Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 947 994
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 120
  • София
Millitana, при теб след толкова антибиотици да не е нещо гъбично? Иначе малкия ми син (на 19 г., и вече студент в Щатите), от този същия гаден нековид вирус на третата седмица се докара до бронхит и чак след антибиотик му мина.

# 9 121
Бяха питали д-р Илиев за аспирина, казва че няма никаква нужда и че това се прави само в България от някои, да се изписва при ваксина, не и на запад. Затова ги разбирам фармацевтите, че не са повярвали.

# 9 122
Аз преди малко си говорих с ЛЛ и я питах за аспирин, тъй като съм с аритмия и ще се ваксинирам с Янсен. Направи ми забележка за избора и каза да пия 1 месец аспирин протект. Споделям информативно.

# 9 123
Шарки, уж пия качествени пробиотици от ден първи. Започнах с уроинфекция, смених два антибиотика, и на края на втория хванах този гаден вирус, продължих с бисептол 5 дена и сега вече нищо няма да пия, щото направо се балсамирах отвътре. Не бях пила антибиотици от години. Купих си накрая Ефизол, пише че той е и за гъбички в устната кухина и ще го пробвам. Всичкото това под лекарски надзор, не съм си позволявала самопредписване на нищо по-сериозно. Но е много досадно и все се тествам, да не е Ковид.

# 9 124
За гърло мога да препоръчам ето това, отпушва и носа от ментата
А ментовото масло омекотява леко действието на прополиса и спирта, че иначе много съхне гърлото
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030013698

# 9 125
  • Варна
Има ли някъде информация вдигна ли се драстично броя на ваксинираните тези дни? Само за първия ден от обявяването за въвеждане на зелен сертификат знам че са били около 26 хиляди, а следващите дни?
Днес една колежка най-после се боцна, все нещо чакаше... Даже вика съжалявам, че не го направих лятото.

Вероятно има доста такива дето не са антиваксъри, обаче все нещо чакат, все не са сигурни докрай... Докато не дай си боже не ги сполети самият ковид (в момента седим хоум офис точно заради такава "чудеща се" колежка)

# 9 126
  • Варна
Ами днес са сложени към 15000 дози. Все е файдичка, напоследък интересът беше тотално замрял.

# 9 127
Ами в неделя специално нямаше наплив в РЗИ Варна, пишеше работно време - понеделник-петък, но беше отворено и нямаше един човек отвън да чака..
Аз минавах само транзит ..

# 9 128
Днес се ваксинирах с Pfizer заедно с ММ и свекървата. Сертификат след втора доза. Е не че съм се разбързала за някъде, предпочитам да изчакам отколкото да избързам с еднодозовата.

# 9 129
  • София
Малко офтопик, за алергиите: виждат се лесно от (знаещ) лекар, защото гърлото не червенее, а лилавее. Аналогично, при алергичен ринит, долният клепач на очите лилавее. Но не очаквайте обикновено GP да ги знае тези подробности (аз ги научих по случайност, от лекар в ИСУЛ, когато се бях втурнала да вадя сливиците на дъщеря ми...оцеляха ѝ сливиците).

# 9 130
Аз след втората доза АЗ пих аспирин протект. Казаха ми във ваксинационния център. В аптеката ми с озъбиха, че им писнало да си го самоназначаваме, свършил бил. Не ми повярваха, че лекар ми е казал да го пия. Това май месец.
Напълно прави са фармацевтите да се ядосват. То не остана Аспирин по аптеките за хората с инфаркт заради такива "компетентни" съвети от медицински лица. Механизмът на тромбозата при ваксините е съвсем различен и е свързан с тромбоцитопения, така че Аспиринът освен че няма да помогне, може и сериозно да навреди! 100 читави специалиста се изказаха вече по темата, нашите джипита да се бяха ограмотили малко от малко и да не подвеждат хората!
Идвам и с малко инфо - двама 60-годишни (семейство мъж и жена), ваксинирани преди 7 месеца с Пфайзер, в момента имат хрема, лека кашлица и липса на обоняние... Били "настинали" и си ходят и на работа... Слюнчените тестове от аптеката са им отрицателни, но може би защото ги направиха повече от 7 дни след началото на симптомите... На крак си карат ковид според мен и го карат леко заради ваксината... Но няма как да ги убеди човек да си останат вкъщи... Положението е кошмар.

# 9 131
За да се усети някакъв ефект 20000 на ден е нищо, трябва да са  поне тройно. Вечер след работа минавам покрай МЦ Пирогов, ами чакащите са макс 10.

# 9 132
Mimi9999, след първа игла Модерна пих аспирин протект. В първите два дни по едно вечер, защото се чувствах много зле. Иначе едва ли щях да се сетя.

# 9 133
Шарки, и ние така преди много години - от Исул за вадене на сливиците, директно кацнахме при Мустаков.
Хем преди това имаше тестуване в една болница, кой знае колко стари са им били консумативите.

# 9 134
  • София
Има ли боледували март месец и каква ваксина си сложихте ?
Към днешна дата има 1500 антитела и си мисля за еднодозова сякаш или да изчакам нещо по-ново?

Общи условия

Активация на акаунт