Файзер или Модерна.

При другите ваксини обмислят слагането на трета бустерна доза на възрастни, имуникомпрометирани и рискови групи.

# 5 181
Здравейте, от 48 чада съм с първа доза Пфайзер. На 41 години съм,без придружаващи заболявания и кърмя дете на 1г и 8 месеца.Освен обичайната болка в ръката ,вчера следобед имах температура 37.4,но не съм се чуствала зле.И първата нощ и втората не можах да спя.Будува и детето, незнам дали има връзка или е просто съвпадение.
Искам да попитам ,каква е последната информация относно,едективноста на ваксините към Делта щама

# 5 182
  • София
Нали отхвърлиха подобна комбинация, не разбрах защо

Къде са я отхвърлили?

В С. Македония понеделник ваксинирани 18 хиляди за един, вчера и онзи ден по 15 хиляди. Ефекта е от новите мерки които важат от 16ти, с минимум една доза да можеш да отидеш на заведение. Бой и припадъци има пред ваксинационните пунктове. За сравнение тук не можем да мръднем от повече от 12 хиляди...

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 09:56 от Мацето

# 5 183
  • Варна
Ами да приемат и тук такива стимули или ограничения. То не става хем да мрънкаш, че никой не се ваксинира, хем да не затваряш нищичко и всички само да разправят "по морето е страшно". Е кой да вземе мерки, аз ли? Не искат насила, ок, да не е насила. Но да има някакви ограничения само за неваксинирани, както е по другите страни. Едва ли всички там са се юрнали с песен на ваксина. Хората са едни и същи навсякъде.

# 5 184
  • Terra incognita
Да ги направят платени, предлагам аз. А също дс пуснат слуха, че са дефицит. Тогава ще се изтрепят, че и връзки ще задействат.

# 5 185
  • Варна
Платени съвсем никой няма да си сложи. Виждаме какво става с противогрипните всяка година. Само ще се изнервят тези, които искат да си сложат.

# 5 186
  • Бургас
Моят човек спи още. Снощи го заболя ръката. Бях му оставила парацетамол, ако се почувства  зле посред нощ. Видях, че не го е изпил, но пък спи екипиран зимно Simple Smile т.е облякъл е зимни дрехи. Предполагам го е налегнал ваксинален студ. Пипнах го, няма Т и го оставих да се наспи.

Пфайзер трябва да допълнят листовките с точка: Нежелани реакции при майки на ваксинирани Simple Smile
Аз имам главоболие и безсъние от ваксината на детето. При моята главоболие нямах хаха

# 5 187
  • София
Ааа грипните бяха кът минала есен, точно от страх за грип+ковид.

Аз там ги следя, то нито сватба, нито кафе, нито ресторантче няма да можеш да ползваш и ги хвана страх и се юрнаха, че там за това се живее. А не е като да имат богат избор от ваксини, файзерче, астричка и два вида китайски

# 5 188
  • Варна
Ааа грипните бяха кът минала есен, точно от страх за грип+ковид.
Да де, от страх, ама не и заради това, че са платени. Тази година явно народът не се страхува все още или не вярва във ваксините или там всеки с мотивите си. Платените ваксини няма да мотивират никого.

# 5 189
Ох много никаква е ситуацията, но за българската народопсихология наистина трябва различен подход. Дадоха шанс всякакъв - избор от няколко вида, когато и където поискаш да те убодат...ами не се възползвал. Сега ще бракуваме,подаряваме наличните. ...Като започнат да се качва числото на заболелите, като се задъхват болниците и като те принудят обстоятелствата - локдаун, пътуване ,посещения...Вторият шанс задължително  само с заплащане- само така ще се научи българина.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 10:40 от ccvet

Общи условия

Активация на акаунт