Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 37

• 69 130
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
От глюкофажа почти не ми се яде.
Направо се насилвам.
Доволна съм и че към сладкото вече нямам желание.
Правя всяка седмица лунната и по 1ч всеки ден някакъв спорт.
Не забелязвам някаква промяна в килата 🥺

# 571
От глюкофажа почти не ми се яде.
Направо се насилвам.
Доволна съм и че към сладкото вече нямам желание.
Правя всяка седмица лунната и по 1ч всеки ден някакъв спорт.
Не забелязвам някаква промяна в килата 🥺
Аз свалих 6 килограма за три седмици, махнах всички въглехидрати, плодове, зеленчуци. И е видимо. Дори три килограма да са били вода, пак се радвам. Кръвната захар с глюкомер ми беше 3.

# 572
  • Sofia
И зеленчуци?
Защо?
Какво ядеш?

# 573
Добре де, а няма ли разлика в действието на глюкофажа и метформина? Защото в листовката на първото изрично пише, че сваля захарта, а на второто, че не я сваля и не води до хипогликемии.
Чудя се за хора като мен, които сме с проблеми с корема и изобщо не можем почти суров зеленчук да сложим в уста без 100 проблема после - какво да е менюто? Не може и само месо някак си. Опитвах всякакви салати, но не става. Много ми дразнят корема, получавам разстройство, киселини и какво ли не. Много е кофти, защото от препоръчаните храни мога да ям само месото без проблеми.

# 574
И зеленчуци?
Защо?
Какво ядеш?
Яйца-всякакви, пържени, сварени, на очи.
 Месо, за предпочитане по - мазно. Общо взето само това. И най-интересното, не изпитвам вълчи глад като преди. Правя от тези фастинги дето са, сега съм на 20/4. Не ям нищо 20 часа и в прозореца мога да ям два пъти, но на мен почти един път ми стига да ям.

# 575
  • Sofia
Не се ли запичате само от месо и яйца в менюто?

# 576
Не се ли запичате само от месо и яйца в менюто?
за сега нямам проблем. Ще видим по нататък. Но се чувствам добре.

# 577
  • София
Ако се ядат и хуск и кокосово брашно, те имат фибри и няма т.нар. констипация. Личен опит, правя си един хляб от тях + бадемово брашно.

# 578
Здравейте Wink
Това са ми изследванията от днес сутринта

Май като гледам със се сдобила с ИР след бременноста. В понеделник ще ги коментриам с ендокринолог, но искам да съм подготвена. Причината да ги пусна е, че рязко след бременноста напълнях и ме глождеше, че има нещо. От известно време гледам да се храня кето и да избягвам въглехидратите, ама май не се получават особено нещата. Ще се връщам назад да ви чета, че явно ще има нужда. Wink

# 579
Чудя се за хора като мен, които сме с проблеми с корема и изобщо не можем почти суров зеленчук да сложим в уста без 100 проблема после - какво да е менюто? Не може и само месо някак си. Опитвах всякакви салати, но не става. Много ми дразнят корема, получавам разстройство, киселини и какво ли не. Много е кофти, защото от препоръчаните храни мога да ям само месото без проблеми.
Може, може, стига да искаш де. Разбира се, под "само месо" разбирам животински продукти - риба, яйца, зрели сирена, сметана/.
Запек от "само месо" нямам. Не съм се запичала от поне 2 години.

# 580
Добре де, а няма ли разлика в действието на глюкофажа и метформина? Защото в листовката на първото изрично пише, че сваля захарта, а на второто, че не я сваля и не води до хипогликемии.
Не съм чела подробно листовките на всеки един препарат, но Глюкофаж е само едно от търговските имена под които се продава метформинов хидрохлорид. Само с име Метформин мисля че на Чайкафарма беше, отделно Сиофор, Метфогама, Метфокон, Метфодиаб, Неоформин, Софамет... със сигурност пропускам някое - едно и също лекарство, просто всяка фирма си слага нейно име.
Няма как да не вършат едно и също, то все едно различни марки аспирин (то и Аспирин е само едно от търговските имена де, нищо че е станало нарицателно).
От изброените, поне на нашия пазар само Глюкофаж го има с удължено действие, останалите са си стандартни.
Стана ми любопитно сега, като ми остане време ще погледна листовките им, те са си информация от производителя но принципно нямат как да напишат нещо невярно в тях че се проверяват доста и минават през одобрение. Но пък понякога не са еднакво подробни за аналогично лекарство описанията.

# 581
Здравейте!Какво мислите за тези резултати?Не ми назначиха инсулин да изследвам,но аз на своя глава си го изследвах.Резултатите обаче ще са готови в сряда.В понеделник съм на лекар и от тези от ОГТТ ще прецени дали да изпише метформин.Ако инсулина е висок,обаче, какво правим?Как така само на базата на ОГТТ ще се или няма да се изписва лекарството?

# 582
Има вероятност инсулинът ти да е скочил много, за да задържи захарта толкова ниска, но има вероятност и да са наред нещата, но щом са ти пуснали такъв тест, имаш симптоми, които са били причината да ти го пуснат, така че по-вероятен е първия вариант. Лекарят вероятно ще ти каже, че си екстра.

# 583
Има вероятност инсулинът ти да е скочил много, за да задържи захарта толкова ниска, но има вероятност и да са наред нещата, но щом са ти пуснали такъв тест, имаш симптоми, които са били причината да ти го пуснат, така че по-вероятен е първия вариант. Лекарят вероятно ще ти каже, че си екстра.
Още преди година при предишния тест имах ИР,но не лекарите ми казаха,а дамите тук в групата.Сега отидох отново и не знам какво ще каже,по вероятно е да сте права,нищо ми няма и довиждане.А реално се приближавам до диабета, тъй като никой нищо не изписва.И Хашимото имам и други неща,а не взимам никакви лекарства.Вече не знам...

# 584
Пусни си инсулин и обременяване за да си сигурна,а за хашимотото защо нищо?

Общи условия

Активация на акаунт