Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 560
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 295
Иска ми се да проверим антителата, но не смея да го заведа на тест да не се зарази докато се чака. Аз ако знам колко антитела има ще съм по-спокойна сякаш... Има ли някакъв тест количествен, който да се направи в домашна обстановка и да даде някаква ориентация за антителата?
И около сина ми има ваксинирани, но са прекалено малко. Колежка ваксинира децата си, по-малки са от моя син с 1 и 2 години. Не мога да взема категорично решение.

# 5 296
  • Euskal Herria
Джипито на майка ми я посъветвало да се ваксинира. Тя се чуди - хем иска, хем се страхува. Свекър ми е на 83, той е склонен да се ваксинира. Няма тежки заболявания. Обаче като го знам как лесно си приписва симптоми или "придобива" всички странични ефекти, които прочете в листовката на дадено лекарство...

# 5 297
  • Terra incognita
Какво ще кажете за това:
https://www.lentata.com/page_22987.html
И спешните медици взеха да се произнасят като експерти.

# 5 298
# 5 299
Мен след втората доза започна да ме напъва за сладко. Години не към яла, а сега нещо взех да се поотпускам.
Може и просто да е от натрупаният стрес, и после някакъв вид успокояване, след като се ваксинирахме.

# 5 300
  • при Arctic Monkeys
Аз имах най-доброто намерение да се ваксинирам този уикенд, но от няколко дни съм със запушен нос и ужасно главоболие. Ще изчакам да ми мине.

# 5 301
Асен Балтов призовава за ваксинация във фейса, дава пример с младежи на море и заразяването след това. Сякаш е наистина добре да се ваксинират и младежите. Мен не ме е страх от чипиране и прочее простотии, а от това дали не се отключеа след години диабет или нещо друго. Може да звуча идиотски, но за подобни неща мисля.

# 5 302
Асен Балтов призовава за ваксинация във фейса, дава пример с младежи на море и заразяването след това. Сякаш е наистина добре да се ваксинират и младежите. Мен не ме е страх от чипиране и прочее простотии, а от това дали не се отключеа след години диабет или нещо друго. Може да звуча идиотски, но за подобни неща мисля.

Всички тези неща, могат да се отключат от какво ли не. Включително стрес и начин на живот. Сега всички обвиняват ваксините за бъдещи, неясни и абсолютно недоказани болести.
За мен правилото е просто - ако си жив, можеш да бориш "евентуална" болест. Все пак медицината постоянно напредва.
Ако не си жив - все тая какво е могло или не могло.
Страхове винаги ще има. За мен е важно да сме живи и да споделяме Живота с любими хора.
Иначе се връщаме в праисторически времена - естествен подбор, който оцелее.

# 5 303
Благодаря, Фрау! Все повече си казвам и аз, че е по-добре да е ваксиниран, отколкото незащитен! Точно от такъв пост имам нужда… 🤗

# 5 304
  • Terra incognita
Аз съм предразположена към развитието на диабет, така че с ваксина и без знам, че ако не внимавам, ще се сдобия с него.
Не е доказано, че ваксината може да отключи диабет, затова пък Ковид може.
Имам позната, която се рсзболя от диабет тип 1 вследствие от леко прекаран Ковид.

# 5 305
Вероятността да отключиш диабет след вирусна инфекция е много по- голям отколкото след ваксина - не е статистика , а лично изстрадан житейски опит в детските отделения по ендокринология.

# 5 306
  • София

Ето аз ти гарантирам че ще отключва диабет, но няма да е след ваксината, а защото имам Инсулинова резистентност, наследственост от баща ми, дядо ми. Те го отключиха от много стрес и безразборно ядене на сладко.

Впрочем, пусках ПКК и хормони след ваксината, по перфектени резултати не съм имала никога, но най-вероятно са случайност, а не заради ваксината Grinning

# 5 307
Аз имах най-доброто намерение да се ваксинирам този уикенд, но от няколко дни съм със запушен нос и ужасно главоболие. Ще изчакам да ми мине.
Не е нужно да чакаш. Чака се само ако имаш висока температура и други по-сериозни симптоми, но запушен нос и главоболие не трябва да те спират. Ти си преценяваш, де.

Иначе многократно се писа в темата защо преболедували се ваксинират и защо няма смисъл да се изследват антитела. Имам чувството, че никой не чете, а само се пишат едни и същи безсмислици постоянно.

# 5 308
  • Варна
Хубу де, многократно се писа, ама опитът сочи друго! Всъщност изобщо не се позволява на естествения имунитет да се докаже. Много внимателно даже чета препоръките и сори, ама не ме убеждават! При положение, че антителата не просто не спадат, а се вдигат това не значи ли, че имунната система работи? Кое е това, което ДОКАЗВА, че естественият имунитет е некачествен, а тоя с ваксина по-добър? Къде са изследванията, че преболедувалите се заразяват повторно по-често от ваксинираните? Къде е доказателството, че някой, неизградил качествен имунитет с боледуване ще го изгради качествено с ваксина? И още, и още. Лекар на първа линия в Пирогов казва, че от 600 човека, преболедували в болница последната година само при трима има спад в антителата. Той казва, че ваксинирането не трябва да е на юруш, на всяка цена. Лекар, на първа линия, а не някой си там. Та много внимателно даже чета, и то всичко, не само това, дето пасва на моите убеждения. Но други явно не го правят

# 5 309
Диебет може да се отключи, и не след години, от боледуване от Ковид. Моя приятелка, като си прави тест за антитела, за да види дали са спаднали и да се ваксинира, се оказа с много висока захар на гладно. А тя е месоядна, слаба, няма ИР и фамилно обременяване и преди боледуването нямаше никакви проблеми. Страх я е отново да отиде в лаборатория за повече изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт