Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бъди съсед герой – предложи помощ на нуждаещите се около теб

  • 3 418
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 8
Кои сме ние?
TimeHeroes е платформа за доброволчество и правене на добро. На повече добро.
При нас ще намериш идеи как да превърнеш времето и уменията си в суперпозитивна сила. Най-ценният ресурс на един човек е времето (плюс уменията, знанията и способностите). А щом искаш да помогнеш, значи си герой. Не от тези, които летят и убиват лошите, а от тези, които правят света по-добър стъпка по стъпка.

През изминалите дни видяхме десетки вдъхновяващи геройства, с които съседи и приятели се подкрепят в настоящата ситуация на изолация, а около теб със сигурност има хора, които са по-застрашени от вируса заради възраст или здравословно състояние. Включи се в последната ни инициатива "Бъди добър съсед" и улесни разпространението на доброто.Предложи помощ с плаката в мисията ни и отскочи вместо тях за продукти или лекарства, изхвърли боклука, или друго, от което имат нужда.

● Принтирай го на лист А4 - черно-бяло или цветно. Алтернативно можеш да препишеш текста на ръка!
● Напиши кой си и дай телефон.
● Отбележи с какво можеш да помогнеш.
● Залепи листа на информационното табло във входа ти (остави контакти и на домоуправителя, в случай че се наложи справка с него)
● Във файла има и дизайн за допълнителна бележка, ако искаш да ползваш при оставянето на продуктите.

ВАЖНО: С каквото и да помагаш на твоите съседи, винаги и задължително го прави по начин, който не изисква физически контакт.

Кликни върху плаката, за да го изтеглиш!


Предпазни мерки
За-дъл-жи-тел-но. Дори да не се чувстваш болен, може да си преносител на вируса и да заразиш околните – а възрастните хора и хората с хронични здравословни проблеми са най-застрашени. Затова:
● Не доброволствай, ако се чувстваш неразположен.
● По възможност, когато изпълняваш задачите, носи маска и ръкавици.
● Мий ръцете си често и обилно със сапун и вода за най-малко 20 секунди или ползвай дезинфектант.
● Не влизай в директен контакт с хората, на които помагаш – оставяй продуктите пред вратата им и им сигнализирай чрез звънеца или по телефона.
● Оставяй бележка заедно с продуктите, която призовава те да бъдат почистени с разтвор от сапун и вода.

Натисни зеления бутон "Ще участвам", за да се отбележиш в листата на съседите, които помагат.


Споделяй истории и снимки от мисията, за да вдъхновиш още съседи герои!
Напиши ни като коментар в темата дали би се включил в нашата инициатива и дали познаваш хора, които имат нужда от твоята помощ. Не забравяй да споделиш интересни истории, клипчета или снимки, които да послужат за вдъхновение на останалите потребители на форума!


На територията на всички общини действат Патронажни служби, които организират доставки по домовете на храна и лекарства на самотно живеещи възрастни хора и хора с увреждания. За територията на гр. София, телефоните за връзка със "Социален патронаж" са 02 818 8522 и 02 818 8523. Потърси номерата и за твоето населено място.

Въпроси относно COVID-19 граждани и организации могат да задават денонощно на телефонната линия на Министерството на здравеопазването: 02 807 8757.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 19:00 от Редактор**

# 1
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 9 642
Не бих споделила, мисля че ще звучи самохвално. Relieved

# 2
  • Мнения: 5 370
Браво на теб, а аз бих казала: не бъди съсед идиот, не ходи да заразяваш съседите си.

Моите съседи викнаха бояджия, не осигуриха нито маска, нито предпазни дрехи. Три дни под ред тоя човек или прихваща или разпространява вируси с близкия контакт на разминаване на лакът разстояние.

Така, че моля ви - не призовавайте хората да причиняват чужда смърт чрез предаване на вируса от човек на много заради едното нарцистично напомпване на егото, че ще кажат колко са герои.

# 3
  • Мнения: 3 634
Имам съседи, които и без корона вируса имат нужда от помощ, така че не мисля точно сега да ги зарязвам да се оправят сами. Вземам всички възможни мерки в тази ситуация и продължавам да живея както преди.
Не бих сложила подобна бележка, хората които имат нужда от помощ отдавна знаят как да ме намерят, а вероятността да се злоупотреби с предложената помощ е доста голяма.

# 4
  • София
  • Мнения: 881
Живеем в момента във вилата ни и около нас има доста възрастни хора, които нямат транспорт, а в самото село няма магазин и постоянно ги питам дали искат нещо от града. Понякога ми поръчват нещо, но ми прави впечатление, че искат малко неща - не се презапасяват, карат на хляб и мляко.
Харесвам такива инициативи и са необходими. Това не означава, че не взимаме предпазни мерки.
Не се самоизтъквам, така е било и преди изолацията

Общи условия

Активация на акаунт