Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 294
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 405
Ronald, аз също ще следя за информации по твоя въпрос, интересува ме заради сина ни, който се разболя два месеца и половина след втора доза Астра (като гледах статистиките той всъщност е един от първите пробиви у нас), края на юли - началото на август го кара, засега смятам, че някъде януари ще е подходящо да си сложи една доза РНК ваксина, базирано на това че след боледуването имаше антитела колкото след ,2 дози РНК, ако не и повече, а до тук има данни, че спадът им се осъществява за около шест месеца

# 9 406
  • София
30 чакащи пред пункта за ваксинация до окръжна болница в София

# 9 407
Колко стана процентът на ваксинираните в нашата страна? Около мене за седмица-две доста хора се ваксинираха. Явно въвеждането на зеления сертификат даде ефект. Миналата събота в 9:00 пред пункта на мола имаше опашка от желаещи да се ваксинират. Оплепихме ли от 20-те процента?

България
1 503 885 напълно имунизирани, 2 847 489 поставени дози, 17672 с бустер
% напълно ваксинирано население - 20,0%

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 12:44 от марго67

# 9 408
  • София
Заразих се 6 м. след втора доза файзер. Надявам се всичко да мине ОК. Въпросът е сега, точно се канех за бустер (но нямах 6 месеца от втора доза), кога е удачно трета, бустерът да сложа?

Аз се заразих 2 месеца и 1 седмица след втора доза Модерна. Точно и аз се чудех след колко време мога да сложа бустер, но ще изчакам със сигурност. След нова година ще го мисля, а до тогава може пък да има подобрения в тези ваксини. Не ти е спешно в момента. Леко да го изкараш.

# 9 409
Явно пробивите при ваксините се дължат на отслабено действие и затова слагат бустери. При някои хора не действат ваксините (не ги лови) , други слаб имунитет изграждат, имат заболявания хронични и те "утрепват" действието бързо и т.н.
Обаче..аз се чудя щом антителата неутрализиращите специално не били показател, кое да се гледа тогава за бустер да сложиш. И бустерът какво точно прави, аз си го обяснявам, че сякаш разбутва вече позаспалите антитела , но не съм наясно. Той колко те пази, какво изобщо да се гледа дали имаш някаква защита, по какво се познава.

# 9 410
  • Варна
Напълно ваксинираните са милион и 504 хиляди почти. Не знам в проценти какво прави това и как се смята всъщност - от общото население ли, от пълнолетното ли, защото май има разминавания в различните публикации и статистики.

# 9 411
  • София
Здравейте, върнах 10-тина страници назад, но не видях, като стрсничен ефект, нищо по-страшно от температура.
Има ли с по-сериозни странични ефекти, като тромбози или миокардит, или починали познати…. Или всичко лошо, което е изписано в интернет е просто заблуда?!

# 9 412
  • София
Аз имах задух след втора доза Пфайзер. Но нищо друго. Мина за 3-4 дни.

# 9 413
Pc sun нямам нито един познат с нещо различно от втрисане. Голяма част от пизнатите ми, включително и аз, бяхме без реакция.

# 9 414
От 4ма у дома с Пфайзер, трима бяхме без реакция, един след втората леко втрисане.
От останалите ни ваксинирани познати общо взето същото.
Покрай нас поне няма никой със сериозна реакция.

# 9 415
Здравейте, върнах 10-тина страници назад, но не видях, като стрсничен ефект, нищо по-страшно от температура.
Има ли с по-сериозни странични ефекти, като тромбози или миокардит, или починали познати…. Или всичко лошо, което е изписано в интернет е просто заблуда?!

Не съм чул за сериозни, но добавям споделено и видяно сред роднини - играещо кръвно (може просто да е забелязано след ваксина), подути лимфни възли при двама роднини, температура за един ден седмица след ваксина, болки в кръста за ден-два. Нищо, което ще ме спре да си сложа бустер след някоя седмица.

# 9 416
  • София
24 часа след трета игла (Модерна след две АЗ) ММ няма никаква реакция, освен болката в бицепса, където е бита иглата. Чак да му завиди човек, аз и този път бях с 39.5, но само 36 часа, за разлика от втората игла, когато ме държа 72. Този път имах и втрисане и сериозна болка на мускули и стави  по цялото тяло.

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 15:24 от Sharky*

# 9 417
Пробив наричам заразяването, а не протичането на болестта.
Бих искала и се надявам да имам защита по. - голяма. За това и ми беше въпроса.

# 9 418
Като ви слушам продължавам да не разбирам този масов страх от ваксините, след като никой няма познат със сериозна реакция, а всеки има познат с тежък Ковид или починал. Аз имам няколко познати с починали роднини и нито един с нещо повече от температурата при ваксината. И на този фон 20% ваксинирани и над 40 %, които казват че никога няма се ваксинират. От къде на къде ще те е страх повече от въображаема заплаха, отколкото от реален враг. И то интелигентни хора уж, не разбирам честно. На ден почиват над 120 човека Всеки ден и никой почти със сериозно усложнение от ваксина...
Close

# 9 419
  • Сан Франциско
Ronald, дано бързо и леко да оздравеете.

За ваксина след преболедуване, споделяла съм в другата тема каква е практиката тук в САЩ. Антитела никой не мери, дори на преболедували, и казват - ако караш Ковид леко, можеш да се ваксинираш веднага след като се почувстваш добре; ако караш тежко - изчакваш 10 дни след изчезването на симптомите; само, ако си лекуван с плазма, тогава чакаш 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт