Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 383
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 16 695
  • София
Най-новите бустери в България са Файзер все още, нали? От Модерна има само за ВА1/2, не се използват най-новите им срещу варианта ВА 4/5?
За сега Пфайзер е ВА 4/5.
Синът ми е с новият Пфайзер (бустер), а ние сме с Модерна.

# 16 696
А знаете ли дали скоро новия бустер Модерна ще е у нас. Този 4-ката или като Пфайзер дето е.
Аз съм с 4 Модерни, вече 4 месеца и половина, мисля да сложа пак ваксина, че грипната я изпуснах и няма в аптеките. Не ми се иска да ги джуркам и да слагам Пфайзер, ама може и нея да сложа, като няма Модерна. Четвъртото ми боцкане-втория бустер Модерна беше от старите си ваксини и не е за Омикрон, та ми се искаше поне сега да съм както трябва модерна, ама... Ще ходя в Пирогов, дано още слагат.

# 16 697
Закога, тя свърши пандемията.

# 16 698
Аз съм с два пъти АЗ, после два бустера модерна и от вчера първи файзер.

А Джонсън кога?

# 16 699
  • София
Аз съм с два пъти АЗ, после два бустера модерна и от вчера първи файзер.

А Джонсън кога?

A книжка с печатчета?

# 16 700
кабинетът във ВМА също е затворен вече

# 16 701
  • София
Колко време след ваксинация може да се дарява кръв?
Бях питала преди година и нещо, мисля че ми отговорихте, но не помня.

И още. Младеж под 18 може ли да дари?

# 16 702
Ако се чувствате добре, може да дарите кръв още в деня след ваксинацията. Хубаво е да измине поне едно денонощие между двете, за да се разграничат евентуално настъпили странични ефекти.
Доколкото ми е известно за кръводаряване е необходимо пълнолетие, за да може да се подпише декларацията за съгласие.

# 16 703
  • София
Ние сложихме бустер октомври. Казали са, че няма да има проблем за кръводаряване.

Разрових се и прочетох и аз Simple Smile
Първият път когато щяхме да даряваме бяхме след АЗ (скоро след ваксината). Сега прочетох 28 дена ако няма странични реакции. А мен първата АЗ ме "повали" Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 09:19 от AnMary

# 16 704
Благодаря на всички за отговорите!
При мен и четвъртата доза не е без хич, но по-лека от третата. 37,2 (само) и силни болки в цялото тяло, заради които се наложи да взема ибупрофен.
В Пирогов ми казаха, че вече слагат бустери и на над 5-годишните, за мен беше нова информация.

# 16 705
Аз ходих да дарявам три месеца след първия бустер, който също ме събори.

# 16 706
Благодаря на всички за отговорите!
При мен и четвъртата доза не е без хич, но по-лека от третата. 37,2 (само) и силни болки в цялото тяло, заради които се наложи да взема ибупрофен.
В Пирогов ми казаха, че вече слагат бустери и на над 5-годишните, за мен беше нова информация.

Радвам се, че е минало по-добре. Все пак малко или много е и въпрос на нагласа и кое приемаш за голям дискомфорт. Аз това описаното не бих го отразила, но имам висок праг на търпимост, а и след АЗ, където нещата бяха много, много по-зле, всичко останало е леко по моите усещания.

# 16 707
  • София
Не станах кръводарител. Върнаха ме заради килограмите, нямам 50.

# 16 708
Знам, че въпросът с антителата не е актуален, но все пак да споделя. Миналата седмица правих изследвания в Цибалаб и понеже ги плащах, избрах пакет Стандарт. Оказа се, че в него влиза и изследване на антителата. И моите, и на ММ бяха над горната им граница >2800 или нещо подобно. Имаме четвърта доза от края на септември, когато се появи BA4/5. Не бих искала да влизам в спорове дали и доколко пазят антителата. Не съм и възнамерявала да ги изследвам, но тъй като така или иначе имаме резултатите, реших, че е добре да ги споделя с вас.

# 16 709
  • София
Може би скоро сте били около заразени...

Общи условия

Активация на акаунт