Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 607
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 190
Здравейте!
Някой попадал ли е на изследвания относно ефикасността на комбинацията АстраЗенека + Пфайзер срещу делта варианта?

# 5 191
  • София
Здравейте!
Някой попадал ли е на изследвания относно ефикасността на комбинацията АстраЗенека + Пфайзер срещу делта варианта?

Аз бях чела някъде наскоро, че дават по-добра ефективност отколкото две дози АЗ, но не мога да намеря къде го четох.

# 5 192
  • София
Има данни за по-добър имунен отговор, но за ефективност (efficacy) не съм попадала

# 5 193
Знаете ли в кой държави ваксинират от 12 до 18 години. В Испания са започнали . 

# 5 194
  • София

В България също и то от два месеца поне

# 5 195
Във Франция. Не само ваксинират, но и ваксините са де факто задължителни за тази възрастова група. Без ваксина или ПСР деца над 12 не могат да отидат на кино, в музей, магазин (мол), ресторант, извънкласни занятия, вкл. на открито като тенис, футбол, както и присъствено на училище. Т.е. при един случай на Ковид в класа, всички неваксинирани автоматично минават дистанционно.

# 5 196
Много добре.
И тук така трябва да го направят. Да видим как ще реват после от ДО неваксинираните.

# 5 197
  • Варна
Ами да направят. Ама не просто при + тест всички неваксинирани да излизат дистанционно, то и миналата година беше така. Не ме топли след дъжд качулка, а и малките до 4 клас не подлежат на ваксинация така или иначе. Да въведат регулярно тестване, както в другите държави. Иначе аз с ДО нямам проблем, на фона на безхаберието тук предпочитам ДО. Просто не искам и да си помисля какво ни чака наесен, отново същия стрес, но тоя път не може да се мине с мантрата "децата не боледуват". Не знам...

# 5 198
  • Terra incognita
Те нали миналата година ореваха света да не им пипат децата с пср тестовете. Ако сложат задължителни ваксини, направо ще пощуреят.

# 5 199
  • Варна
Не да са задължителни, а да има ясно посочен избор: или-или. Не става и душата в рая и... тъй де.

# 5 200
Ох. Тоз' народ много се е разглезил - навсякъде, по всяко време. То нито шега можеш да си направиш вече, нито да поздравиш - сексуален тормоз едното, другото расизъм и хейт спийч.

Който не иска да си ваксинира скъпите деца, които се оставят да се отглеждат на самотек по улиците, да си ги учи у дома.

# 5 201
  • Terra incognita
Скрит текст:

# 5 202
А, да ви кажа новото 20 - вчера една приятелка (уж интелигетна, с престижна работа в София) ми звъни посреднощ - щяла да ваксинира нейният 17 годишен син, обаче приятелка-мед. лице ѝ била казала в никакъв случай да не ваксинира детето, защото ваксините били за химическа кастрация, понеже сме били много хора на таз' планета.

И ТАЯ СЕ Е ВЪРЗАЛА, И ПОВЯРВАЛА. Звъняла да ми каже, че сигурно нЕма мога да правя още деца, ако искам. Joy

# 5 203
  • Варна
Ох, онзи ден приятелка ми разправя за неин спор с някаква майка на площадката, та майката обяснявала как имала позната двойка, които стигнали до инвитро поради мъжки фактор и докторите питали мъжа дали е ваксиниран... Ще кажеш инвитрото го измислиха в последната половин година да спасяват света от последиците от ваксините...

# 5 204
Пълни глупости, съвсем оглупяха някои. Чак не е за вярване.

Общи условия

Активация на акаунт