Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 949 467
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 6 465
Аз нямам реакции нито след първата, нито след втората ( Пфайзер). Явно си е до организъм.
Даже започнах да се притеснявам дали ще изградя добър имунитет. Има ли връзка между тежестта на реакциите и изградения имунитет?
И аз нямах почти никакви реакции след двете дози Пфайзер, дори не вдигнах минимално температура. Притеснявах се дали са я съхранявали правилно и затова пуснах антитела - в небесата са, повече от тавана за съответната лаборатория и то само 2 седмици след приключване на ваксинацията. Така че, не, няма връзка между тежестта на реакциите и изградения имунитет.

# 6 466
  • Euskal Herria
През системата е, праща ми код да валидирам, въвеждам си СИП номера и накрая един хвърчащ лист. Не, че ми е притрябвал, ама си мислех, че ще е с QR.
Хм, странно. Излиза си ми  - с кода, отгоре знамето на ЕС, испанското, на областта. И на трите езика. Обаче това става  без дигиталния сертификат/е-подпис. В началото пробвах с него, даваше ми, че няма такава страница.
Иначе само сертификат пдф ми излиза в здравното досие, като си вляза.

# 6 467
  • София
Здравейте. В петък ми поставиха втора доза от ваксината на Пфайзер и се чувсвах прекрасно до този момент. Тази вечер имам силно стягане в сърдечната област. Помислих си, че получавам някой инфаркт, дори звънях в бърза помощ. От там ми казаха, че това е нормална реакция от ваксината и да си лягам... Все още не се чувствам добре, запазих си час за кардиолог утре, но наистина съм много притеснена. Случвало ли се е подобно нещо на някой?

# 6 468
Не ми се е случвало, но за Ваше успокоение - страничните ефекти от иРНК ваксините, които засягат сърцето, се срещат най-често при млади мъже (до 40г.). В тази група честотата е около 40 на 1 милион. При млади жени е 4 на 1 милион. Случва се и извън тези групи, но още по-рядко.

Идете на кардиолог да Ви прегледа, ако ще Ви е по-спокойно, но е слабо вероятно оплакванията Ви да са свързани с ваксината. А дори да са свързани - обикновено тези странични ефекти отшумяват сами.

# 6 469
При мен имаше кофти усещания в сърдечната област при първа доза в лявата ръка. Кардиологът каза неврологично и изписа диклак с В витамини. За втората дадох дясна.

# 6 470
При мен след първа доза Пфайзер имаше едва забележим фонов задух за една вечер и тежест в гърдите, които дори не разбрах дали бяха от ваксината или на психическа основа заради очакването да ми стане нещо. Освен болката в ръката и това нищо друго не усетих, дори температура не вдигнах.

# 6 471
Имайте предвид, че доста страшни неща се изписаха и за ваксините и  вируса. Тези неща си оказват влияние малко или много на психиката. Може някои от симптомите да са чисто на нервна почва.

# 6 472
# 6 473
Ами ако имаше глоби нямаше да има епидемия от фалшиви сертификати....

# 6 474
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Здравейте. Предполагам, че е коментирано, но не ми се рови та затова направо да попитам. Повечето споделяте, че сте имали слаби реакции при първа игла(пфайзер) и по силни след втората. Та питането ми е при по силно изразени реакции след първата игла какво да очаквам след втората.
Едва ли е възможно да се направи обобщен извод, при всекиго е различно. Примерно при ММ и двата пъти реакциите бяха силно изразени - висока температура, силна отпадналост, световъртеж... За мен, като страничен наблюдател, и двата пъти реакциите му бяха със сходна тежест.

# 6 475
  • Варна
ММ след първата вдигна температура над 38, беше отпаднал, с болки в ръката и т.н. екстри, след втората - абсолютно нищо.

# 6 476
Вярно е, че не може да се вадят някакви изводи или да се търси сходство. Търсех надежда че ако първия път си бил зле, втория ще мине по леко 🤞. Ама явно да не се надявам ☹️.
Благодаря за отговорите.

# 6 477
  • Бургас
Влизам да дам отчет как се развиват при нас нещата . Мъжът ми вече е с потвърден положителен PCR , има хрема и 2 вечери ниска температура , която спадаше сама . От днес двамата ми сина са със стомашни оплаквания , повръщане , болки в корема , температура . Мислех , че това не са чести симптоми на ковид , но четох , че при Делта са характерни . Аз все още удържам положението , но едва ли ще ми се размине .Ще пиша отново .

# 6 478
  • Terra incognita
Бързо оздравяване!
Дано се разминете леко.
Ваксинирани ли сте? Ако да- кога и с какво?

# 6 479
  • Бургас
Аз и мъжа ми сме  с Астра Зенека , децата не са ваксинирани .

Общи условия

Активация на акаунт