Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 442
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 445
Дидолина, аз съм с АЗ, защото бях от първите, нямаше друга опция тогава. Сега мисля да сложа бустер Модерна. Никак не ми повлия ваксината на сърцето.
Майка и леля са с ПМ. Леля ми е напълно извън ритъм. Майка влиза/излиза. И двете са ваксинирани, без никакви проблеми. Майка е с Пфайзер, леля с АЗ.
За синините, на майка също се пукат вени, ваксината не е повлияла отрицателно.
Действай смело! Hug

# 8 446
пфф не ме подмина отново и "любимата" ми Covid Arm -  бавно, но славно се появи след 24 часа и си се разраства, явно от нея идва и болката
не бях следила след март какво се пише за нея, сега разръчках и има данни, че се случва и след трета инжекция

# 8 447
Честито, ръката ще мине. Бях чела, че се влияе добре от локално приложен кул пач (лепенка за чело с охлаждащ гел).

# 8 448
  • Бургас
Някой с една доза АЗ пробвал ли е да си довърши ваксинацията, моят син е с първа доза от март и сега иска да сложи втора АЗ или Джонсън, но сега прочетох в един местен сайт, че от днес системата допускала само ваксина на Пфайзер в такива случаи, щото се водела бустерна, а бустерни АЗ и ДД не били одобрени

# 8 449
  • София
Девичка Благодаря 🙌. Благодаря и на Шарлот, че си направихте труда да ми отговорите.
Имам записани часове за няколко прегледа, след днешния ден побърках личната лекарка..В момента съм на инжекции с фраксипарин-няма да казвам че в БГ го няма и кой как си го намира... Си е лично негов проблем.
Жената твърдо отказва, защото трябва да се разпише, че тя е съгласна /в случая тя не е/, че лично аз ще издържа на ваксинацията 🤐. Каза ми които иска да ти слага ваксина, да ти се разпише, аз не съм съгласна. Да уточня мама е с ХОББ, Тате е с диабет, тях ги привика им им сложи, мен не ме ще.
Работя в банка, шефа заради мен отдели кабинет да сме само 3 Момичета, защото цяла година работих в къщи... Ми писна ми и аз съм човек, много е трудно да работиш у дома.. Днес ми каза, няма ваксина, пак в къщи, ама аз искам..... Ама никой не поема риска, сега какво правим?

# 8 450
Преди месец мой познат след ваксина се разболя, но не зарази жена си, също ваксинирана. Тогава бях убедена, че ваксиниран не може да зарази друг ваксиниран. /То реално и настоящите мерки уж натам клонят/. Но сега се случва у дома и се притеснява. Съпругът ми от днес е поюожителен след ваксинация преди 2 месеца. Аз също съм ваксинирана, но се пазя, доколкото е възможно - отделни стаи, съдове и прибори за хранене, кърпи.
Имате ли преки наблюдения ваксинираните болни заразяват ли ваксинирани?

# 8 451
Преди месец мой познат след ваксина се разболя, но не зарази жена си, също ваксинирана. Тогава бях убедена, че ваксиниран не може да зарази друг ваксиниран. /То реално и настоящите мерки уж натам клонят/. Но сега се случва у дома и се притеснява. Съпругът ми от днес е поюожителен след ваксинация преди 2 месеца. Аз също съм ваксинирана, но се пазя, доколкото е възможно - отделни стаи, съдове и прибори за хранене, кърпи.
С коя ваксина сте двамата?

# 8 452
С коя ваксина сте двамата?
С Янсен.

# 8 453
  • София
Здравейте и от мене !  Поправям малко поста си. Тази вечер (в резултат от въвеждането на зеления сертификат) пред Окръжна Болница имаше опашка от чакащи 30 човека , а пред централната лаборатория Рамус в Дружба на бул. Капитан Димитър Списаревски имаше чакащи 50 човека(тя работи до 20:00).

Ваксинирах се с Pfizer пролетта преди 6 месеца. Страничните ефекти веднага след първа и втора доза бяха минимални. Говорил съм с различни хора и споменаха за много лека мускулна треска и лека умора. Болеше ме леко мястото, където е убождането за 2 дни. Според мене е важно да се каже на коя ръка да поставят дозата. Аз съм десничар и избрах лявата ръка.

Получих страничен ефект няколко седмици след втората доза на дясната ръка, който много трудно установих, че е от ваксината. Не беше подуто и не ме е боляло въобще. Това са съдови изменения и приличат малко на стрии. С Lioton 1000 и студен компрес ръката се изчисти.

С две думи доволен съм от ваксината и то много. Направих си тест за неутрализиращи антитела, които реално могат да ме предпазват в Рамус(IGg) месец след втората доза и имах предостатъчно антитела:

Скоро ще направя пак и ще видя как е положението. Имам познати с автоимунни заболявания - не са се оплакали от двете дози на Pfizer.

Пункта в Окръжна Болница в София е в една барака близо до спешното отделение. Нямаше нито един човек преди няколко дни като минавах оттам, но сега опашката е дълга.. По телефона бяха много любезни. Ходи се без предварително записване. Работят от 8 до 20:00 от понеделник до неделя. Според мене е добре предварително да си разпечатате декларацията за съгласие и да си я попълните предварително в къщи. След втората доза директно си получавате сертификат за ваксините. С референтния номер на втората ваксина си изкарах и зелен сертификат.

Посъветваха ме да взимам три дни преди и три дни след ваксинация Aerius (противоалергично) и аз го направих. Може и ксизал. След поставянето на всяка доза трябва да се изчака 15 минути близо до кабинета за евентуална  алергична реакция. Мене така ме посъветваха.

За съжаление прочетох , че антителата на Pfizer намаляват с течение на времето и ще си поставя трета бустерна доза на Модерна. Така реших.

https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5 … pfizer/a-59230059

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 21:42 от javor1980

# 8 454
  • София

При мен човек ваксиниран с Пфайзер се зарази три месеца след ваксината и зарази и другия, който живееше в жилището - ваксиниран с Модерна също три месеца преди това.

# 8 455
  • Бургас
да, аз се заразих от ваксиниран

# 8 456
  • София

С делта щама ли ? Имаш ли достатъчно антитела ?

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 00:06 от javor1980

# 8 457
  • Стара Загора

Моя колежка се ваксинира лятото, сега е положителна и с 2-нна пневмония. Заразила е всички в семейството си.

# 8 458
  • София

Моя колежка се ваксинира лятото, сега е положителна и с 2-нна пневмония. Заразила е всички в семейството си.

С каква ваксина е тя ?

# 8 459
Здравейте! Няма  как да изчета всичко,което сте писали. Медицинско лице съм и съм наясно с доста неща. Искам да попитам тези,които са боледували и после са се ваксинирали с Модерна каква ви беше реакцията след първа и втора доза? Аз изкарах ковид декември,според мен беше средно тежко, само вкъщи, не стигнах до болница и не съм пила кортикостероиди,които подтискат имунитета, януари месец имах мнооооого антитела и си казах,че поне година няма да мисля за ваксина, въпреки че професията ни е високо рискова.Но на 23.09 почина моя близка колежка,която се зарази от пациент, отиде си за седмица от вдигането на много висока температура, тя имаше малко антитела след много леко изкаран ковид и мислеше да се ваксинира, но не успя за съжаление. Аз доста се стреснах и си направих в понеделник на 27.09 тест за вирус неутрализиращи антитела,който показва процент защита и ми беше 36 %, прецених,че е малко и си сложих във вторник първа доза на Модерна. През нощта като ме затресе и затраках зъби, три дни почти бях на легло, с температура около 38 и нещо до 39 и нещо, ръката,че ме боля изобщо не обръщах внимание. Очевидно имунитета ми клетъчен и хуморален ( с антителата) работи здраво.Та направо си ме е страх от втората доза ,няма как ще я слагам.
Извинявам се,че стана дълго, като се замисля май чакам някой да ме успокои..

Ваксинирах се с Модерна 6 месеца след прекаран ковид.
При първата игла имах реакция, ден на легло, спах много, температура, втрисане и това тракане на зъби, херпес даже ми изби, няколко дни силна болка в ръката. Бих го нарекла средна реакция, не силна чак, защото реално само ден бях абсолютно нетрудоспособна 😁 и не ми беше много зле, защото имах възможността цял ден да лежа и да спя

На втората общо взето същите симптоми, но много по-слаби и за по-кратко. Даже си поработвах от вкъщи, но просто ми беше по-уморено. И пак пустият херпес изби.
А взимаше ли нещо за реакциите - например парацетамол?

Общи условия

Активация на акаунт