Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 949 413
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 6 405
Не, не е проблем.

# 6 406
  • В тъмната гора.
Еееее, яко се ядосах. Омръзна ми около мен, във фейса, в нета и тук, някой да ми навира антиваксърските си теории и да ходи да ми се репчи. Всеки има право на избор и ще си носи кръста, такъв какъвто си го е избрал.

Исках да споделя моя опит като ваксинирана с АЗ, преболедувала и пет месеца след това ваксинирана с Пфайзер.
Месец след преболедуването през април имах 10200 антитела, които защитават от ковид, при титър 1050. Допреди 2 седмици си направих отново тест за антитела и бях само с 3600, при титър 1050. И от страх реших да се ваксинирам. Направих го, но имаше реакция към ваксината. Първо - на втория ден цялото семейство бяхме с температура 37,5 и зачервяване на мястото на убождането, болки в ставите / да допълня, че всички боледувахме заедно в края на март, началото на април, но синът ми и съпругът ми, който си направи тест и имаше 2300 антитела при титър 1050, приключиха със симптомите след последното ваксиниране. Да добавя, че само аз лежах в болница и го изкарах тежко, имах и пост ковид синдром, невралгия и безумен косопад./ 48 часа след ваксината ми стана зле, отпаднах, пулса ми падна под 58, имах тежест в сърдечната област. На другата сутрин отидох на работа, ни жива, ни умряла, а мястото на убождането гореше. До към 5 часа след обяд се бях освестила малко. Вечерта мина криво-ляво, ръката ми беше зачервена и отекла леко. Сутринта се чувствах значително по-добре с изключение на ръката и така още пет дни. Сега съм добре, но мисля че направих свръхреакция. Пих аспирин протект и натокиназа на витаголд, който ми помогна много.

Моята препоръка към преболедувалите е, направете си тест за антитела или клетъчен имунитет и ако сте около титъра на предпазване се ваксинирайте, а не преди това. Явно при повече антитела организмът прави свръхреакция.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 22:14 от _Мishel_

# 6 407
Здравейте! Искам да попитам тези които са се ваксинирали по време на цикъл дали са пили нещо след ваксината? Забравих да попитам личната дали трябва да пия нещо?

# 6 408
  • София
Здравейте! Искам да попитам тези които са се ваксинирали по време на цикъл дали са пили нещо след ваксината? Забравих да попитам личната дали трябва да пия нещо?

Дида,  аз вчера сутринта се ваксинирах и съм в цикъл. Никакви лекарства не пия. Нямам разлика в цикъла до момента.

# 6 409

Дида,  аз вчера сутринта се ваксинирах и съм в цикъл. Никакви лекарства не пия. Нямам разлика в цикъла до момента.
Благодаря ти!

# 6 410
Моята препоръка към преболедувалите е, направете си тест за антитела или клетъчен имунитет и ако сте около титъра на предпазване се ваксинирайте, а не преди това. Явно при повече антитела организмът прави свръхреакция.
Не се заяждам, не ми е ясно : какво трябва да съдържа теста за клетъчен имунитет?

# 6 411
При нас препоръчват една ваксина на преболедували и аз съм само с една доза на Файзер, като я сложих на 720 антитела при титър 0,8. Имах болка в ръката и ми се образува синина на мястото за десетина дни, иначе за щастие не реагирах по никакъв начин.

Тук (Австрия) преболедувалите имат два варианта: или на всеки трети месец да си правят антитела и вътре в страната да се движат с такъв документ, или да се ваксинират с една доза и да правят същото Rolling Eyes. Повечето обаче взимат две дози и не се занимават повече. Аз реших да изчакам, защото резултатът ми е три пъти по-висок от на ваксинирани с две дози около мен. Засега не мисля да слагам втора, освен ако много не затегнат положението.

За маските, които пуснах вчера - извинете за спама - отпред хлътват при вдишване, но не се залепят на лицето, а двете страни една в друга.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 10:00 от Анонимен

# 6 412
  • Terra incognita
Добро утро и честит празник! Репортвам за изминалата нощ- нищо не се случи, а бях с големи очаквания 😂

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 15:12 от Не се сърди, човече

# 6 413
Не съм с въпрос по темата, ама ако някой знае и може да каже ще съм благодарна. Ваксината за варицела на малко дете 1г и 2 м може ли да се сложи 7 дни след като е било контактно с болно дете, ще го предпази ли от боледуване и може ли нещо да му навреди?

# 6 414
  • Бургас
Здравейте ! Аз и мъжа ми сме с Астра Зенека , той втора доза в края на май , аз в началото на юни . Той беше положителен за ковид в края на миналата година с начална пневмония , почти без симптоми . От вчера при него се появи кихане и лека хрема , а през нощта му беше студено , но не е мерил температура . Днес направи тест от аптеката и излезе положителен . Каза ми , че не усеща миризми . Имаме 2 сина ( на 24 и на 15 ) , които не са ваксинирани . Не знам как ще се развият нещата при нас , моля се да са леки .Ще пиша и ще ви държа в течение . Дано е имало смисъл от ваксините !

# 6 415
  • SF
Оооо, леко ще бъде, не се притеснявай. С това ще се размине, ще видиш!!
Въпреки всичко, не му се навирайте много, много. Simple Smile Спокойно! Браво, че сте ваксинирани!
Голяма гад е този ковид. Боледувал, с антитела, Т-клетки, вечни клетки, доживотни клетки, ваксини за още клетки... и ето го - повтаря!

# 6 416
Здравейте, има ли някоя която се е ваксинирала с първа доза и след това е разбрала, че е бременна?

# 6 417
Аз не знам, но честито))
Не се притеснявай, четох за бременни дори се препоръчва силно ваксината. Даже бебока после е защитен и с антитела срещу вируса, но вижте и други мнения компетентни (така четох и слушах) За майките обаче е наложително дори да са с ваксина, че ..да са по-предпазени по време на бременността.

# 6 418
Здравейте, има ли някоя която се е ваксинирала с първа доза и след това е разбрала, че е бременна?
За такива не знам, но знам за други с успешен инвитро опит веднага след ваксина, и няколко неуспешни преди това.

# 6 419
  • Бургас
За такива не знам, но знам за други с успешен инвитро опит веднага след ваксина, и няколко неуспешни преди това.
Аз също потвърждавам, но за спонтанна бременност след години опити. Такава изненада беше Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт