Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 040
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 955
След две дози Pfizer,трета Moderna. Grinning Misc Syringe

# 8 956
И аз май клоня към този вариант 😀

# 8 957
  • Пловдив
Марго, кога ти беше втората доза?

# 8 958

Ако не пазят картончето дето са им записвали ваксинацията , вече ...не знам. Може би чрез пациентското досие при ЛЛ , ако желае може да го принтира. Там е отразено мисля.

По егн ги намират в системата. На нас така ни изпечатаха на майка сертификата  в друг пункт само с нейното Егн. Беше месец юни и нямаше опашки.

След ваксинираме, дори и да ти дават  сертификат, той в действителност става валиден  след определен период.  Примерно за Файзер беше 2 седмици след поставяне на втората доза. За янсен май беше месец след ваксинирането, дано не греша. Т. Е сертификат имаш но не  е действащ. Тук не говоря за бг и трактуванията за бг -  на нас всичко ни е изкривено. Само в бг може действието на сертификат за боледуване да се удължи до година или да смятат сертификата за валиден от деня след поставяне на ваксината. Това клони към абсурд, но кое в бг е нормално.
В случая, при пътуване в чужбина ( за останалата част от света, където си има реални предписания) сертификатът важи както е предписано и няма такъв който да е в сила веднага след поставяне на ваксината. За веднага - си правиш тест но дори и с теста може да има държави, в които си в карантина определен период.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 23:56 от _re_ge

# 8 959
  • София
Имах на няколко пъти някакво втрисване или временна отпадналост преди да се ваксинирам, както и мои близки и приятели. След като минаха няколко такива кратки епизода спрях да си мисля , че ме е хванал ковид и претръпнах.

Посъветваха ме и си купих оксиметър преди половин година . Има и по-евтини варианти и вършат работа. Казвали са ми , че ако падне сатурацията под 87-90 веднага трябва лекар ! Измерва пулс и сатурация(насищане на кръвта с кислород). Малко по-спокоен съм аз и моите роднини, че го имам. Друго си е да измериш.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 00:18 от javor1980

# 8 960
  • тук и там
Да се отчета и тук.С напълно завършен курс ваксинация-Пфайзер. Последна доза -09.07. С Ковид съм, първи симптоми- суха кашлица и ринит на 17.10. От 18.10 започнах да вдигам температура,която се влияше добре от температуропонижаващи.Четири дни бях с температура.  Липса на апетит също. В четвъртък 21.10 спрях да вдигам температура, но пък загубих обоняние. Като изключим липсата на обоняние и това че все още кашлям от време на време, се чувствам добре и почти оздравяла. До 28.10 съм в карантина.Ако не беше липсата на обоняние-направо напълно оздравяла бих се писала вече.
Радвам се,че се ваксинирах. Относително леко го изкарах.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 01:03 от Kaisia

# 8 961
  • София
Янсен никога не е трябвало да бъде еднодозова ваксина. Дори 2 дози на Янсен са много по-слаби за стимулиране на клетъчен имунитет спрямо 2 дози Файзър. Няма смисъл от Янсен, след като човек не се ваксинира само за сертификата. Много учени се изказаха, че е слаба ваксина, тук трябва направо да я премахнат, за да нямаме много случаи на пробив при ваксинирани, след като основно се ваксинират с нея само заради сертификата и също да не се объркват хората, че въобще има смисъл от Янсен при изобилие от Файзър. Ако имаше само Янсен, а Файзър и Модерна не съществуваха, то тогава щеше да е добра ваксина, но няма никаква логика човек да се ваксинира с нея, след като иРНК ваксините ги има и са еднакво достъпни.
И защо пък да я махат. Аз не бих се ваксинирала с Файзер и Модерна. Държах да е векторна ваксината. Дъщеря ми на 18 г. е ваксинирана умишлено с Янсен, и не заради сертификата. Тя също не желае иРНК ваксина. Тука вече някои лаици почнаха да се изказват с огромен авторитет в собствените си очи.

# 8 962
Вчера се ваксинирах с Модерна и госпожата, която ми я би каза, че след втората игла ще ми даде сертификат. Да, но сега четох, че трябва след първата.
Не ми даде никакъв документ, че ми е бита васкина, не зная ни номер, ни нищо. Само попълних документ с лични данни, а тя въведе час на поставяне на ваксината.
Всичко това нормално ли е?
Ако не, моля за съвет какво да правя!

# 8 963
Марго, кога ти беше втората доза?

18.02.2021

# 8 964
  • Варна
Здравейте, имам една доза АЗ от февруари, ако сега сложа Пфайзер, след първа или след втора доза ще ми дадът сертификат? Добра идея ли е тази комбинация?

# 8 965
Здравейте, възможно ли е след първа доза на Файзер да се вдигне 37 температура чак на третия ден, или да търсим друга причина?

# 8 966
  • София
Здравейте, имам една доза АЗ от февруари, ако сега сложа Пфайзер, след първа или след втора доза ще ми дадът сертификат? Добра идея ли е тази комбинация?
Най-вероятно ваксината (Пфайзер) ще ви се брои като първа и сертификата ще ви го издадат след втората доза. На Пфайзер мисля времетраенето между двете дози беше по-кратко.

# 8 967
  • Стара Загора
Вчера се ваксинирах с Модерна и госпожата, която ми я би каза, че след втората игла ще ми даде сертификат. Да, но сега четох, че трябва след първата.
Не ми даде никакъв документ, че ми е бита васкина, не зная ни номер, ни нищо. Само попълних документ с лични данни, а тя въведе час на поставяне на ваксината.
Всичко това нормално ли е?
Ако не, моля за съвет какво да правя!

Попълнили сте информирано съгласие, с което освобождавате от отговорност компанията, създала ваксината.
Обикновено се дава картонче, на което пише кога и каква ваксина е поставена. Сертификатът е само за вътрешно ползване в страната, тъй като след 1-ва игла е незаконен. Щом не Ви е даден, вариантът е да се обадите там, където са Ви я поставили и да помолите да ви го дадат, като кажете ЕГН.

# 8 968
Комбинацията е много добра, в Германия масово след Астра биха Пфайзер.  И Меркел е с тази комбинация. Ще ви издадат сертификат веднага, няма да има нужда да биете втора доза Пфайзер.

# 8 969
А какво мислите за ефективността на Астра Зенека ? Познавате ли хора ваксинирани с нея, но заразени или боледували в последствие ?

Общи условия

Активация на акаунт