Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 947 957
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 180
И аз се чудя бустерна не е ли трета доза 🙄
Да, третата доза е бустерна за двудозовите ваксини, какво има за чудене.
Ок.Просто някой по нагоре се чудеше дали е втора доза и затова се зачудих дали не греша🙂

# 9 181
Информация на МЗ от преди 2 часа
❗Лица, които НЕ трябва да се ваксинират с Comirnaty срещу COVID-19:
https://www.facebook.com/1622143941376548/posts/3096165520641042/

# 9 182
Видях линка и какво пишат хората. Пълно объркване. Вече и аз не знам...как така да не се слага друга ваксина, за грип например до 14дни. Казваха друго.
Намерих и това, ако някой го интересува за срока и т.н.

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата маг.-фарм. Богдан Кирилов в „БТВ новините“ по БТВ:
✅Всички ваксини, които се поставят в България, са в срок на годност, който е одобрен спрямо разрешението за употреба на съответния продукт.
✅Ваксините с изтекъл срок на годност вече са бракувани, предстои в следващите месеци да бъдат унищожени. Хората не трябва да имат притеснение, че в момента се прилагат ваксини с изтекъл срок на годност.
✅До момента са доставени близо 7 млн. дози от четирите разрешени за употреба ваксини срещу COVID-19.
✅От еднодозовата ваксина на Janssen има доставени над 600 хил. дози. В четвъртък очакваме доставка от 170 хил. дози, на 4 ноември - допълнително 182 хил.
✅От ваксината на Pfizer/BioNTech има над 2 млн. дози.
✅Кратката характеристика на ваксината на Pfizer/BioNTech е актуализирана, така че поставянето на бустерна доза е в съответствие с официалната продуктова информация. До края на седмицата очакваме и за ваксината на Moderna това да се случи.
✅Тази седмица Европейската агенция по лекарствата стартира преглед на документацията на първото лекарство срещу COVID-19.

# 9 183
При това ниво на заболеваемост няма абсолютно никакво значение вече с какво сте ваксинирани, само при много ограничени контакти и спазване на мерките, евентуално има някаква възможност да не се срещнете с вируса...

# 9 184
Така.. Дилемата ми е разрешена-ваксиниран заразява ваксиниран, колкото и да се изолират в общ дом. Мъжът ми беше положотелен преди 10 дни. Ваксиниран преди 2 месеца. Аз, също ваксинирана от преди месец, съм положителна от днес. С Янсен сме.

# 9 185
И аз се чудя бустерна не е ли трета доза 🙄
Да, точно така. И аз планирам ноември 3-та Пфайзер, след 2 дози АЗ.

# 9 186
Така.. Дилемата ми е разрешена-ваксиниран заразява ваксиниран, колкото и да се изолират в общ дом. Мъжът ми беше положотелен преди 10 дни. Ваксиниран преди 2 месеца. Аз, също ваксинирана от преди месец, съм положителна от днес. С Янсен сме.
А каква е била дилемата?

# 9 187
fanfanito, твърде много закъсняла реакция от МЗ. За най-важно определям следната точка, извеждаща мнението на ЛЛ или друг при хронични, а не ЕЖК. Време беше.
"Хора, които могат да се ваксинират след обсъждане на ползите и рисковете и/или след консултация с техния наблюдаващ/лекуващ лекар, са:"

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 21:24 от niljaniljo

# 9 188
  • София
А как се чуствате? Мъжът ти как преболедува? Пожелавам ти да минеш леко.

# 9 189
  • София
При поставена втора доза, която не е отразена в системата, но има картонче, каква е процедурата?
Човекът не може да си получи сертификат. Проверил е при ЛЛ и тогава е разбрал, че липсва.

Ние бяхме по същия начин лятото. Ваксинирахме се при ЛЛ и след няколко седмици проверяваме - нямаме сертификат (а той ни беше дал даже копие с номера). Та звъняхме на ЛЛ, сестрата нещо въртя телефони и след ден вече ни излизаше в his. Така че или ЛЛ, или на Информационно обслужване.

# 9 190
  • Пловдив
Да, точно така. И аз планирам ноември 3-та Пфайзер, след 2 дози АЗ.

И аз това планувах, но личната лекарка ми препоръча да изследвам антитела IgG и те са 650 при референтна горна граница 50. Не съм се чула още с нея, защото тя днес е до 13 ч., а резултата излезе току-що. Дали има някъде  информация при какви условия се препоръчва бустерната доза?

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 14:30 от *Дорис*

# 9 191
А как се чуствате? Мъжът ти как преболедува? Пожелавам ти да минеш леко.
Мъжът ми кашляше 2 дни и 3 дни имаше температура 37.4. За една вечер загуби обоняние. Аз съм само с хрема. От август не съм спирала витамини и съм в последните дни на схемата на Респивакс. Предвид факта, че август неваксинирана и непреболедувала гледах болен с Ковид и се опазих, мисля, че съм със силен имунитет. Ваксинирах се и след месец хоп, болна.

# 9 192
  • София
Мъжът ми кашляше 2 дни и 3 дни имаше температура 37.4. За една вечер загуби обоняние. Аз съм само с хрема. От август не съм спирала витамини и съм в последните дни на схемата на Респивакс. Предвид факта, че август неваксинирана и непреболедувала гледах болен с Ковид и се опазих, мисля, че съм със силен имунитет. Ваксинирах се и след месец хоп, болна.
Пожелавам ви скорошно оздравяване! Така ще бъде, защото сме все едно в ковид отделение. Ваксинирани, преболедували, всички ще сме под ножа. Да, по-малко вероятно да се заразим и много вероятно да изкараме леко, но рискът е по-голям отколкото в държавите с прилично ваксинационно покритие.

# 9 193
Изводите са, че в момента сме такъв развъдник, че дори да си ваксиниран, пак може да се заразиш и маските са повече от задължителни! Дори на открито според мен ако си в голям град.

# 9 194
Интересно ми е защо изобщо я има рази въпросна ваксина на Янсен като защитата и е само 3%? И защо я слагат и даже я препоръчват някой лекари?

Общи условия

Активация на акаунт