Проблеми със съпруга ми

• 11 902
  • 163
  •   1
Отговори
# 75
  • SF
Оххх, вие сте заедно от деца. Сигурно така сте свикнали, че вече дори не се стараете да се харесвате, да си показвате чувствата. Сигурно не можеш да си представиш, че има живот без него, извън къщата му и живот без командите му.
Не мога да ти дам съвет, защото мога да си представя зависимостта ти от него, майка, съселяни дори. Аз съм в голям град, където има работа, опции, квартири. Не е лесно да се скъса нездравословна връзка за никого, но ако търпението свърши, има повече варианти, отколкото в малките населени места.

# 76
  • София
Проблемът е, че никой никого не кара.
Авторката сама се бута, да си заслужи паницата манджа.
Криво мислене изначало.

# 77
И да се скъсаш от работа в общия бизнес, на нивата и вкъщи - няма да го оценят. Промени си мисленето - гледаш две деца,  въртиш къща, получаваш майчинство. Това е повече от достатъчно, за да не се изживяваш като храненица. Така че, осигури си личен доход и спестявай, ако не целия, то по-голямата част.

# 78
Ако ти готвиш и гледаш децата, чистиш, а и работиш, мъжа само осигурява прехраната. Другият път му кажи, да не се е женил като не може да предложи нищо и се бие в гърди те, че пари носел. Гледай на теб да ти е кеф и да не ти пука. Свекървата, ако иска тя да ги гледа децата другият път или тя да направи работата дето ти е я правиш добре. И все пак мъжа да не се е женил, да си живее сам със заплатата...

# 79
В пърия пост бях прочела, че децата са на 6 и 10 г., сега видях, че малкото още няма 2 г. Извинявам се, в това положение резки промени към този момент са невъзможни. Ако няма физическо насилие над теб и децата, изчакай, избягвай скандалите и се защитавай с нормален тон.

Цитат
А като му кажа, че искам да си намеря работа, за да мога да помагам за бюджета, той ми вика стой си вкъщи сега, да гледаш децата. Аз ще изкарам пари.
Ами попитай го кое от двете предпочита, кажи му, че ще се съобразиш изцяло с неговото мнение, но да уточни какво иска.
Спокойно му обясни, че периодът е малки деца е различен от обичайния, защото изисква много работа и някой трябва да я върши. Или детегледачка, или друг. Няма как да се оставят да се оправят сами.

Също седни и напиши на един лист финансовия израз на това, което извършваш:
- детегледачка 24/7
- управител на семейния бизнес
- работата, с която помагаш на свекървата
- домашна помощница (това в случай, че той не си поема неговите отговорности вкъщи)

Така ще добие по-правилна представа за приноса ти.

# 80
И понеже си счетоводител,пресметни му ,ама нагледно на лист хартия колко би му излязла  детегледачка  24/7,готвачка и домашна помощница.Дори и да разделиш сумата на две,понеже децата са си твои,пак ще излезе солидна цифра.Е това е приноса ти в семейния бюджет.

# 81
Вие действително ли вярвате в авторитета на домакинския ценоразпис в семейното уравнение мъж+свекърва>снаха?

# 82
Във всеки случай, ако мълчиш и преглъщаш, и мъжът, и свекървата ще си карат така го края на света.

# 83
Ще ми се да видя как жена, която са насмитали и насмитат и мъж, и свекърва, съвсем успешно ще им противостои в дома им, ще си извоюва уважението им, спокойствието си, и това всичкото, че и други неспоменати означава и те да възприемат нейната мисъл и воля...
Колко струвало туй и онуй в домакинската работа... Всякакви абсурди чета.
Може би е добре да се създаде наръчник за жената, с практични стъпки за предприемане, за да не губи независимостта си докрай при съчетаването си с някой мамин и неговата маминка... И втори наръчник за ония, непрочели първия и успели да  се нахендрят...

# 84
  • Варна
Кой го знае какъв див селянин е тоя, барабар с вещицата свекърва. Направо го виждам как ще се впечатли от хартията със сметките и ще каже "да, мила, абсолютно си права" вместо да й зашие два шамара. От примат, който натяква на жена си, че той я храни, а тя през това време превива гръб на полето и гледа къща плюс две малки деца, точно това очаквам.

# 85
Вие действително ли вярвате в авторитета на домакинския ценоразпис в семейното уравнение мъж+свекърва>снаха?
Да. Фактите са си факти. Не домакински ценоразпис, а заплащането на професиите, които упражнява в момента. Човек трябва да цени труда си и да знае колко струва.
Така и той може да прецени дали да наемат външен персонал, а тя да си намери по-високоплатена работа, щом смята, че е правилно. Като опре до това да плаща, такива като него много бързо схващат.

# 86
Проблема е, че с две невръстни деца, без трудов стаж, опит и образование сама трудно би се справила. Няма подкрепата и на родителите си.  Много трудна ситуация, а в същото време един "отбор" я мачка. Изхода ще е много труден. Не знам дали има организации, които подкрепят и помагат на жени, които не търпят физическо насилие.

# 87
Мъжа просто го изкарва голям, видиш ли добре, че е той.
Ама като няма кой да ги върши работите, тогава се вижда, колко е нищо ти дето върши вкъщи. Нали човек като иска деца, знае че майката втората година, взима майчинство. Ама тези пари за втората година, къде ги брой нали и те са в бюджета, та да не я храни той, ама децата поне ще храни.

# 88
Да. Фактите са си факти. Не домакински ценоразпис, а заплащането на професиите, които упражнява в момента. Човек трябва да цени труда си и да знае колко струва.
Така и той може да прецени дали да наемат външен персонал, а тя да си намери по-високоплатена работа, щом смята, че е правилно. Като опре до това да плаща, такива като него много бързо схващат.
Ако ценоразписът е за нея, да си вдигне самооценката - добре.
Мъжът обаче няма да се впечатли, особено с майка си подръка. Както са се оправяли без снахата преди, така ще се оправят й после, а ако не се получи добре с внуците - може и нова булка да намерят. На семеен бизнес девойчетата кълват добре, особено в провинцията, особено ако се изживяват като пораснали и бунтарки и особено ако нямат или мислят, че нямат, подкрепа от родителите си (в т.ч.и авторката).
Ама идеята беше авторката какво да прави. Диплома за счетоводител е добро начало, ама трябва и желание, а много силно ми се струва, че точно то й липсва. Тя затова и подскача 'не знам, не мога, защо ме обвинявате'.

# 89
Диплома за счетоводител е добро начало, ама трябва и желание, а много силно ми се струва, че точно то й липсва. Тя затова и подскача 'не знам, не мога, защо ме обвинявате'.

С желание и без диплома може да се оправи човек. То пък всички разведени жени с деца са все от счетоводителки нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт