Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 587
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 430
Аз имам позната, напълно ваксинирана преди време, с ковид от 10-11дни, вече е на АБ. Неудобно беше да разпитвам кога, какво и коя ваксина.
Без подробностите нищо не може да се каже. Може да се е разболяла преди 3-те седмици, след които се води, че ваксината достига максималната си ефективност.

Колега на моя позната. Две дози Астричка. 2 пъти след ваксината се заразява с Ковид.
Вероятно е от т.нар. нон- респондери, или има някакъв много кофти късмет.
Доколкото разбрах го карал леко и двата пъти.
Сигурно ли е, че е било правил тест и е бил положителен? И че е минало достатъчно време след ваксината? И на мен ми казаха за позната, че е била болна, но като я срещнах и питах директно, каза да, но тестовете ми бяха отрицателни, няколко е правила. Ами не мога да я причисля към каралите ковид...

# 5 431
  • Варна
И двата пъти доказани с тест? Тоя е някакъв лауреат!
+1. Да не е като съфорумката в другата тема, която два пъти кара ковид, а се оказа без тест и двата пъти и без антитела. Ако е доказано с тест тоя човек вероятно просто не изгражда имунитет.

# 5 432
  • Terra incognita
Разбира се, че са потвърдени и двата пъти, как иначе ще каже, че е бил +. Има такива хора, които не изграждат имунен отговор, очевидно и при среща със самия вирус, не знам кое ви учудва.

# 5 433
  • Варна
Не ни учудва. Просто много хора твърдят, че са карали ковид, но се оказват без тест, та затова уточняваме. Иначе изключения, които не изграждат имунитет има, факт.

# 5 434
  • София
Ааа снаха ми има пациентка с 3 положителни теста за 1 година... всички с тест, на края отишла и си сложила ваксина

# 5 435
  • Mediterraneo
Хич не ме учудва даже, нека го запишат в изследванията човечеца! Колко народ из форума кара ковид по 2-3-4 пъти, ехеее! Сопол и кашлица от секретите- ковид, малко Т и сопол- ковид, неразположение и болки в мускулите- ковид. Ама без тест, без нищо. Поименно мога да назова поне 5 човека от форума, които гръмко са твърдели, че са с ковид, естествено, без тест, за какво им е.

# 5 436
  • Terra incognita
За мен е странноцнякой да твърди, че е карал Ковид, без да си е правил тест. То по тази логика аз мога да кажа, че за последната година съм карала поне 5 пъти Ковид с подобна симптоматика, но това са си сезонните и градински вирусчета.

# 5 437
Точно. И аз попитах, защото вече няколко пъти попадам на хора, които твърдят, че са го карали, но като разпитам за подробности, признават, че не са имали положителен тест. Въпреки това продължават да твърдят убедено, че са го карали.
А пък за познат на позната, въобще не ги отразявам, нито за ефективност, нито за неефективност на ваксините. Всеки си приказва, каквото му е удобно...

# 5 438
  • Mediterraneo
А за познат на позната с пълна ваксинация и заразен за втори път да не говорим.

# 5 439
  • Варна
https://www.ema.europa.eu/documents/covid-19-vaccine-safety-upda … ugust-2021_en.pdf
И за АЗ малко ъпдейт Синдром на Гилен - Баре и менструални нарушения.

# 5 440
Аз вече имам познат ваксиниран заразен
Премина много леко. Две дози Астра.

# 5 441
За мен е странноцнякой да твърди, че е карал Ковид, без да си е правил тест. То по тази логика аз мога да кажа, че за последната година съм карала поне 5 пъти Ковид с подобна симптоматика, но това са си сезонните и градински вирусчета.
точно Simple Smile аз с голям зор ваксинирах баща ми понеже има две придружаващи заболявания и много се притеснявам за него. Та той ми обяснява два месеца как го бил изкарал вече сто процента .... без тест естествено да е потвърдил това и накрая го накарах да направи антитела като го е карал ... и естествено имаше нула ,още същия ден го завкялах да го ваксинират.
А сега се сетих за мой познат, който твърди точно това, че е карал ковид поне пет пъти....пак без тест

# 5 442
Аз все още се мъча да убедя майка ми да се ваксинира. Казах й да си направи нужните тестове, тя все нямала време от работа и се оправдава.
Днес се чух с нея. Един семеен приятел бил починал днес след поставена ваксина. Получил сърцебиене. Но нищо повече не разбрах, имал ли е придружаващи заболявания, от какво точно е починал, кога му е поставена ваксината. Та, без каквито е да е подробности, заключения не могат да се правят.
Честно казано като чувам какви болести могат да се отключат след прекаран ковид, направо настръхвам. Знаех за сърдечни, но и диабет?  Все пак, вероятността да се получат усложнения след ковид е по-голяма, отколкото след ваксина. Какви времена настъпиха… Sad

# 5 443
То сърцебиене всеки може да получи.
И без ваксина.

# 5 444
Как па един след ваксина не намери куфарче с пари... Simple Smile или поне от тотото да беше спечелил.

Общи условия

Активация на акаунт