Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 153
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 315
До колко време мога да очаквам реакция евентуално? 🤔

Пий преди лягане профилактично нещо с парацетамол – Ефералган, Тайлол хот или др. – и може да не я дочакаш. Simple Smile
🤗
Ама последния израз звучи двусмислено. 😜 😘

# 9 316
До колко време мога да очаквам реакция евентуално? 🤔

Пий преди лягане профилактично нещо с парацетамол – Ефералган, Тайлол хот или др. – и може да не я дочакаш. Simple Smile
🤗
Ама последния израз звучи двусмислено. 😜 😘
Да, превантивно и аз пих Ефаралган. Май тушира до някъде странични ефекти, ако се появят.

# 9 317
Имам Нурофен, става ли? 🤔

# 9 318
Момичета, вчера се ваксинирах с Файзер. От през нощта поддържам температура 38.8-39.2. Леко пада и след това се вдига отново. Пих 2 панадола досега. Жестока треска. Моля някой да сподели какво да взема, защото не мога да мръдна. Благодаря! 🙌🏻
Преди това съвсем нищо ли ти нямаше?

Много лека болка в ръката, иначе нищо. Март месец имах високи антитела, нямам представа дали има значение за реакцията.
Канди, когато аз се ваксинирах, лекарката обясни на едно от момичетата след мен, че при преболедувалите имало по-голяма реакция на организма. Това на база данните, които е събрала от ваксинираните ѝ пациенти. За Файзер го каза. Дано вече си наред!

# 9 319
Имам Нурофен, става ли? 🤔
Да, няма проблем.

# 9 320
Момичета, тъкмо ви се похвалих оня ден и днес съм паникьосана отново. 6 - ти ден след първа доза Пфайзер. Както ми нямаше нищо и се почна. Цикъла ми подрани, с температура 37, 8 съм, главоболие, лека болка в гърлото, зверски уморена, искам само да спя и изпитвам някакъв страшен студ. Обонянието ми е толкова изострено, че ми се гади и от най - малката миризма. Пих Нурофен преди час, температурата не спада. Пазя се толкова много, не свалям маската от лицето си. Възможно ли е чак след толкова дни това да са реакции от ваксината или съм се разболяла, което в никакъв случай не трябва да се случва точно сега? Много ми е притеснено.

# 9 321
Момичета, тъкмо ви се похвалих оня ден и днес съм паникьосана отново. 6 - ти ден след първа доза Пфайзер. Както ми нямаше нищо и се почна. Цикъла ми подрани, с температура 37, 8 съм, главоболие, лека болка в гърлото, зверски уморена, искам само да спя и изпитвам някакъв страшен студ. Обонянието ми е толкова изострено, че ми се гади и от най - малката миризма. Пих Нурофен преди час, температурата не спада. Пазя се толкова много, не свалям маската от лицето си. Възможно ли е чак след толкова дни това да са реакции от ваксината или съм се разболяла, което в никакъв случай не трябва да се случва точно сега? Много ми е притеснено.
Странно е реакция след толкова дни, по-добре нсирави един тест. А около цикъл по принцип имаш ли някакви неприятни симптоми?

# 9 322
stefani^, описваш типичното ми състояние по време на цикъл. Мерила ли си друг път температура през цикъла, може да ти е обичайната?

# 9 323
И аз съм така преди цикъл най-вече - главоболие, понякога гадене, също и уморена се чувствам.

# 9 324
Да, точно това ме обърква още повече с това съвпадение, защото винаги имам страшно главоболие преди и по време на цикъл и температурата ми скача малко над 37. Но това гадене, тази умора и студ, ох, дано е от цикъла, ще откача.

# 9 325
....."В деветия епизод на подкаста на БНР "COVID Ваксините" гостуват изтъкнати имунолози и фармаколози.
А така, нещо което повтаряме и тук от доста време го казаха експертите: никъде никой не изследва антитела като фактор за/против ваксинация. А проф. Радка да си взема думите обратно с "цитокиновата буря на болни ваксинирани  с многото антитела" - няма такова нещо и е чиста спекулация!

# 9 326
Реших се най-накрая - първа игла от Модерна (преболедувах ноември миналата година) и веднага след поставянето изпитах облекчение, че този въпрос вече не стои пред мен и се надявам, че мога да разчитам на допълнителна защита. Засега освен типичната болка в ръката, мога да добавя главоболие, леко усещане за втрисане, но без температура... Имам и леки болки в гърдите, но предполагам, че и това е нормално.

# 9 327
Родителите ми сложиха оня ден противогрипна след втора Пфайзер средата на юли. Слава Богу никаква реакция и при двамата. Много се притеснявах

# 9 328
Оф, дано по-скоро решат И този проблем! На фона на масовото нежелание за ваксиниране поне да облекчат предписанията спрямо тези, които са преболедували и ако не друго да разрешат официално да е достатъчна и само една доза... Но много ме съмнява, изобщо не сме на дневен ред.
Те пак няма да се ваксинират. Само се хвалят един пред друг колко антитела имат след повече от 6 месеца, без да им идва на ум малко да попрочетат относно що е това антитела и като ги има значи ли обезателно че си предпазен от Ковид.
добре. А защо 6 м.пазят след преболедуване, а след това - не(уж)? Някой разбра ли? Ако приемем, че антителата не пазят, би трябвало и 6 м.да не?

Ето храна за размисъл.

https://bnr.bg/post/101545455/prof-radka-argirova-antitelata-sle … vinagi-predpazvat

https://nauka.offnews.bg/news/Meditcina_21/Prof-Kostov-Rezultata … a-pol_176015.html

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/pulmolog-antitelata-ne-sa- … formaciia-2287786

Имам познат прекарал ковид изключително тежко, обаче ( стой та гледай) , оказва се, че е имал антитела над референтните преди това и е смятал, че някога си, преди това или е изкарал ковид безсимптомно, Или се е срещал със стар щам от Ковидното семейство преди години. Понастоящем изкара болестта страшно, беше в реанимация. 7 месеца по-късно е развалина.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 10:19 от _re_ge

# 9 329
  • Швейцария
Родителите ми сложиха оня ден противогрипна след втора Пфайзер средата на юли. Слава Богу никаква реакция и при двамата. Много се притеснявах

Спокойно, и ние с майка ми сложихме преди 5 дена противогрипна. С ваксина за Корона сме от няколко месеца. Нищо ни нямаше и на двете. Тя е на 79 години.

Общи условия

Активация на акаунт