Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 653
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 145
На мен така или иначе ми идва време след месец, а дотогава трябва са успея противогрипна да си сложа, сега не мога, че съм болна. Така че ще поотложа нещата с бустера. Нещо почва да ме гложди и дали въобще ще се поръчват нови ваксини за у нас. Имам чувството, че живея в някакъв кошмар - около мен хората са полудели и никой не го е грижа за настоящата ситуация.

# 8 146
  • Варна
Не знам с какво имат сравнение, но игличката на грипната ваксина е относително къса и доста тънка, влиза без никаква болка.
Грипната е споменато и S. C. хванах една пише дълбоко подкожно.
Аз говорих за ковидните. И все пак макар и на пръв поглед проста манипулация, по- добре при специалист. В това ми беше основната мисъл на постовете, да не говорим, че на една от листовките за противогрипна има текст към специалистите, че макар и в редки случаи, трябва да сме подготвени за анафилактичен шок.
   Тъй че за мен пък е непонятно, макар и в редки случаи да се случва, тук дами споделиха, че в Щатите се боцкат по колите, явно аз нещо съм сбъркана.
     Както знаете ежемесечно излизат доклади от PRAC относно безопасността на ваксините. Споменават се във ваксина Х съобщения за 350 000 нежелани реакции, а завършили 4000 фатално. Естествено никой не може да докаже дали, или.. Особено на фона на милиони поставени дози в Европа..си казваш какво са 4000 души (няма и 2 % от тия 300 000). Но се питам само толкова ли са съобщенията? За АЗ от последния ъпдейт са съобщени до 4 седмици след ваксинация. Навсякъде се казва, че и медицински лица и хора, трябва да съобщават. В крайна сметка на базата на това се потвърждава безопасния профил. За това апелирам, вместо да се пита само във форум, да се консултират с лекар и ако е нужно да се направи съобщение за НЛР.

# 8 147
Предлагам да оставите инжекциите на специалистите, но ви разбирам след като мускулната инжекция съм виждала не е в глутеуса ами дет са хванали в областта на кръста . Специално по листовките, не съм чела всички на Ковид ваксините мисля са строго мускулно(Пфайзер например).
Да, но не смятам за едно убождане човек трябва да се разхожда специално до манипулационна след като може да го свърши сам или с нечия помощ. Аз специално имам спомени, че си биех някакви в корема преди години след боледуване и не беше трудно.

# 8 148
Аз съм се бола с грипна, не с ковдина ваксина. Онази не е в готови спринцовки. Освен това съм бодена 10-15 пъти вече и никога не съм имала алергични реакции, та приех риска. Пък то и в клиника като бе бодат да не би да ме държат там за наблюдение? Изобщо не, веднага си тръгвам.

# 8 149
Грипна ваксина не смея да си бия сама, но имам колеги, които го правят. Била съм си сама фраксипарин в корема и паласките докато бях бременна. Справях се идеално, след раждането ми биха в болницата в ръката, против правилата веднага ме насиниха...

# 8 150
Писах и помолих пак духът от бутилката да дойде и внесе малко яснота.
Сега пък се питам цяла доза Модерна да не вземе нещо да ми стане.
Отделно пък половин доза, ако е, както ще стане може да се мина, та...
И какви ваксини да слагаме и кога е най-добре за бустери.
Антителата имат ли значение да си биеш бустер или нямат отношение.
Както и за грипните дали да съчетаваме преди или след.
Ако има време ще влезе надявам се, а вие пишете тук да питаме каквото ни вълнува и да ни отговори, ако влезе.

# 8 151
нищо няма да ти стане от цяла доза, просто вероятно втората половина е излишна и не дава допълнителна полза,  не че е вредна.

# 8 152
Колкото повече, толкова повече.

# 8 153
Антеа, може и така да е, не знам. Щом това са установили за максимално добре, може би е така.
Само дето аз имам и други мисли.
Целта на СЗО е да покрие населението максимално по цялото земно кълбо си мисля, особен Азия, Африка, че и Южна Америка. Това си е все материал, който трябва да се произведе, ресурси. Отделно първите боцнати се вижда, че ги повтаря и боледуват без ваксините, но и тези с ваксините им пада защитата. Затова и Израел първи почнаха с бустерите, но те бяха Пфайзер мисля. В други страни същото се установи, та...За мен може и да е така правилно с дозировката, но може и да се прави с цел икономия и максимално някаква допълнителна защита за половин доза да активира заспалите антитела или знам ли. Та нещо, като с маските . Няма маски на пазара и не били толкова важни, после има маски и хоп били важни. Когато нещо е дефицит и то за здравето е ясно, че няма да кажат, всеки ще търси да се уреди максимално в другите страни (за нас е ясно, ние сме изключение от всичко)
Но пък може и да е така...не знам. Ако имаш антитела те имат ли значение за бустерите. Тук също питаха хора. В Израел, като почнаха да боледуват ваксинирани (там нямат фалшиви толкова сертификати, та са реални) бяха изследвали (отдавна беше) , че хора с по-малко от 200 баута са изложени на опасност, ако са възрастни, със заболявания и т.н. Затова и взеха решение бързо за бустерите и пак..поставиха граници над 65 г в началото, да са рискови и т.н. Просто или нямат толкова ваксини, или се предпазват да не объркат нещо.

# 8 154
  • София
Фани и да го мислим вече няма значение.
Сложоли сме си цяла трета доза, лекари са ни я сложили. Едва ли има някакъв висок риск, че е цяла. Като имаш предвид, че преди третата имаме по две цели на доста по-малък интервал. Всичко ще е наред. Stuck Out Tongue Winking Eye
Направили сме каквото трябва.

# 8 155
Фани, всичко ще е наред Hug
Споко.

# 8 156
Е споко съм, мен тромбите ме притесняват.
Не знам, но много популярни уж личности изведнъж се разболяха , при това уж ваксинирани, ама май бустери не са сложили или..
Това Кунчев, Фандъкова, Нинова, една друга по туризма Балтова ли беше, все тези дни се заразиха. Не вярвам да не знаят как да се пазят, да не ги следят, да не правят профилактика.. не са кат нас. На мен ми е странно този бум за седмица няма. И пак пиша, известни са, а колко обикновени, като нас има... все прекарали, ваксинирани..и пак се заразили, ми не ми харесва хич.

# 8 157
Сега пък се питам цяла доза Модерна да не вземе нещо да ми стане.
Отделно пък половин доза, ако е, както ще стане може да се мина, та...
И какви ваксини да слагаме и кога е най-добре за бустери.
Антителата имат ли значение да си биеш бустер или нямат отношение.
Да ти кажа, с нетърпение чакам да минат шест месеца от втората ми доза, за да отида в първия възможен ден и да си поискам именно Модерна и то стискам палци да е цяла доза все още. Разбира се, Пфайзер също ми е напълно приемливо, но в обстановката наоколо няма нищо утешително и искам най-високата възможна защита колкото се може по-скоро(изобщо не съм специалист, опитвам се да се ориентирам по каквото има в информационното пространство по въпроса). Антитела нямам намерение да проверявам.

# 8 158
  • София
Фани, така е. Гаранция няма за нищо на 100 %. Слагаме ги, за да сме защитени и дори да се разболеем да го изкараме по-леко. Мисли така, защото другото не е ок.
Писала съм, че мъжът ми изкара не лек ковид преди почти шест месеца, бях неотлъчно до него, но аз не се разболях. Да, нямам гаранция, че няма да ме хване някой ден, но си сложих третата доза с идята, че може да се изкара по-леко. Колежката ми сега е с ковид, ваксинирана е. Бяхме на обучение с нея, спахме в една стая в хотела преди да прояви симптоми. Може да се е зараила като се върнахме, не знам. По-важното е, че го кара леко. Мислила, че е леко настинала от промяната на времето, докато не е изгубила обоняние на третият ден. Днес я чух, чувства се добре, само умората е останала. Не можем да предвидим всичко. Така, че вярвай, че си направила най-доброто за себе си. Simple Smile

# 8 159
Може да е коментирано, но съм го пропуснала. Третата доза само на определени групи ли се поставя или може по желание след 180 дни?

Общи условия

Активация на акаунт