Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вярвате ли в кармата ?

 • 2 449
 • 34
 •   1
Отговори
 • Мнения: 12
Здравейте, напоследък чета такава литература и гледах някакви филми и ми стана интересно за кармата. Четох, че има различни видове, но аз искам да ви попитам дали вярвате в общоприетото схващане, че всичко, което човек прави (добро или лошо) се връща.
Въпросът ми е провокиран от това, че виждам много добри хора, които поради някаква причина не им върви или не получават доброто, което дават. Както виждам и озлобени хора, на които пък им се случват хубави неща основно. Та, по тази тема се замислих, ще се радвам да чуя мнения/истории/примери дори Simple Smile

Лек ден на всички Simple Smile

# 1
 • Мнения: 95
Здравей.Не знам на какво се дължи ,но съм забелязала,че добрите хора го отнасят. На злобните им върви във всичко.Колкото повече се опитваш да помогнеш,толкова повече те мачкат.
Веднага мога да дам пример със себе си.Работата ми е свързана пряко с клиенти.Понякога правя чудеса от храброст,за да им осигуря продукта,който искат-звъня по складове,търся от други обекти.Когато го има-добре.Когато обаче просто го няма-тежко ми и горко,аз съм некадърна,проста,глупачка.
Колежката се държи строго ,да не кажа,че хич не им цепи басма.Но  никой не си позволява да я обижда.
Така че не вярвам,че ако правиш добро,получаваш добро.

# 2
 • Мнения: 360
Закон за кармата или в Библията се нарича закон за сейтбата - каквото посееш, такова ще пожънеш. Това е вселенски закон, който е абсолютен и влияе на всички и на всичко, независимо дали някой го разбира или не го разбира. В хинудизма се говори за карма и дихарма или дхарма. Може да бъде обяснено каро кредит и дебит. Кредит е карма, дихарма е дебит. Това абсолютно не е вярно, че добрите хора получават лоши неща а лошите хора добри. На първо място трябва да знаете, че доброто и злото са променливи и индивидуални величини, защото за пример повечето от хората не обичат болка и проблеми, но има и хора, които са така наречените мазохисти, които обичат това. И така за нормалните хора болката и проблемите са зло а за мазохистите е добро. Поговорката -" направи добро, изяж лайно " става само и единствено тогава, когато човек направи самоинициативно - неискано добро, тоест без никой да го е поискал, което е чисто зло. И това е така, защото според закона за кармата или закон за причината и следствието, няма нищо случайно и няма нито една невинна душа, която да получава нещо, което да не е заслужила. И така всеки получава, каквото заслужава като Божествения промисъл винаги праща на всяка една душа толкова тежък товар, колкото душата може да понесе и това е математически изчислено, както и всичко останало във вселената. Има така наречения причинен свят, в който стоят всички тези уроци. Мировите учители и някои други извисени същества имат достъп до този свят и могат да видят причината за съответния проблем болест или нещо друго. Премахвайки причината проблема автоматично се разрешава и изчезва, но на тези чудеса са били свидетели хората по време на Исус Христос, както и по времето на Учителя Петър Дънов Беинса Дуно тук в България. За останалите процеса по разбиране и разрелаване на причините може да отнеме и цял живот, но е строго индивидуално за всяка една душа и има много фактори от които зависи. Отделно, че има и друг закон, който гласи, че - "колкото повече се увеличава действието, толкова повече се увеличава и противодействието", тоест колкото по силен и напреднал става един индивид или една душа, толкова по-трудни уроци и изпитания ще има. Ако го няма този закон, човечеството щеше да е изчезнало, защото живота щеше много бързо и лесно да се обезсмисля.
Кармата е много и различни видове - лична карма на душата, но когато душата е в тяло, всичко, което тя прави се записва в кръвната линия чрез днк и продължава напред чрез поколенията и така уроците, които не са изплатени от прадедите остават за следващите поколения. После има карма на семейството, на рода, на селото, на града, на държавата, на континента и накрая на цялата планета. С Божията помощ и с това да се спазват вселенските закони кармата може да се изплати и даже да се трупа дихарма, която да ползва следващите поколения, както и самата душа. Една от идеите да идваме във физическия свят и да минаваме през всички тези трудности и страдания е да се трупа енергия за духовно развитие, защото висшите светове са с много висока вибрация и там няма поляритет, там всичко е единно няма добро и зло, черно и бяло, топло и студено и т. Н. И опита който се трупа тук ни помага да се повдигаме духовно.

# 3
 • Мнения: 597
Вярвам да..Рано или късно всичко се връща просто не им е дошло времето..
Не е вярно и това,че на добрите не им върви.Просто не са достигнали до времето да си жънат направеното добро,а на лошите им върви първо,защото после ще им дойде и на тях реда да си върнат за злините,а това е по-дълго трайно и тежко.Радват се и накрая всичко се сгромолясва.. ....Прекрасен "Баланс"

# 4
 • Мнения: 3 987
Забелязала съм, че няма ненаказано зло. Пример, преди години една нова колежка направо се кефеше като нагоравяше другите зад гърба ми и ме изолираше от всички. Мълчах си, смених работата. Тази колежка накрая успя да заеме ръководен пост и какво се оказа. Старите другари наговаряли новите против нея, напуснали накрая, а тя - с нов екип, уж шефка а изолирана. Като разбрах от старите колеги за развитието на нещата даже не ми стана тъжно за нея.

Забелязала съм, че каквото правиш на другите точно такова ти се връща.

# 5
 • Мнения: 1 193
Имам случай с имоти при роднини. Брат заграби от сестра, построи имот и заведение. Тя все казваше, Господ да ги съди. И накрая се разболя и умря. А онзи си живее и просперира.
Няма карма!

# 6
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 18 911
Имам случай с имоти при роднини. Брат заграби от сестра, построи имот и заведение. Тя все казваше, Господ да ги съди. И накрая се разболя и умря. А онзи си живее и просперира.
Няма карма!
Повечето хора имат грешно схващане какво е Карма. Това не е само разплатата в сегашния живот.

# 7
 • Мнения: 1 193
Исторически погледнато, от дистанция няколко века, също карма и разплата никаква.
Българите например - защо са бедни и носят това през вековете? Пеленачета ли са клали, света ли са превземали и заграбвали?
Каква карма изплащат?
Та те никога не са били викинги.

# 8
 • Мнения: 3 987
По повода с имоти. Една от най, ама наистина най-заможните фамилии в Истанбул.. децата с изоставания в развитието до такава степен че "наследник" няма. Та толкова с богатствата и радването.

А тази жена, жалко, но не е вярвала наистина в Господ след като е кълняла вместо да пусне обидата. Държала, държала я е и обидата накрая я е затрила. Веднъж да беше прочела Лука 18 глава и щеше да й се изясни.

# 9
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 18 911
Исторически погледнато, от дистанция няколко века, също карма и разплата никаква.
Българите например - защо са бедни и носят това през вековете? Пеленачета ли са клали, света ли са превземали и заграбвали?
Каква карма изплащат?
Та те никога не са били викинги.
Приеми, че българите са сбор от хора. Всеки със своята карма. Душите са избрали този път, за да научат някакви уроци. И това не винаги става по пътя на най-малкото съпротивление. Губи ти се концепцията за кармата....прочети малко инфо в нета. От по-сериозни източници.

Защо българите да са бедни?! Не всичко е пари, приятелю...се пее в една песен

# 10
 • Мнения: 8 905
Има много по-бедни народи от нашия...ние сме в клуба на богатите..

# 11
 • Мнения: 1 193
Има, разбира се. В Африка, бедни и болни.
На мене ли ми убягва концепцията за кармата? Излиза, че сме виновни изначално, така ли? Защото Адам и Ева яли ябълки? Аз ли да ги плащам тези ябълки?
Хипотетично, ако баба ми е имала любовник, а дядо ми се е самоубил от мъка, баща ми(негов син), виновен ли е и респективно - аз? А след смъртта му, бабата, тогава млада жена, се мести в голям, хубав дом и живее щастливо до смъртта си?
Тери Пратчет казваше, че никъде в природата няма и един микрон справедливост, силният изяжда слабия и това е. Така е често и в живота, за съжаление.
Простотиите от рода да теглиш цял живот, че да отидеш във рая, че Господ те обича, затова ти праща страдания и болести, за да те възнагради на друго място, пък съвсем...

# 12
 • Боса по асфалта вървя си ...
 • Мнения: 18 911
За последен път - нищо не си схванала за кармата. Някакъв миш маш ти е от всякакъв род информации. Карма, рай, Господ, Тери Пратчет...

Имаш някакъв подтиснат гняв?! Работи в тази посока

# 13
 • Мнения: 3 987
Не може цяла нация да се сложи под един знаменател. Бедни били българите. Да бе. Друг път.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 6 865
Има карма. Всекиму според стореното.

Общи условия

Активация на акаунт