Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 66

• 46 535
  • 729
  •   2
Отговори
# 345
Привет ,Доки каза,че съм пушка да си ходя по живо ,по здраво,нищо,че Т4 ми е под нормата дори вече,ТСХ ми било добре ....Има ли някой с опит при такава ситуация какво да предприема ?Препоръки за ендо,което е в час с новите оптимални стойности?

# 346
Ами, аз със сходни показатели на тсх и т4 пия еутирокс 0.25

# 347
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дъждец

Скрит текст:
Сърби ме и не търпя дълги панталони. То не е една беля. Аз го снимам всеки ден, т.е. мъжът ми, че аз не го виждам.
Какво да ти кажа, чета препоръките за действие при поява на този червен кръг - въобще не ги спазват лекарите.
На двама ходих.
Сега си организирам азитромицин, пише в тези препоръки 6 дена да се пие - имал забавено действие, т.е. действа и след тези 6 дена.
Поръчах си и една билкова тинктура, която я дават срещу борелии, както и сребърна вода.
намерих и един протокол в билки, но той се прави след антибиотика. тях не съм ги поръчала. Ще изчакам да видя какво ще стане след антибиотика и евентуално дали ще имам симптоми.

No_frame bitch, TSH ти е високо, трябва да е под 2.
Като падне, ще се качи и FT4.
Препоръки за лекари не мога да дам, но си за хормон.
Имаш ли симптоми на хипофункция?

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 12:11 от asyalein

# 348
Ох, Ася, дано да не е това все пак.

НФ, Катя Тодорова обръща внимание. Евентуално.
Иначе АИП може да пробваш, както и Вит. А, ц, д, цинк, селен. Мазане с био масло от тамян по жлезата.

# 349
Цитат на: asyalein link=topic=1335413.msg43119697#msg43119697 date=1625648761
Имаш ли симптоми на хипофункция?я
[/quote
Ооо даааааа,имам ги всичките ...
Ами, аз със сходни показатели на тсх и т4 пия еутирокс 0.25
Благодаря за този коментар! Ендо ли ти назначи дозата ? Освен и аз да почна с такава доза ,че ми омръзна този затворен кръг и кучешки живот 🤣

# 350
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Щом имаш симптоми ти трябва терапия.
Дали конвенционална с хормон или алтернативна - избери си ти и действай.

# 351
No frame, пушка си, ама гръмнала и с Хашимото, освен хипофункция😉🤪Поне за доза 50 мкг т4 си. Ако искаш, започвай я с 25 и след 30 дни вдигни с още 25 през 2 седмици. След 50, т.е общо 80 дни, пусни тсх, фт3 и фт4 контрола.

# 352
Ивка, аз като един лаик да попитам как без изследвания си регулираш дозата? Сърцебиене и аз съм имала, доста време ми "прехлопваше" сърцето, особено в началото, като започнах да пия еутирокс.

На своя глава,а и след някои фактори.

# 353
No frame, пушка си, ама гръмнала и с Хашимото, освен хипофункция😉🤪Поне за доза 50 мкг т4 си. Ако искаш, започвай я с 25 и след 30 дни вдигни с още 25 през 2 седмици. След 50, т.е общо 80 дни, пусни тсх, фт3 и фт4 контрола.
Така ще направя ,ама ще почна 12,5 Еутирокс ..... ще пусна пак и после ще вдигам .Благодаря ви момичета! Безценни сте !:heart:

# 354
Егати пушката, то и на мен не ми дават хормон, но моето фт4 се върти около 14, а тсх между 2.7 и 0.8. Направо си си за хормон, абе кви са тия доктори бе ... 🥴

# 355
Може ли да ми кажете добър ендокринолог за гр. ВАРНА?

# 356
  • на последния етаж
Здравейте!
Какво смятате за тези резултати? Уж всичко е в норма, а чета, че TSH трябва да е под 2... Тепърва предстои консултация с ендокринолог. Sad

# 357
Здравейте. Преди време тук бях чела, че вит.Ц помага на усвояването на хормона. Обаче не помня сутрин заедно ли се пиеха или трябва да има някакво време между хормона и витамина, и колко мг вит.Ц е препоръчително да се взима. Благодаря предварително ☺️

# 358
Има ли от темата хора, които са се ваксинирали?
На доста места пишат, че не се препоръчва при автоимунни заболявания, за да не се отключи нещо друго.
Интересно ми е какво мислите по въпроса.

# 359
Аз съм ваксинирана ,майка ми също и тя е с хашимото-нямам никакви специални наблюдения...

Общи условия

Активация на акаунт