Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 126
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 880
И какво (очаквано) излиза, че освен най-глупавия народ имаме и най-залюханите професори, лекари, а, и журналисти.
 Всеки си плещи каквото си иска по националния ефир и става манджа с грозде без никаква полза в крайна сметка.

# 8 881
Освен какво говорят, показателно е и какво правят лекарите, а те се ваксинират, дори след прекаран ковид - мои познати лекари и зъболекари поне.
Проф. Кюркчиев също ваксинира дъщеря си на 17г.след изкаран ковид, така че лично аз нямах съмнение да ваксинирам сина си на същата възраст.

# 8 882
  • Варна
И понеже имунитетът е нетраен (минимум 6-8 месеца в общия случай след преболедуване) се препоръчва да се ваксинират НЕПОСРЕДСТВЕНО след оздравяване? Ъъъ, логиката, моля? Не е ли по-логично и нормално да се ваксинираш, когато имунитетът започне да намалява, т.е. поне за няколко месеца да се възползваш от него? То и за имунитета след Пфайзер излязоха изследвания, че след 5-тата седмица драстично започва да спада. Ама се чака минимум 6 месеца за бустер. Естественият имунитет не спада за 5 седмици, в същото време се препоръчва веднага след оздравяване да го бустнеш? Е защо така?

# 8 883
buttercake, човекът е от Пловдив. Там му правиха операцията и химиото. Не само на него, на всички онкоболни не препоръчват, по-точно забраняват разбирам. Не вярвам да ме лъже, той е много изпълнителен, доста преживя, бори...Може би, заради вливанията му се нещо вените съсипаха и сложи някакъв порт, за по-леко уж. Но пък някакъв тромб там нещо се образувал и би фраксипарин, дори още май взима. Това на ръката, нещо малко било, но имало бучка. Лошото е , че тръгна на работа и ми е мъчно, ако се зарази....след такава борба. Ми казвам му, ама той си слуша лекарите, питал е няколко и то във времето. Май месец му приключи химиотерапията. Минаха шест месеца и пак...не било добре да се боцка с ваксина. Аз не съм мед.лице, само казвам колко е важно и да пита и други, и други.. По това съдя, че на много места онкоболните не им препоръчват, дори им казват, че не е добре да се ваксинират и хората слушат и изпълняват. Сега дали така трябва...аз не знам, но не слагат ваксини и са уязвими.

# 8 884
  • София
......
 Ако всички се бяхте ваксинирали с по две, сега нямаше да има такъв наплив и за трета.
Израел говори друго.... ако там започнат да слагат и 4-та, за мен ще е сигнал, че трябва да се бодем на всеки 6 месеца, поне за някакъв период от време година, две ...

# 8 885
В началото нали се каза, че трябват 2 дози. Сега ви чета, че някои си бият и трета доза.
По собствено желание ли го правите или е задължително и трета доза.
Не, не е задължително, ваксинацията е доброволна. Пътища към ковид сертификат има много. Кеф ти естествен имунитет - боледувай си. Кеф ти тест - прави тест. Кеф ти ваксина - ваксинирай се. Само не очаквай без имунитет и без доказателство, че в момента си здрава, да бъдеш третирана по същия начин, по който преболедувалите, ваксинираните и доказано здравите. В крайна сметка ако не си лекар, сервитьорка, продавачка в мол или работничка в дом за стари хора, ваксина за работата не ти искат.

# 8 886
......
 Ако всички се бяхте ваксинирали с по две, сега нямаше да има такъв наплив и за трета.
Израел говори друго.... ако там започнат да слагат и 4-та, за мен ще е сигнал, че трябва да се бодем на всеки 6 месеца, поне за някакъв период от време година, две ...
Още не слагат четвърта доза в Израел. Само се запасяват да имат, но го очакват. Резултатите след третата доза са добри към момента, но наистина мислят след няколко месеца за следващ бустер. Запасяват се обаче според мен с вече съществуващите ваксини и ми е чудно защо не чакат новите с подобренията уж. Иначе и там колкото и да се стараеха и да имаше масовост и т.н. не е цялото население покрито, не помня какъв е процента. За Англия дето това-онова, вчера четох някъде, че били 68% достигнали само и то с децата след 12г. Т.е. пълнолетното население не е обхванато достатъчно според мен. Там се заразяват сега предимно деца под 12г и разпространяват, за тях няма ваксина и са уязвими.
Ние тук сякаш фантастика четем и си седим ей-така, някой да ни реши проблема. Повече се интересуваме защо ваксинирани се заразяват в другите страни, а не какво е тук положението без ваксина и първи по смъртност. Няма и след години да ги стигнем, не че ми се боде и на мен ваксина, мисли и т.н. В дългосрочен план обаче този ковид ще ни види сметката на всички си мисля. Много негативно съм настроена нещо. Не виждам изход никакъв  занапред и изобщо. А българите сме бита карта направо. Който има близки в чужбина, къде и да е, да отива поне да се спасява. То това е тиха война, биологична за мен. Просто умираме без оръжие, целият свят. Ако си мислят тези дето са против ваксините , че те утрепват човечеството са в голяма заблуда. Ваксините просто отлагат агонията. Бих казала, купуваш си няколко месеца още и то с късмет. Но...както писах, днес съм кисела и негативна, дано не съм права.

# 8 887
Момичета мисля да се ваксинирам с активен Базед и бременност в 5 месец, съпруга ми е ваксиниран, аз отлагах защото ендокринолозите ме посъветваха, първо да ми мине оерацията за отстраняване на щитовидната жлеза, после забременях и операцията се отмени. Сега нямат доататъчно и формация и за това ме съветват първо да родя, но много да се пазя от Ковид, което е трудна работа. Сина ми е 4 години все се налага да излизаме и да се срещаме с ограничени хорица (антиваксъри) с техните деца, играе моя син. Съпруга ми работи в болница, често е контактен с Ковид макар и ваксиниран за него риска от тежко боледуване е малък, но за мен е висок... Имам малко притеснения заради съветите на ендокринолозите, но май ще се ваксинирам въпреки тях. Мнения? Или дама в подобна ситуация?

# 8 888
нови ваксини с "подобрения" надали ще има, поне от настоящите, които са одобрени - поставянето на бустъри от предишните производства възстановява високата защита срещу инфекции, което за момента обезсмисля произвеждането на милиарди дози с видоизменена ваксина срещу конкретен вариант; при гриповете, знаем, е друго - там са различни щамове, затова ваксините се преработват годишно срещу най-очакваните щамове, които се предполага, че ще преобладават

и, да, най-вероятно ще има и четвърта доза, гледаме Израел и си правим сметката, видя се много добре, че каквото се случи при тях още от юни, се повтори почти навсякъде; аз съм съвсем ок с 6-месечно поддържане на имунитета - ваксинираме си котката на 3 месеца, дето се казва, та за смъртоносна болест по хората ли няма да го правим

# 8 889
  • София
Елорка, допусни, че ваксинираните сме както твоето лечение на ИР. Противно на необразованите лекари. Аз съм с модерна от март.   Това лято много пътувах, из Щатите, включително в два щата с нашето сегашно ниво на делта заразяване, еми, пази ме модерната. И сега ме пази. И пазя останалите, а това е 50% от търсения резултат.  А съм с Хашимото, ИР, екстрасистоли.

И трета игла модерна ще си сложа, руснаците казват “Който сам се пази, и Бог го пази.”

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 12:30 от Sharky*

# 8 890
Ели, не съм във вашето положение, но и моят мъж работи в болница (в администрацията). Домъкна вируса още през март миналата година, имах късмет и предполагам го изкарах безсимптомно. Предвид, че и ваксинираните се заразяват риска някой да донесе у вас вируса е доста голям.

# 8 891
  • SF

Аз СЪМ с такава нагласа още от времето, когато се заговори, че пускат ваксините срещу ковид за масово ваксиниране. Вирусът ще мутира, а те ще правят ваксини срещу новите щамове, които ще се появяват, защото старите щамове са омаломощени и търсят начин да се трансформират. Ако ме чете някой учен, може и да се смее на моето обяснение, но бях с усещането, че ваксинацията ще е сезонна и ваксината ще се адаптира на всеки шест месеца, а ние ще се ъпдейтваме. Това е на база опита ми с грипните ваксини. Ваксинация срещу грип предпазва за сезона и следващата година се прави нова.

# 8 892
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук. С приятелят ми правим опити за бебе, но се притеснявам, защото близка моя приятелка се ваксинира преди 6 месеца и сега не може да забременее, правила си е тестове и изследвания и тя и мъжът и, и няма фактори или симптоми, които пречат на зачеването.

Има ли някоя от вас във форума, която е забременяла след като се е ваксинирала.
Въпросът ми е сериозен, моля без подигравки, нека отговорят само хора, които са минали през това.

Благодаря 🙏

# 8 893
Има. Приятелката ви вероятно има други проблеми, да посетят репродуктивен специалист.

# 8 894
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук. С приятелят ми правим опити за бебе, но се притеснявам, защото близка моя приятелка се ваксинира преди 6 месеца и сега не може да забременее, правила си е тестове и изследвания и тя и мъжът и, и няма фактори или симптоми, които пречат на зачеването.

Има ли някоя от вас във форума, която е забременяла след като се е ваксинирала.
Въпросът ми е сериозен, моля без подигравки, нека отговорят само хора, които са минали през това.

Благодаря 🙏

Това което съм чела предимно в немски форуми е, че има много забременели след ваксината на Pfizer. Проблем има при  много хора обаче че в периода до 15-16 седмица сърцето на плода спира да се развива. Това са случай при които ваксинирането е станало в началото на бременността и хората още не са знаели. Има разбира се и много хора при които няма проблем. В Германия ваксинацията при бременни е силно непрепоръчителна в първия триместър. Във втория е най-подходящия период.  Другото което знам от много близък е, че преди инвитро процедурата им беше казано да не се ваксинират или ако се да се изчака 6 месеца за процедурата. В момента жената е бременна без ваксина в 5 месец с близнаци. Разбира се не може да се каже, че нямаше да е така и с ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт