Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 66

• 47 992
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Във връзка с повишената ми кръвна захар -6.30, си пуснах гликирсн хемоглобин -4.5.Може ли гликирсния хемоглобин да е в норма при тази кръвна захар?Взеха ми крьв от пръстта за гликирсния,не знам дали не трябва от вената?

# 586
  • София
jerami, много благодаря за статията. Изчетох я с интерес. От години избягвам плодове точно заради висока КЗ, позволявам си само зелени ябълки, но рядко. Надявам се, че правилно съм разбрала от прочетеното, че ми е необходима добавка вит. В3 ниацинамид? Добавките, които приемам са: Omega3, N-Acetyl-L-Cysteine и преди сън Magnesium Citrate. Преди месеци приемах Folat и Inositol, но сега съм ги спряла.

# 587
  • Столичанин ама не в повече :D
Във връзка с повишената ми кръвна захар -6.30, си пуснах гликирсн хемоглобин -4.5.Може ли гликирсния хемоглобин да е в норма при тази кръвна захар?Взеха ми крьв от пръстта за гликирсния,не знам дали не трябва от вената?
Да от вената, гликирания хемоглобин може да е с нереални нива при анемии.
jerami, много благодаря за статията. Изчетох я с интерес. От години избягвам плодове точно заради висока КЗ, позволявам си само зелени ябълки, но рядко. Надявам се, че правилно съм разбрала от прочетеното, че ми е необходима добавка вит. В3 ниацинамид? Добавките, които приемам са: Omega3, N-Acetyl-L-Cysteine и преди сън Magnesium Citrate. Преди месеци приемах Folat и Inositol, но сега съм ги спряла.
Не би трябвало човек всичко да приема буквално дословно, а да взима информацията и да я пречупва през своята гледна точка, да б3 може да помогне (включително и в свалянето на холестеролните показатели) ама може и да навреди, и да създаде чернодробни проблеми, отговорността е твоя, аз лично винаги съм се стремял да си набавям всички витамини и минерали от храната. Б3 от растителните храни го има в авокадо, пълнозърнест ориз, гъби, зелен грах. Иначе в най-голямо количество без изненада е в черния дроб (в пилешките гърди и рибата тон също, ама там трудно може да се намерят чисти продукти). По-скоро замени зелените ябълки с горски плодове (в големите вериги се продават замразени и са налични през цялата година и на нормална цена, за разлика от пресните, а съдържат всички антиоксиданти и полезни съставки като тях).

# 588
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моля постът на Джерами за въглехидратите и протеините да се сложи като връзка на първа страница!

Благодаря много за споделянето.

# 589
Моля постът на Джерами за въглехидратите и протеините да се сложи като връзка на първа страница!

Благодаря много за споделянето.

Цитирай ми го или ми кажи номер на поста...и това може да стане, чак когато пускам следващата тема.

# 590
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пост 581.
В скрития текст.
Прецени как е най-добре да го линкваш.

# 591
jerami, и аз благодаря за интересната статия. Изчетох я много внимателно. Да разбирам ли, че когато става въпрос за хипотиреоидизъм с Хашимото в комбинация с ИР, все пак трябва да се прилага някакъв смесен подход, вземащ предвид и двете заболявания. При ИР плодовата фруктоза тотално не се препоръчва, но излиза, че при горната комбинация е препоръчително. Но как и къде човек може да намери границата? В смисъл колко плодове, какви, има ли някакви симптоми, по които може да се води човек и да не прекалява, а да се придържа към здравословната доза...Много въпроси ми предизивика тази статия.

# 592
А, тази статия е по Рей Пийт, той стана модерен сега.

Последна редакция: пт, 30 юли 2021, 16:02 от Lemy

# 593

Ето, това е горе-долу храненето по Р. Пийт.

# 594
Само, че по Рей Пийт трябва да се избягва Пуфа-та, а тя се съдържа и в ядките и семената, които Джерами препоръчва.

# 595
Диетата от картинката е убийствена от гл т на инсулин, който така или иначе е в повече при ир. Изглежда като за здрави хора, които искат да се докарат до диабет.

# 596
Е чак пък здрави да се докарат до диабет.
Но тоя портокалов сок и плодове с мазнина , прясно мляко с мед са много кофти за ИР.
Според мен зелената зона без ядене по 5 пъти е най-оптимална за ИР и хипо.

# 597
Хм, доколкото се познавам, ако ям така 5 дни, ще съм 2 кила отгоре и прогресивно ще качвам. В момента се храня 2 пъти на ден, за да има голям прозорец без храна, с цел контрол върху инсулина и КЗ. Не ям зърнени, захар, картофи и ориз. Но ям млечни, плодове по малко и ядки. , т.е ниски ВХ, но вероятно влизам в кетоза само по време на седмичния фаст ( ако изобщо влизам). Чувствам се добре, но последните 3-4 килограма, които имам не мърдат. Вероятно нещо не правя както трябва, но този режим сякаш не бих го пробвала.

# 598
Една от последователките, обаче беше споделила резултати, как с такова хранене е свалила високия си инсулин до нормални граници.
Не знам, има неща, които са полезни, но има и такива, които и за мен са леко парадоксални.
Явно, трябва да се извлече най-доброто от всичко написано.

# 599
О, ама това било ядене за 1 ден. Аз мислех, че са 3 менюта. По 6 пъти на ден ядене. Много бре!

Общи условия

Активация на акаунт