Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 269
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Защо да не може неизяснен стерилитет да е по фонда? Аз имам 4 такива, трябваше само да се направят 4 инсета преди това.

# 421
Alivi аз имам 2 неуспешни инсеминации от 2018 година. Според сегашния ми лекар нямало смисъл да правим още опити, а да започнем направо инвитро. Три месеца само следяхме дали имам овулация, два от които се оказва ше че непуках фоликулите, само на третия път имаше спукан. Е винаги таймирахме с хориомон, но и това нямаше ефект. Но след тези резултати си обяснявам защо. 😢

# 422
Фън, проучи си условията за фонда, ако важат старите правила, още 2 инсета можеш да направиш за 2 месеца, стига да можеш да броиш и 2018, не помня имаше ли изискване за период за инсеминациите. Сега се чака около 3 месеца от подаване на заявлението, което е нищо работа в сравнение с 10-12 преди 5 и повече години. Не се знае колко опита инвитро ще са нужни, а един такъв е около 5000, стига да не те метнат на някакви супер скъпи медикаменти. Аз съм писала и преди, второто ми дете се получи от първи път, след като бях пила дхеа-с, овабууст, който съдържа инозитол, витамнин д и б12. Това явно е повлияло на липсите в организма и е пооправило инсулина, та само с 3 яйцеклетки се получи. За сравнение първото дете е от 3-ти опит с по 6 яйцеклетки, но безразборно хранене и без добавки. Никой никога не ми провери инсулина, а корем си имах и тогава, бях все гладна и качвах кг. Мисълта ми е, че за съжаление трябва сами да се информираме и не винаги лекарите ни правят всичко за нас. Ако знаех това, което знам сега, сигурно нямаше да минавам през инвитрото и да се скапвам  физически и психически.

# 423
Благодаря Аливи, ще отнеса първо тези изследвания. Да видим дали ще ги отчете. Ако кажат, че няма проблем ще си търся друг лекар.
Момичета, случайно да знаете добър репрудоктивен ендокринолог? Посъветвайте ме при кой да отида за консултация.

# 424
За кой град , фън ?

# 425
Ами за София, ще ми е най - близо.

# 426
Здравейте,
ако се борите с килограмите, да ви споделя нещо полезно, което ми помогна да стартирам процеса на отслабване. Магданозът беше коментиран като подправка, която влияе добре на инсулина и общото здравословно състояние. Ендокриноложката също ми беше казала да ям колкото мога повече, но не си представях да ям цяла връзка магданоз в салата например. Докато не ми казаха тази бабина рецепта. Предупреждавам, че е за хора без стомашни проблеми.

15 стръка магданоз, 1/2 лимон, скилидка чесън (маха се зеленичкото в средата, което предизвиква лошата миризма.) Всяка сутрин се прави смути с малко вода и се пие на гладно. До 15 минути след това не се приема нищо друго.

9 дни - 3 дни се пие с чесън, 3 без чесън и 3 дни пак с чесън.
5 дни почивка. Можете да направите този кръг 3 пъти. След това се почива 6 месеца.

Аз го правих през март, но стигнах само до първите дни на втората деветка. Свалих устойчиво първите 4кг. (не първите килограми вода) и първите сантиметри. Стори ми се съвсем безопасно - така и така сутрин пия вода с лимон, дали ще добавя връзка магданоз, още по-добре. Чувството за свежест и енергия няма смисъл да ви го описвам. Прочистването на червата до 1-2 часа беше като по часовник. Е, наложи се да си купя свестен блендер, защото магданозът трябва да се смели добре, иначе няма прокарване. Първите 1-2 дни ми идваше малко кисело, но след това е чудесно.

Около мен хора, които го правиха като ял цикъл, свалиха по 12-15 кг. Пред очите ми буквално се стопиха, а говоря за хора, които досега не са се ограничавали с нищо - дънки, блузи, суичъри, направо висяха по тях. 

Така че, ако има ентусиасти през лятото, когато магданозът ще е много по-вкусен и крехък, може да ви е от полза.

# 427
Заради теб ще проям магданоз. А така да го ненавиждам, без да ми е направил нищо. Joy

# 428
Здравейте, тук ли е правилното място да покажа резултатите си след трикратно обременяване с глюкоза? Бременна съм и го имам като назначено изследване, а към момента не мога да се свържа с лекаря си за коментар.

# 429
Показвай.

# 430
Благодаря, Миоки Simple Smile

Само да кажа, че не съм ограничавала въглехидратите последните дни преди изследването, само вчера вечерях до 18 ч.

# 431
  • София
15 стръка магданоз - около 1/3 от връзката?

# 432
Мира, няма инсулин, та е трудно да се прецени, но поне според глюкозата, нямаш гестационен диабет, според мен. Аз не съм лекар обаче, та не разчитай 100% на мнението ми. Поради каква причина ти е назначен този тест? Имай предвид, че бременните са леко инсулиново резистентни заради усиления разтеж.

# 433
Инсулин допълнително не ме е карал да пускам,само ОГТТ.
Моят АГ каза, че го назначава задължително около 28 седмица, иначе съм с Хашимото, следя се и при ендокринолог, който също ми каза, че по протокол го назначава, тъй че нямах избор.

# 434
15 стръка магданоз - около 1/3 от връзката?

Така ми е дадена рецептата, но аз слагам цяла връзка.
С 1/2 чаша вода и лимона си става една чаша смути.

Общи условия

Активация на акаунт