Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 865
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 2 160
Това май е т.н. covid arm. Имаше хора във форума, на които им се появи. Доколкото разбрах минава и без лекарства.

# 2 161
На някой може да му се стори прекалено това, което ще споделя, но все пак...
Аз бях и все още съм (другата седмица стават 14 дни след 2рата ми доза) от фанатично пазещите се. Работя от вкъщи все още, виждам се само с преболедували или ваксинирани приятели. Пазарувам продукти главно онлайн. Ако ми се наложи някъде да отида- само с FFP3 маска.
Дори асансьора в блока спрях да ползвам още Октомври миналата година. Все още мия със сапун абсолютно всичко, което влезе вкъщи. Дезинфекцирам със спирт ключове, телефон...
На бар, ресторант (на закрито), фризьор и т.н.. не съм ходила от Март миналата година.
В общи линии си докарах една прекрасна коронафобия.
Не знам как ще се отпусна да се завърна към сравнително нормален начин на живот.
Първа стъпка - записах си час за фризьор, но фризьорката ми отскоро е с 2 ваксини и тя и няма да ми е притеснено.
Но за други неща, например да се видя с повече приятели, да седнем на ресторант на закрито... Вероятно ще изпадна в шок и ужас 😄
А ми се иска вече да живея без страх.
Има ли други такива като мен и изпитвате ли дискомфорт при мисълта да се върнете към нормални дейности , дори след пълна ваксинация?

# 2 162
Има ли причина за тази фобия? Ако човек не е с много слаба имунна защита не виждам защо да продължава да живее така.

# 2 163
  • Sofia
И втора доза днес бодната. Засега само паниката ми е в повече, нещо много го мисля и ми се отразява. Единственото, което реално усащам е главоболие и кръвното ми е доста ниско пак- 70 на 40. Но пия солена вода и айрян и приключих по- рано работа за да си полегна.

# 2 164
Здравейте, реших да се ваксинирам. С тромбофилия съм (хомозиготен генотип 4G/4G) и се насочих към РНК ваксина (по-специално Пфайзер). Въпросът ми е към момичета с тромбофилии, които вече са се ваксинирали - с каква ваксина се ваксинирахте, приемахте ли профилактично някакви антикоагуланти (аспирин протект, антистенокардин или фраксипарин или др. ) и за какъв период, и дали имахте странични ефекти от ваксината?

# 2 165
Аз бях и все още съм (другата седмица стават 14 дни след 2рата ми доза) от фанатично пазещите се. Работя от вкъщи все още, виждам се само с преболедували или ваксинирани приятели. Пазарувам продукти главно онлайн. Ако ми се наложи някъде да отида- само с FFP3 маска.
Дори асансьора в блока спрях да ползвам още Октомври миналата година. Все още мия със сапун абсолютно всичко, което влезе вкъщи. Дезинфекцирам със спирт ключове, телефон...
На бар, ресторант (на закрито), фризьор и т.н.. не съм ходила от Март миналата година.
Не знам как ще се отпусна да се завърна към сравнително нормален начин на живот.
Първа стъпка - записах си час за фризьор, но фризьорката ми отскоро е с 2 ваксини и тя и няма да ми е притеснено.
Но за други неща, например да се видя с повече приятели, да седнем на ресторант на закрито... Вероятно ще изпадна в шок и ужас 😄
Има ли други такива като мен и изпитвате ли дискомфорт при мисълта да се върнете към нормални дейности , дори след пълна ваксинация?

Тъжно!
Живей вече без страх. Може и много хора го правят.

# 2 166
  • София
Здравейте, реших да се ваксинирам. С тромбофилия съм (хомозиготен генотип 4G/4G) и се насочих към РНК ваксина (по-специално Пфайзер). Въпросът ми е към момичета с тромбофилии, които вече са се ваксинирали - с каква ваксина се ваксинирахте, приемахте ли профилактично някакви антикоагуланти (аспирин протект, антистенокардин или фраксипарин или др. ) и за какъв период, и дали имахте странични ефекти от ваксината?
Аз съм хетерозигот 4G/5G  и фактор V Лайден, ваксинирах се с Пфайзер, не съм приемала антикоагуланти , не съм имала проблем.
Относно фобията - месец след втората доза се поотпуснах доста, вчера бях на фризьор, ходихме и на заведение вече два пъти, все още бърша телефони със спирт, почиствам продуктите с мокри кърпи /преди със спирт/ преди да ги сложа в хладилника, също от време на време мия зеленчуците със сапун Laughing, но доста по-рядко - с две думи има надежда Grinning

# 2 167
  • Бургас

Не мислиш ли , че проблемът не е в корона вируса, а в мислите ти?  Аз миналата година за малко - март - април, след целия шок , който ни се нанесе, се бях стресирала и изпаднала в паника, но реших, че това не е животът, който искам да живея, взех се в ръце и живея си живота - ходя навсякъде - заведения, пътувания, срещи с приятели, не спазвам маниакални хигиенни навици, не съм ваксинирана и засега нямам такива намерения. В 90% от случаите борбата с вирусите се печели или губи в мислите.
Казвам го от опит, като човек прекарал 40 дни в болница на легло с менингоенцефалит от вирус и то на 20 години.
Отпуснете се и започнете да работите върху съзнанието си!

# 2 168
  • пустинята Гоби
Днес за пръв път от началото на пандемията отивам на събиране в ресторант с 10+ човека. Имам две дози ваксина, знам че голяма част от присъстващите също имат, така че страх няма. Изобщо чувствам се страхотно, в крайна сметка нали затова се ваксинирах, за да мога да си живея живота.

# 2 169
  • Бургас
Мутант съм по PAI и  MTHFR 1298. Имам първа доза АЗ и втора доза Пфайзер. Нищо не съм приемала профилактично.
Понесох Пфайзер значително по - леко.

Душата ми е спокойна вече. Искам да хапнем навън, да не мисля за кашлици...И Събота точно това смятам да правим. Вечеря на брега на морето...ооо да.
Накупих си сума дрешки, чанти, обувки и смятам да ги скъсам от носене...миналото лято не видях смисъл в това.

# 2 170
Благодаря ви за мненията и съветите ! Да, на теория е така, но на практика ще е по-трудно, отколкото предполагах. Може би с малки стъпки на първо време.
Това си беше жестока травма за психиката на много хора, та сега като сме напълно ваксинирани, някои като мен май ще трябва да лекуват психическите поражения.
Въпреки дискомфорта, нямам търпение да започна отново да правя неща, които искам, но как ще спра да гледам на хората като на потенциални източници на зараза... инстинктивно да се дърпам, когато някой не спазва дистанция, а като чуя някой да кашля, дори на улицата, лошо ми става 😄

# 2 171
Twilight, освен че си ваксинирана най-важното е, че в момента вирусът доста понамаля. А да ти кажа това е основното, по-важно дори от това, че си ваксинирана.Така че отпусни душата. И спри да дезинфекцираш фанатично, този начин на предаване не е основен. Аз го правех само в началото, когато още не знаехме много как се разпространява вируса, но от повече от година не го правя само мия и дезинфекцирам ръце, което и преди това правех така или иначе.
Иначе при мен е много просто, по време на големите вълни заслих всички лични мерки и съответно когато вирусът намалява както сега, разхлабвам всички лични мерки като ваксинацията също е огромен плюс.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 16:05 от LillyM

# 2 172
Положението е поне 70 процента по-добро от миналата година. Много хора го преболедуваха, другите са ваксинирани, в това число и ти. Спокойно.
Всички бяхме в шаш.
Аз съм 1 месец след две дози, още след поставянето на първата емоционално се стабилизирах, постепенно махнах дезинфектантите за обувки, още пръскам някои неща от магазина, но когато са много и то е по-скоро по навик. Иначе маска, пръскало в чантата и дистанция. Но при мен изобщо изчезна страхът, че ще го лепна отнякъде. Не ходим редовно по кръчми само защото доста приятели са неваксинирани, други го изкараха зимата и още не са се ваксинирали , трети само си мислят, че са го изкарали.
И така, докато не се ваксинират. Ако щат, де.
Браво на теб, че си вече с ваксина,  лека полека ще видиш, че няма вече тази черна безнадеждност.

# 2 173
  • Бургас
В нашата групичка сме 50/50 ваксинирани преболедували. Само един възрастен не е нито преболедувал, нито ваксиниран и две от децата не са преболедували (моите) Та сме си добре защитено стадо от всякъде. Над 80% ни е груповия имунитет Simple Smile това на куп с ниско разпространение ще ни даде глътка въздух.

Никога не съм дезинфекцирала покупки. Стори ми се лишено от смисъл.

# 2 174
  • пустинята Гоби
Честно казано аз нямам нищо против от наложената дистанция по време на пандемията. И без това не понасям бутането и залепянето на някой до мен и зад мен. Смятам, че доста полезни практики бяха въведени, например маските в градския транспорт, където ежегодно си се разпространяваха вируси като стой, та гледай. Та в този смисъл чувствам, че и аз съм с леки отклонения относно тълпите и близостта, но го намирам за полезно това отклонение, така че хич няма и да се боря с него.

Общи условия

Активация на акаунт