Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 503
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 505
След втора доза и аз не можах да спя нормално 4- 5 дена. Заспивах след 2, в 6.30 се събуждах наспана и готова за подвизи. Честно казано, много смътно ми е минавало през акъла, че може да се дължи на ваксината.

# 5 506
Здравейте, преди 30-40 мин си поставих втората доза, обаче понеже по принцип имам паническо разстройство, сега започна някакво притискане в гърдите и задух. Чудя се какво да правя, да изчакам ли, да отида ли пак до ЛЛ да ме види? Притесних се доста.

# 5 507
Пробвай да се успокоиш- отвлечи си вниманието с работа , поговори с някого, пий мента, глог и валериана , излез и се разходи сред хора и най- вече дишай дълбоко и издишай бавно поне 5 минути🙂

# 5 508
здравей задуха е типичен за паническо разстройство и аз имам и колкото повече го мисля толкова по-зле става.
Опитай да се разсееш, излез сред хора, но винаги може да говориш и с личния най-вероятно това ще те успокой най-много

# 5 509
Здравейте, преди 30-40 мин си поставих втората доза, обаче понеже по принцип имам паническо разстройство, сега започна някакво притискане в гърдите и задух. Чудя се какво да правя, да изчакам ли, да отида ли пак до ЛЛ да ме види? Притесних се доста.
ако още не ти е минало, отиди, най-малкото ще се успокоиш като те прегледа. Гуш!
Изтеглих си сертификат от сайта, който сте посочили, но в него пише, че ваксинацията не е завършена. Това, във връзка с мнението по-горе по отношение на сертификат след само една доза.

# 5 510
Ъпдейт, сега се поуспокои, май съм по-добре вече. Явно съм се стреснала от самото преживяване, аз си го усетих точно като атака де, ама си викам знам ли какво е. Все пак ще се наблюдавам де, заради този миокардит и перикардит се бях стреснала най-вече.

# 5 511
В чужбина те канят за ваксина. Това буди доверие.
Не да ходиш да питаш и да ти кажат да изчакаш?! Или направо да ти кажат да не си слагаш.

Аз няколко пъти из форума съм разказвал, но мен си ме поканиха познати лекари. Аз изявих желание за ваксина и след Х седмици/месеци, когато имаха, ми звъннаха да ТИЧАМ, до 30 мин да съм там. Няколко хора от списъците я отказали, защото била АЗ (това още март-април вече не помня).

# 5 512
  • гр.София
Обадете се в Окръжна болница да попитате.
Ако Nara още не е звъннала.В събота имаха съобщение на вратата,че деца се ваксинират и с Модерна.

# 5 513
  • София
Здравейте,
Има ли тук родители, които са ваксинирали деца между 12 и 14 години? Големият ми син е на 17 и ще се ваксинира идната седмица, но чувам доста мнения да изчакам още малко с 14-годишния? Thinking

Дъщеря ми ще стане на 13 през септември и е ваксинирана. На фона на увеличаващия се брой деца, заразени с Делта варианта, не разбирам, честно казано, защо е това колебание.

# 5 514
  • SF
То, лошото е, че не само вярват на Пенчо и Тетка, а на хора с репутация, които отиват в новините и ги говорят тия неща. После баба ми ми звъни и ми казва, че еди кой си казал еди какво си, питам я къде го е казал, "Ами, по телевизията, там случайни хора няма!". Под информационна кампания имам предвид най-малкото да не се допускат такива индивиди до медийни изяви. Наистина имаме дефицит на адекватна информация на български език, до ден днешен намирам всичко на английски. И аз сама се информирах, отново на английски, а не от български медии, нито от лекари. Той президента не вярва в Ковид и е против мерките... как очакваме обикновени хора да вземат решение? Ти съдиш по себе си, но ти не си представителна извадка за българския индивид. Има хора по селата, които друга информация освен по телевизията и вестниците нямат. А, дори да имат интернет, българските медии са толкова жълти, че и да се търси информация, тя е пълна простотия. Не знам в чужбина как са нещата, но очевидно по-добре им се получава, отколкото на нас.

Аз никога не съм попаднала на някой, който в новините казва да не се ваксинираме, защото ваксините са отрова и т.н. Никога!
Напротив, по телевизията се говори само едно и също - ваксинирайте се! Ваксините са иновативни, рискът е нищожен! Именно във вестниците и националната телевизия се говори за ползата от ваксините. На бабите и дядовците от малките селца жълта преса не им върши работа. Точно там пише, че един се ваксинирал и станал импотентен след това.
Защо да не съм представителка на българския индивид? Какво ми има на мене?
Пак ти казвам - ако бабите и дядовците искат да вярват, че извънземните ще ги ваксинират и ще ги разболеят, ще вярват. Нищо, че Кунчев, Кантарджиев и други титуловани имунолози поне по веднъж в седмицата се появяват в различни медии и казват, че трябва да се ваксинираме, че те лично са се ваксинирали, че децата им са се ваксинирали. Отворени са зелени коридори, служебни коридори, безплатни коридори, а бабата и дядото се страхуват, че няма да имат деца. Ами да се страхуват!

# 5 515
  • Terra incognita
Хората в България вярват в градски легенди.
Тъкмо днес си приказвах с една приятелка. Нямало да се ваксинират, ваксините причинявали увреждания и смърт. Лично познавала починали от ваксината. Та така.

# 5 516
  • Mediterraneo
В моята чужбина канят. Пращат смс с дата и час за ваксина, за двете дози. Понеже ММ пропусна съобщението си, след известно време му пратиха друго, този път за друга ваксина. Т.е. дават даже и право на избор.

# 5 517
  • SF
И в моята чужбина всеки има право на избор на ваксина. В самото начало не беше така, но сигурно и в Испания не е имало никакъв избор.
В България 3 месеца по-късно вече имаше избор и опашки по болниците за ваксиниране.
В Испания хората ваксинират ли се масово или се предпазват както от заразяване, така и от ваксиниране?

# 5 518
  • Mediterraneo
Масово се ваксинират. Масово се говори, всеки пита кой докъде е с ваксинацията. Ежедневно се срещам с много хора, нито един не е казал, че не е ваксиниран, нито един! Съучениците на дъщеря ми също масово се ваксинират последните дни.

# 5 519
Масово се ваксинират. Масово се говори, всеки пита кой докъде е с ваксинацията. Ежедневно се срещам с много хора, нито един не е казал, че не е ваксиниран, нито един! Съучениците на дъщеря ми също масово се ваксинират последните дни.
Тарталета, все едно за друг свят говориш.

Общи условия

Активация на акаунт