Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 949 463
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 6 480
Днес ми позвъниха от Изпълнителна агенция по лекарствата във връзка с подадения от мен сигнал за реакция след ваксинация с Янсен. Разпитаха ме подробно, допълних всякакви подробности, които се сетих, колкото и маловажни да бяха. Съгласих се да дадат телефона ми на представителите на фирмата в случай на нужда от допълнителна информация. Така, че има смисъл - пишете им, за да се отбелязват всякакъв вид реакции.

# 6 481
Аз и мъжа ми сме  с Астра Зенека , децата не са ваксинирани .
Лилиан  чувствате се добре нали .
Аз съм със две дози на Модерна и нямам никакви проблеми...

# 6 482
лилиан, а в края на миналата година съпругът ти пак ли е бил с PCR потвърден, или с антигенен тест? антитела изследвал ли е? казваш, че е бил почти безсимптомен, но с начална пневмония - на рентген или скенер се е видяла? извинявай за въпросите, но случай като неговия определено предизвиква интерес относно имунитета, който се развива при леко прекарване, после и ваксини... и, разбира се, пожелавам бързо всичко да отшуми при вас Simple Smile

# 6 483
  • Бургас
Аз и мъжа ми сме  с Астра Зенека , децата не са ваксинирани .
Лилиан  чувствате се добре нали .
мъжът ми засега е само с хрема и кихане , няма температура , аз съм в очакване на симптоми .
Antea , да беше потвърден с PCR , единствено усещаше леко задъхване , нищо друго . Началната пневмония се видя на снимка . Никой друг не се разболя . След около 40 дни си пусна тест за антитела и нямаше , което навява съмнения . Между другото първо си беше правил бърз тест , който беше отрицателен . Лекуваха го с 2 антибиотика и както си е по схема .

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 19:10 от лилиан

# 6 484
Аз и мъжа ми сме  с Астра Зенека , децата не са ваксинирани .
Лилиан  чувствате се добре нали .
мъжът ми засега е само с хрема и кихане , няма температура , аз съм в очакване на симптоми .
Пожелавам на двама ви да се оправите и да сте живи и здрави

# 6 485
  • Бургас
Благодаря !

# 6 486
  • В тъмната гора.
Здравейте. В петък ми поставиха втора доза от ваксината на Пфайзер и се чувсвах прекрасно до този момент. Тази вечер имам силно стягане в сърдечната област. Помислих си, че получавам някой инфаркт, дори звънях в бърза помощ. От там ми казаха, че това е нормална реакция от ваксината и да си лягам... Все още не се чувствам добре, запазих си час за кардиолог утре, но наистина съм много притеснена. Случвало ли се е подобно нещо на някой?

Абсолютно същото беше и при мен. Даже бях доста зле, пих аспирин протект и натокиназа. Сега съм добре.

# 6 487
  • София
Благодаря за отговорите. Имала съм паник атаки преди, но това беше нещо коренно различно. Дори от бъза помощ го определиха като нормално след ваксина...
Вчера следобяд минах през кардиолога ми, не само заради оплакванията, а защото ми предстои конизация. За щастие всичко е наред, но доктора ми сподели, че е имал пациент със сърдечен проблем, в следствие на ваксината. Хванали са го навреме и пациентът е добре. Ако имате оплаквания, най-добре да се провери, за да не се изпусне нещо

# 6 488
Моя приятелка, която работи в голяма болница вя София, се е сдобила с фалшиф сертификат за ваксина. Както и нейни колеги. Услугата им прави колега техен - лекар. Нямам думи - обаче това явно си е практика.

# 6 489
Мислех си как могат да ги хванат. Явно са много небрежни обаче. Гърците разследвали сертификати, издадени в България в дни, в които лицето е на смяна в Гърция. Тъпотия. Па после се чудят има ли скенери по летищата

# 6 490
В случаите, в които са издадени от лекар, сертификатите са истински. Просто ваксината не се поставя на съответното лице. После ще се реве, че има ваксинирани в болниците.

# 6 491
То и сега има ваксинирани в болниците.
Ето, тук https://www.borbabg.com/2021/09/08/rst-na-vaksiniranite-koito-se … id-19-v-oblastta/ ни подготвят и за трета доза.
Честито!

Преди 10-ина дена чух, че 200 лв струвал сертификатът, тук чета за 500 лв, голяма инфлация...

# 6 492
  • Terra incognita
Е, какво "честито"?
Не виждам нищо скандално в трета бустерна доза. Някъде мернах, че третата доза щяла да е с по- ниска концентрация. Тези, които се разболяха вече я получиха по естествен път. Но има такива, които все още предпочитат "екперименталната течност" пред среща със същинския вирус.
Скоро ще слагам трета бустерна доза от някои детски ваксини на дъщеря ми.

# 6 493
Аз нямам нищо против да си поставя трета доза.
Не съм имала очаквания, че ще си сложим еднократно ваксина и всичко ще приключи.
Не намирам нуждата от 3 доза или например ваксиниране на определени интервали от време, както е например с противогрипната, за скандална или изненадваща.
Но за сметка на това, историята с фалшивите сертификати си е направо скандална. Не виждам как могат да се "хващат" и тези сертификати. За съжаление, за пореден път сме свидетели на тарикатлъци и опити да се възползваме от някакви права и привилегии, но като заобикаляме правилата и избягваме задълженията. Хем себе си поставят в риск, хем околните. Да не говорим колко много се изкривява статистиката и как информацията за хоспитализирани "ваксинирани" може да повлияе на скептиците или колебаещите се. Ама кой ти мисли чак за такива неща.

# 6 494
На този етап може би не бих си сложила трета доза, но бих сложила на възрастните ми родители например.

Общи условия

Активация на акаунт