Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 437
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 430
Аз се ваксинирах с Pfizer след неуспешен трансфер. Препоръката беше 2 месеца да се изчака до следваща процедура / трансфер. Нямах абсолютно никакви странични ефекти, освен поносима болка в ръката. Рано ми е за трета доза.  
Допълвам - с високорискова тромбофилия съм, затова държах на Pfizer или Модерна.

# 8 431
  • София
Дидолина, възможно е да смятат, че някое от заболяванията ти в момента не е под контрол и затова да съветват така. Точно затова е важно всички останали да се ваксинират. Хубаво е, че близките ти са ваксинирани. Ти си работи от дома. Това за момента е максимума за хора с реални противопоказания.
Да играе пулса, чудят се за нова коронарография, а и не могат да овладеят "пукането на вените".
Ако ли не ще съм от тези 3 % дето ще си седят така, за съжаление.

# 8 432
Дидолина, възможно е да смятат, че някое от заболяванията ти в момента не е под контрол и затова да съветват така. Точно затова е важно всички останали да се ваксинират. Хубаво е, че близките ти са ваксинирани. Ти си работи от дома. Това за момента е максимума за хора с реални противопоказания.
Да играе пулса, чудят се за нова коронарография, а и не могат да овладеят "пукането на вените".
Ако ли не ще съм от тези 3 % дето ще си седят така, за съжаление.
Не ми звучи като да сте противопоказана за ваксинация. Моя близка е със сърдечна аритмия, висок пулс, сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето, диабет, дори ревматологична болест и е ваксинирана с 2 дози Пфайзер. Точно такива като Вас трябва да се ваксинират приоритетно. А пукането на вените пък съвсем не е контраиндикация.

# 8 433
В Иван Рилски ще пускат нов тест за Клетъчен имунитет:

# 8 434
Такъв клетъчен тест струва 180лв., поне при нас е толкова.

# 8 435
Имунологичните изследвания са си много скъпи. Но пък има търсене вероятно.

# 8 436
И аз мисля сега, че народът ще се юрне да прави ваксини, даже няма да се учудя, ако вземат да свършат;)
Във вторник отивам за втората доза и може да се наложи и да чакам, а като бях за първата имаше трима човека само.

# 8 437
Ами като не се ваксинираха цяло лято ,като ги молеха и нямаше хора по кабинетите,сега да чакат пак на опашки.
Аз съм с Астра Зенека от април,и сега се чудя за реимунизация,коя ваксина да предпочета?

# 8 438
И аз мисля сега, че народът ще се юрне да прави ваксини, даже няма да се учудя, ако вземат да свършат;)
Във вторник отивам за втората доза и може да се наложи и да чакам, а като бях за първата имаше трима човека само.

Спокойно,опашките ще са за много кратко. Хората още не са разбрали,че поне засега липсата на сертификат не ги ограничава особено!

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 18:23 от ev55

# 8 439
  • SF
Отпадна ли това, че сертификатът става валиден 14 дни след завършен цикъл?
ММ си проверяваше неговия сертификат с приложение, изписа му, че е валиден, а не са минали 14 дни след втора доза.

Сертификатът е валиден от момента на издаването. От деня на ваксинацията.
Антителата се изграждат в първите 14 дни.

# 8 440
Ами като не се ваксинираха цяло лято ,като ги молеха и нямаше хора по кабинетите,сега да чакат пак на опашки.
Аз съм с Астра Зенека от април,и сега се чудя за реимунизация,коя ваксина да предпочета?

Модерна.

# 8 441
Ох, извинявайте, но този сертификат, който получаваме при ваксиниране, него ли разнасяме със себе си - не може ли някак реално да е цифров, на някакво приложение на телефона - или аз нещо не съм разбрала.

Пак се извинявам за въпроса, ако звучи малоумно, но не мога да се ориентирам какво имат пред вид с "цифров".

Здравейте! Нямам мобилен нет (особеностна характера) за което, просто снимах с телефона сертификата и бар кода! пътувала съм в чужбина, просто го показвам, никакъв проблем!

# 8 442
Здравейте! Няма  как да изчета всичко,което сте писали. Медицинско лице съм и съм наясно с доста неща. Искам да попитам тези,които са боледували и после са се ваксинирали с Модерна каква ви беше реакцията след първа и втора доза? Аз изкарах ковид декември,според мен беше средно тежко, само вкъщи, не стигнах до болница и не съм пила кортикостероиди,които подтискат имунитета, януари месец имах мнооооого антитела и си казах,че поне година няма да мисля за ваксина, въпреки че професията ни е високо рискова.Но на 23.09 почина моя близка колежка,която се зарази от пациент, отиде си за седмица от вдигането на много висока температура, тя имаше малко антитела след много леко изкаран ковид и мислеше да се ваксинира, но не успя за съжаление. Аз доста се стреснах и си направих в понеделник на 27.09 тест за вирус неутрализиращи антитела,който показва процент защита и ми беше 36 %, прецених,че е малко и си сложих във вторник първа доза на Модерна. През нощта като ме затресе и затраках зъби, три дни почти бях на легло, с температура около 38 и нещо до 39 и нещо, ръката,че ме боля изобщо не обръщах внимание. Очевидно имунитета ми клетъчен и хуморален ( с антителата) работи здраво.Та направо си ме е страх от втората доза ,няма как ще я слагам.
Извинявам се,че стана дълго, като се замисля май чакам някой да ме успокои..

Ваксинирах се с Модерна 6 месеца след прекаран ковид.
При първата игла имах реакция, ден на легло, спах много, температура, втрисане и това тракане на зъби, херпес даже ми изби, няколко дни силна болка в ръката. Бих го нарекла средна реакция, не силна чак, защото реално само ден бях абсолютно нетрудоспособна 😁 и не ми беше много зле, защото имах възможността цял ден да лежа и да спя

На втората общо взето същите симптоми, но много по-слаби и за по-кратко. Даже си поработвах от вкъщи, но просто ми беше по-уморено. И пак пустият херпес изби.

# 8 443
Здравейте! Няма  как да изчета всичко,което сте писали. Медицинско лице съм и съм наясно с доста неща. Искам да попитам тези,които са боледували и после са се ваксинирали с Модерна каква ви беше реакцията след първа и втора доза? Аз изкарах ковид декември,според мен беше средно тежко, само вкъщи, не стигнах до болница и не съм пила кортикостероиди,които подтискат имунитета, януари месец имах мнооооого антитела и си казах,че поне година няма да мисля за ваксина, въпреки че професията ни е високо рискова.Но на 23.09 почина моя близка колежка,която се зарази от пациент, отиде си за седмица от вдигането на много висока температура, тя имаше малко антитела след много леко изкаран ковид и мислеше да се ваксинира, но не успя за съжаление. Аз доста се стреснах и си направих в понеделник на 27.09 тест за вирус неутрализиращи антитела,който показва процент защита и ми беше 36 %, прецених,че е малко и си сложих във вторник първа доза на Модерна. През нощта като ме затресе и затраках зъби, три дни почти бях на легло, с температура около 38 и нещо до 39 и нещо, ръката,че ме боля изобщо не обръщах внимание. Очевидно имунитета ми клетъчен и хуморален ( с антителата) работи здраво.Та направо си ме е страх от втората доза ,няма как ще я слагам.
Извинявам се,че стана дълго, като се замисля май чакам някой да ме успокои..

Ваксинирах се с Модерна 6 месеца след прекаран ковид.
При първата игла имах реакция, ден на легло, спах много, температура, втрисане и това тракане на зъби, херпес даже ми изби, няколко дни силна болка в ръката. Бих го нарекла средна реакция, не силна чак, защото реално само ден бях абсолютно нетрудоспособна 😁

На втората общо взето същите симптоми, но много по-слаби и за по-кратко. Даже си поработвах от вкъщи, но просто ми беше по-уморено. И пак пустият херпес изби.
Ох, бях забравила за херпеса , и при мен се появи. Дано втората доза да е за по-кратко температурата. Отсега си писах почивен следващия ден.

# 8 444
  • In the land of Never Never
Днес сутринта при личната си сложих тази на Джонсън. Още миналата седмица й казах, че искам да се ваксинирам, но трябваше да се съберат пет души, за да се отвори флакона.
Тя се оплака, че са се записвали хора, но не са идвали, когато е слагала тази на Модерна, и после трябвало да бракува дози, което било сложно, много писане, и за това няма желание да взема повече антиковид ваксини. Тази на Джонсън й била последната налична.
Засега не чувствам някаква реакция, дано да няма и по-нататък. Мисля след две седмици да си пусна антитела, въпреки че казват, че не са определящи доколко си защитен, но все пак, дали ваксината е свършила някаква работа.
Мисля да си сложа и антигрип ваксина, личната ми каза, че има налични, и ще ми сложи след месец, имам право на безплатна.

Общи условия

Активация на акаунт