Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 607
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 415
  • Варна
И аз нямам заразени ваксинирани познати, но и изобщо не познавам заразени от последната вълна. Следващият месец ще е времето за проверка.

# 5 416
  • София
Дерби колата на ваксините Joy И аз съм с нея.

# 5 417
  • София
Аз имам познат заразен седмица преди втора доза Файзер. Но беше заразен с алфа-варианта - в работата. Зарази още един човек от семейството си. Уж го изкара леко, но все пак разви пневмония.

# 5 418
Е@@и лекото! Вече ако не си умрял, всичко се води леко.
Представете си преди Ковида някой да ви каже изкарах грип леко, само с една пневмония и 1-2 антибиотика за нея, а най-вероятно и малко КС.

# 5 419
  • София
То пневмония зависи каква си развил. Едната май се казваше "вирална" ( не ме бийте, не съм на 100% сигурна). Тази е по-леката, вече бактериалната си е опасна. Детето е карало и двете, с "виралната" беше пушка, даже не разбрахме че е с пневмония, виж с другата беше дроб, едвам се движеше, не се хранеше и завършихме в болница.

# 5 420
  • София
Е@@и лекото! Вече ако не си умрял, всичко се води леко.
Представете си преди Ковида някой да ви каже изкарах грип леко, само с една пневмония и 1-2 антибиотика за нея, а най-вероятно и малко КС.

Хаха, има нещо такова. Самият вирус го изкара леко, имаше съвсем малко запушен нос, два дена хрема и това беше. После обаче, няколко седмици след това му откриха пневмонията - също лека форма. На фона на това какво може да стане - възрастен човек с хронични заболявания, леко си беше.

# 5 421
  • Сан Франциско
В САЩ наистина CDC вече водят статистика само на хоспитализирани и починали, но всеки индивидуален щат си води пълен отчет на всички случаи, а на CDC докладват само горните. Като отпадна мандатът за маските, пак се прие различно в различните щати - в някои хората въобще не спряха да ги носят, в други - разхлабиха положението, пък после ги върнаха, в трети - маски и преди това не носеха.

# 5 422
Доста четох за ваксините, но основното инфо е от ранната пролет. Колко процента защита имат. Сега пък не било баш така. Процент леко протичане стана.. Както и да е. Моят мъж се нави да си сложи ваксина, но си е харесал Янсен, защото е с една доза. Има ли някъде скорошен материал, да прочета някакъв сравнителен анализ? Или някой да знае защо не е предпочитана.
 Никой вкъщи и в най - близкото ни обкръжение не е бил болен и 2 се ваксинираха с Пфайзер през зимата.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 16:21 от beba2

# 5 423
  • София
Доста четох за ваксини те, но основното инфо е от ранната пролет. Колко процента защита имат. Сега пък не било баш рака. Процент леко протичане стана.. Както и да е. Моят мъж се нави да си сложи ваксина, но си е харесал Янсен, защото е с една доза. Има ли някъде скорошен материал, да прочета някакъв сравнителен анализ? Или някой да знае защо не е предпочитана.
 Никой вкъщи и в най - близкото ни обкръжение не е бил болен и 2 се ваксинирам с Пфайзер през зимата.

На това попаднах скоро

https://bnr.bg/post/101512218/d-r-fauchi-covid-vaksinata-na-djon … LETrLp5EnOjlsV0Bo

# 5 424
Аз имам позната, напълно ваксинирана преди време, с ковид от 10-11дни, вече е на АБ. Неудобно беше да разпитвам кога, какво и коя ваксина.

# 5 425
  • Terra incognita
Колега на моя позната. Две дози Астричка. 2 пъти след ваксината се заразява с Ковид.
Вероятно е от т.нар. нон- респондери, или има някакъв много кофти късмет.
Доколкото разбрах го карал леко и двата пъти.

# 5 426
  • Варна
Преди 3 седмици лежах в болница (за 3 дни), в хирургията. Не са ми правили тест за Ковид при постъпване, доколкото знам на никой не правеха, приемаха си пациентите ей-така. Това, разбира се, ме учуди, но не попитах защо така процедират...
Бях в стаята с още една жена, тя си покашляше, което ме притесни в началото, после разбрах, че е пушач.
В стаята стояхме без маски.

Та какво искам да кажа: или в отделението не е имало вирус или ваксината ме е опазила. Grinning

# 5 427
  • Mediterraneo
И двата пъти доказани с тест? Тоя е някакъв лауреат!

# 5 428
Здравейте. Хайде и аз вече в групичката на ваксинираните 😀 От половин час съм с първа доза Модерна. Мина добре, въпреки че имам страх от игли. Да видим дали ще има странични реакции.

# 5 429
  • Terra incognita
Здравейте. Хайде и аз вече в групичката на ваксинираните 😀 От половин час съм с първа доза Модерна. Мина добре, въпреки че имам страх от игли. Да видим дали ще има странични реакции.
Добре дошла, стискаме палци всичко да мине леко 🤗

Общи условия

Активация на акаунт