Проблеми със съпруга ми

• 11 899
  • 163
  •   1
Отговори
# 135
Не се чувствам добре, когато виждам драма куин да обира вниманието на хората, а има други хора, които наистина се нуждаят от помощ. И на мен ми е чудно как така се надъхахте от едното нищо и си доразвихте сценарии, някои за откровени хоръри. А авторката има невероятни възможности за успех наистина в рамките на броени месеци. Управител на семейния бизнес, образована, обаче не може да намери работа и не носи достатъчно пари. Да, добре. Щом ви носи щастие да се изживявате като ангели, помагайки с прескачани съвети - пак, добре.

# 136
Коментари от сорта "къде си спала досега, защо си направила втора грешка, да родиш второ дете" - са напълно излишни.
...че кой е казал такова нещо? и конкретно аз кога съм го казала?
Хората тука те изкараха пребита на умирачка едва ли не, а според мен си просто глезла, която тия дни е имала малко по-шумен скандал с провайдъра. Затова и конкретиката на 'тормоза' се избягва.
Който иска, намира начин. Назад те питаха какви са ти плановете за излизане от ситуацията, и тази конкретика я прескочи. То не е ли ох и ах бедната, значи е заяждане.
Може би ако имах планове за излизане от ситуацията, нямаше да питам във форумите, а щях да си ги реша сама.  Няма смисъл да спорим, глупаво е. Аз спирам, а ти си пиши там каквото си решила.

# 137
Достатъчно разумни съвети ти дадоха хората. Имаш избор - или действаш, използвайки разума, а не чувствата, за да промениш ситуацията, или продължаваш както досега с бездействие и оплакване.

Коментари от сорта "къде си спала досега, защо си направила втора грешка, да родиш второ дете" - са напълно излишни.
...че кой е казал такова нещо? и конкретно аз кога съм го казала?
Хората тука те изкараха пребита на умирачка едва ли не, а според мен си просто глезла, която тия дни е имала малко по-шумен скандал с провайдъра. Затова и конкретиката на 'тормоза' се избягва.
Който иска, намира начин. Назад те питаха какви са ти плановете за излизане от ситуацията, и тази конкретика я прескочи. То не е ли ох и ах бедната, значи е заяждане.
Може би ако имах планове за излизане от ситуацията, нямаше да питам във форумите, а щях да си ги реша сама.  Няма смисъл да спорим, глупаво е. Аз спирам, а ти си пиши там каквото си решила.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 11:44 от Lady_Gorgeous

# 138
Може би ако имах планове за излизане от ситуацията, нямаше да питам във форумите, а щях да си ги реша сама.  Няма смисъл да спорим, глупаво е. Аз спирам, а ти си пиши там каквото си решила.
Няма смисъл, наистина. Решенията са на половин ръка разстояние. Щом на теб не ти стиска и/или нямаш желание, тука никой не е Господ да те уреди у живота.

# 139
Последно време масово се наблюдава в темите една нетърпимост към чуждото мнение.Хората сме различни и реагираме различно на дадената ситуация.
Щом е пусната тема естествено ще има и различни мнения.И аз не мога да разбера как млада жена с викше образование се е докарала до там ,че да е напълно несамостоятелна но така е.
Дано да е прочела съветите и да са и полезни да подобри живота си.

# 140
Това не е мъж!Извинявай,че съм груба,но не е човешко ти да гледаш децата и да правиш всичко по силите си,а той да е се недоволен.Тук мъжете не са възпитани от малки да уважават и да ценят жената Това ме побърква.Ние през какво ли не минаваме,за да ги дарим с деца,а те и капка уважение нямат.Закъсала си го.Пожелавам ти най-скоро време всичко да бъде наред!

# 141
  • Сф
Авторката, няма кой друг, освен теб, да ти начертае твоя план за изход. Хората и бе това се опитват да ти дадат съвет, споделят истории , а ти скачаш като ужилена. Ето, аз съм с едно, защото така съм решила по ред причини.Не че не обичам деца, но не сме имали възможност по- скоро. Извинявай, ама ти още си  в майчинство , т.е. детето ти е на 1,10м . и искаш да бягаш вече. Какво пък толкова се случи за такъв кратък период? Обичайно човек като си обича семейството,няма проблем и 3 да има. ама ако не му е ок , защо ще седи, ще ражда, ще помага на това семейство и изведнъж ще обърне плочата , че не му харесва там и иска да бяга, пък в допълнение и няма на кой да разчита, включая на себе си, защото не бил работил..И после, в бг мама били зли.
Е ми оправяй се както можеш в крайна сметка, като не можеш си стой на д- то и гледай да не дразниш мъжа си и свекървата и си отглеждай децата. О, чакай, обидил те бил пред децата и нямало да го позволяваш повече.Да, да, те обидите ей така отведнъж почват..досега цветя и рози било. Разбери, че като не правиш нищо, нищо няма и да се промени, освен да се сърдиш на  форума. Нито писа ще се връщаш ли на работа, нито какво можеш,нито защо не можеш да разчиташ на близки ,  е как да имаш план- никак. То така става, влака, децата и в Сф, щото тука парите ги берем по дърветата.
Аз също няма да пиша повече, защото ти не подхождаш градивно към мненията, мани това, ами толкова умения си изреди, пък- нищо не си се сетила какво да правиш..айде, дано си наредиш бакиите и без нас!

# 142
Тя и не е длъжна да приема съвети и мнения, но мен повече ме изненада заявлението, че е търсила мнения като нейното от самото начало 😂😂😂 Да приемаш мнение, което вече е като твоето не е градивно. Все пак ти си човека, който се е вкарал в тази ситуация, т.е. не взимаш добри решения и ти трябва нов поглед върху нещата. Нямам деца и не мога да се сравнявам с теб, но като съм била на кръстопът, съм слушала точно хората, които не мислят като мен. Пак поради същата причина-ако бях по-умна, нямаше да има ситуация, от която да излизам.

# 143
  • София
Хората понякога имат нужда да чуят това, което сами мислят.

# 144
Давам ти съвет:
Не си търси работа като счетоводител - при тази професия има моменти на натовареност, когато трябва да си на линия. С малко дете тъкмо тръгващо на ясла/градина и болести ще ти изключително трудно. Може и да се налага да се остава след работно време и като сам родител ще ти е още по трудно. Евентуално потърси фирми за надомна работа, ако считаш, че можеш да се справиш, докато си гледаш децата и работиш на друго място.
Отвори сайтовете за обяви за работа за близък по голям град - прегледай какво може да работиш от там, яви се на няколко интервюта и проучи какви заплати може да вземаш за различни длъжности. В днешната реалност физическия труд се цени повече, но като гледам това не те плаши. Започни работа и заделяй пари при всяка възможност.
Проучи квартири в различни райони на града, колко ще ти трябват за депозит, да имаш малко резерва, да е близо до градина/ясла.
Говориш с адвокат за развод, какво ще ти трябва като документи, като доказателства за тормоза и т.н. Говорете и за семейния бизнес, какво може да получиш от там, как да се откъснеш и да не те търсят.
Може да вземеш кредитна карта, за да имаш пари под ръка за спешни случаи. Има карти с добри условия, връщаш колкото си взел.
Когат си готова се изнасяш и подаваш за развод.

# 145
  • София
И на умните, даже и на по-умните, им се случва да не се справят в някои житейски ситуации. Затова камък върху падналия няма да хвърля.

Дано авторката намери във всяко мнение по нещо, което може да й помогне. Narcissa също й помага.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 12:43 от hrupka

# 146
Това не е мъж!Извинявай,че съм груба,но не е човешко ти да гледаш децата и да правиш всичко по силите си,а той да е се недоволен.Тук мъжете не са възпитани от малки да уважават и да ценят жената Това ме побърква.Ние през какво ли не минаваме,за да ги дарим с деца,а те и капка уважение нямат.Закъсала си го.Пожелавам ти най-скоро време всичко да бъде наред!
Айде да не плюем по всички български мъже!

# 147
Може да вземеш кредитна карта, за да имаш пари под ръка за спешни случаи. Има карти с добри условия, връщаш колкото си взел.
Това с КК да имам пари подръка съм го правила, когато сменях работа и квартира. Категорично не е добра идея за човек без постоянни доходи. Тя ще върне колкото е взела при всички положения, но гратисният период е до 45 дни, не е безкраен.

За работата аз лично много горещо препоръчвам да търси да осчетоводява от вкъщи, точно заради очакваните болнични и отсъствия. Почне ли някъде присъствено и наистина заотсъства - максимум на 2рия месец ще й покажат вратата, без да има полезни ходове с обезщетения.

# 148
Мъжете, за които говориш за отглеждани от български жени и толерирани от българските им съпруги.

# 149
Това с КК да имам пари подръка съм го правила, когато сменях работа и квартира. Категорично не е добра идея за човек без постоянни доходи. Тя ще върне колкото е взела при всички положения, но гратисният период е до 45 дни, не е безкраен.

За работата аз лично много горещо препоръчвам да търси да осчетоводява от вкъщи, точно заради очакваните болнични и отсъствия. Почне ли някъде присъствено и наистина заотсъства - максимум на 2рия месец ще й покажат вратата, без да има полезни ходове с обезщетения.
Картата се взема, когато вече има работа и се ползва в краен случай.
За осчетоводяването от вкъщи ще мине доста време преди да събере достатъчно клиенти за да се издържа с двете деца. Все пак хората не налитат да си дават фирмите на вчера дошла от село със съмнителен или никакъв стаж. То дори и за оперативен може да не я вземат ако няма опит. Пък и тя не казва, че е счетоводител. Казва, че това е учила и има диплома. Но между учебниците и практиката има разлика. Аз съм ЗА да си търси друга работа.

Общи условия

Активация на акаунт