Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 024
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 970
  • Стара Загора
А какво мислите за ефективността на Астра Зенека ? Познавате ли хора ваксинирани с нея, но заразени или боледували в последствие ?

Мои познати са с АЗ. До момента не  са боледували от COVID, но се разболяха от грипа, който върлува тази година. Направиха си PCR тестове, защото се бяха притеснили.

# 8 971
  • София
Здравейте, имам една доза АЗ от февруари, ако сега сложа Пфайзер, след първа или след втора доза ще ми дадът сертификат? Добра идея ли е тази комбинация?

Веднага след първия Пфайзер ще ви дадът сертификата. За комбинирането има добри данни

# 8 972
  • Бургас
А какво мислите за ефективността на Астра Зенека ? Познавате ли хора ваксинирани с нея, но заразени или боледували в последствие ?
Познавам, с положителен домашен тест, около седмица силни неразположения.За сверка от същото сем-во Файзер отр. домашен тест, но доста дълго неразположения, но на крака.

# 8 973
Кайсийке, нещо пиеш ли за кашлицата?
но се разболяха от грипа, който върлува тази година.
Има ли и такова животно сега? 🤔

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 09:55 от Lemy

# 8 974
............
Попълнили сте информирано съгласие, с което освобождавате от отговорност компанията, създала ваксината.
.........
Документът се нарича Информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19 и не е за освобождаване от нечия отговорност.

# 8 975
С какъв срок на годност са ваксините на Пфайзер, които слагат в момента?
Изобщо това може ли да се види?

# 8 976
Освен да поискате флакона от къде ще видите годността?

# 8 977
  • София
С какъв срок на годност са ваксините на Пфайзер, които слагат в момента?
Изобщо това може ли да се види?

В България няма ваксини с изтекъл срок на годност

# 8 978
  • Варна
Попълнили сте информирано съгласие, с което освобождавате от отговорност компанията, създала ваксината.
Сериозно? нищо такова не пишеше в информираното съгласие, което аз попълних и подписах.
п.п. от днес в his.bg ми излиза и сертификат за преболедуване, но с 6 месечна валидност (изтекла съответно).  И вашите ли са така? Успокоих се, че ме има в системата, бях започнала да се съмнявам, защото досега не ми излизаше никакъв сертификат. Вероятно е било така, защото е бил изтекъл, а сега се появи във връзка с удължената валидност в страната.

# 8 979
  • тук и там
Леми, нищо не пия вече. Доктора ми изписа един сироп за суха кашлица, но не ми помага особено и го спрях.
Аз не кашлям много, от време на време имам спорадична кашлица, най-често сутрин.
Щях да пиша за ММ-отрицателен е.Но за сметка на това малкото ми дете  е успяло да зарази съседката и синът и. Играха заедно в събота(миналата), преди малкото да прояви симптоми. Нейният син е положителен и безсимптомен..Тя е с класически симптоми-същите като моите.(температура, кашлица, загуба на обоняние,при нея -и на вкус).
Бе странен е този вирус,от където и да го погледнеш. Значи моето малкото заразява мен,  и детето на съседката. Нейното дете-съответно заразява нея.( и тя е ваксинирана). В къщи обаче -ММ и по-голямото дете не се заразяват при двама ковид болни,  и са отрицателни-а не са се  пазили.
Да минава и заминава вече, логика явно няма при ковид..

# 8 980
Аз разбрах, че на сертификатите за преболедуване ще пише 6 месеца, но ще важат 12 за вътрешни цели.

# 8 981
Миналия Ноември две колежки се разболяха от Ковид, аз още една колежка - не. По цял ден сме били заедно в сравнително малко помещение ок. 45 кв. м. Ползвали сме инцидентно едни и същи телефони. Нямам идея как и защо е станало така. Случайност.

# 8 982
  • Стара Загора
............
.........
Документът се нарича Информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19 и не е за освобождаване от нечия отговорност.

Много добре съм запозната с ИС, което е приложение към т.8. (не знам защо, но този линк не мога да го отворя, за това ще цитирам):
"Заявявам че:
1.   съм запознат с ползите от ваксината срещу COVID-19 …………………………… (вписва се търговското име на ваксината), рисковете от заболяването и неговите усложнения; показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт - реално като отидете никой не ви казва какви нежалани реакции могат да настъпят. Описани са в листовките на ваксините. Тук говоря за реакции, различни от болки в ръката, температуа, отпадналост и т.н. Тези са в рамките на нормалното.

# 8 983
  • Sofia
Сериозно? нищо такова не пишеше в информираното съгласие, което аз попълних и подписах.
И аз точно това исках да напиша.
В документа, който аз подписах, преди да се ваксинирам, нямаше нищо за освобождаване на отговорност на когото и да било.
Наистина не знам откъде тръгна тази информация 🙄.

# 8 984
  • София
Flushed
............
.........

Много добре съм запозната с ИС, което е приложение към т.8. (не знам защо, но този линк не мога да го отворя, за това ще цитирам):
"Заявявам че:
1.   съм запознат с ползите от ваксината срещу COVID-19 …………………………… (вписва се търговското име на ваксината), рисковете от заболяването и неговите усложнения; показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт - реално като отидете никой не ви казва какви нежалани реакции могат да настъпят. Описани са в листовките на ваксините. Тук говоря за реакции, различни от болки в ръката, температуа, отпадналост и т.н. Тези са в рамките на нормалното.

Всички нежелани реакции са описани в листовките... Не знам какво очаквате да ви кажат? Гаранция че няма да ви се отвори третото око или че аурата няма да ви потъмнее ли? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт